Hava Durumu

Vatandaş kapaklanmasın diye kontrplak kapak!..

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2019 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 08:38

Çekirge semti sakinleri olarak köşenizden size sevgilerimizi sunarken iki önemli konuya da çektiğimiz fotoğraflarımızla değinmek istiyor ve 'gerekli önlemi hemen alın, çünkü tehlike var' diye uyarıda bulunuyoruz.
Çekirge Mahallemiz'deki 2.Nazlı Caddemiz ile Bağlan Caddesi'nin birleşim yerinde fotoğrafta da net bir şekilde görüldüğü üzere ekektrik enerjisi kablolarının geçtigi bir bağlantı noktasının üzerindeki kapak zamanla kırılmış gitmiş ve derin bir çukur oluşmuş.
Durum bu olunca çukurun üzeri vatandaşlar buradan geçerken boşluğa basmasınlar ve yere kapaklanmasın diye geçici olarak bir kontrplak ile kapatılmış..
Oraya konulan kontrplak parçası ne kadar güvenlik sağlar. Tehlikeyi gerekli şekilde hiç önleyebilir mi?.
Yeri gelmlişken yine Çekirge semtimizde uzun zamandan bu yana bekleyen bir çalışmayı da sayın yetkililerimize iletmek istiyorum.
Bölgemizdeki Bağlan Caddesi'nde asfalt yol ile kaldırımlar arasındaki kısımlar yol boyunca fotoğrafta görüldüğü gibi eksik kalmış, tamamlanmayıp nedense ihmal edilmiş vaziyette..
Bu işe de artık bir el atılıversin lütfen.
Saygılarımla.."

Çevre sakinleri adına Servet KAYA

FUAR ALANINDA GÖLLÜ CADDE!..

"Geçen hafta yağışlı bir günde BUTTİM Fuar Alanı'nda açılmış bulunan 17. Kitap Fuarı'na giderek bir yakınımızın kitap imza etkinliğine katıldık..
Fuar merkezine giden caddede ve hemen fuarın açıldığı yerin önünde caddenin manzarası aynen böyle idi. Cadde, tamamen bir göl haline gelmişti.
böylesine modern bir iş merkezi ve fuarlar açılan bölgede göle dönmüş bir cadeyi doğırusu hiç yakıştıra-madık.
Sayın ilgili makamların dikkatlerine sunuyoruz."

Fügen K. ve arkadaşları

BU İŞ YASAL MI?

"Doğanbey TOKİ Konutları bölgesinde Doğanbey Caddesi ve Kiremitçi Caddesi dışındaki bütün sokaklar gerek araç, gerekse yaya trafiğine kapatıldı?
Yeşil alanlarımız ve çocuk parklarımız da demir parmaklıklarla oluşan çitlerle kapatıldı. Bazı kişiler buralarını kendi bahçeleri haline getiriyor. Bu yasal mıdır?
Osmangazi Belediyemiz'den bu konuda bir açıklama bekliyoruz."

Bölge sakinleri

'İŞİMİZ BİTTİ PARA VERMEYELİM'

"İş Kanunu, Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve diğer çalışma ve eğitimle ilgili mevzuatta özel okullarda çalışma şartları açıkça belirlenmiştir.
Özel Öğretim Kurumları 9. maddesine göre özel bazı durumlar hariç bir yıldan az sözleşme yapılamaz ama haziran gelince; bazı kurumlar "nasıl olsa işimiz bitti, artık para vermeyelim" diyerek öğretmeni istifa ettiriyorlar.
Bir insan ders dönemini atlatıp tatilde neden istifa etsin? İstifa ettirildiği için işsizlik ödeneğinden yararlanamıyor ve bir yılın sonunda alması gereken kıdem tazminatından yararlanamıyor.
Öğretmenin gireceği ders saatleri, alacağı ücretler ve sosyal haklar mevzuatta belirlenmiş ama bunlara bazı kurumlarda uyulmuyor. Böyle bir kurumda çalışan öğretmen öğrencisine ne kadar faydalı olabilir?
İşin diğer yanı, mevzuatta işleyişin belli olması güzel, ancak vicdan yoksa kurallara uyulması için müeyyide ve denetim şart. (Vatandaştan toplanan vergilerle halka hizmet etmesi ve görevlerini yapması beklenerek emeklerinin karşılığı ödenen görevlilere de sorumluluk düşüyor.) Milli Eğitim yetkilileri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne denetim görevi düşüyor.
Onlar denetim yapmayınca, bazen bilip de susunca haksızlıkta katkıları olmuyor mu? Herkesin işinin hakkını verdiği ve hakkını alabildiği ortam dileklerimle saygılarımı sunarım."

Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

BUSKİ'NİN DİKKATİNE

22 Mart 'Dünya Su Günü' yaklaşırken, adlarının açıklanmasını istemeyen ve BUSKİ'nin 'dikkatine denilen' iki okur yakınması:
***
1)- "14.02.2019 tarihinde 'Neden daha az su alabildim diye?' serzenişimi köşenize taşımıştınız. O günden beri yetkililer belki bir açıklama yapar dedim ama herhangi bir açıklama olmadı.
Üzülerek yazıyorum ama bu ay yine 50 TL. su aldım ve karşılığı yine aynı m3 su oldu. BUSKİ' yi aradım ve ödeme detayını öğrendim. Gerçekten de %10 indirim olmuş ve m3 fiyatı 2,87 TL olarak su almışım ama katı atık bedeli vs. ücretler ikamet ettiğimiz Yıldırım ilçesinde belediyemiz tarafından belirleniyormuş ve o ücretlere zam gelmiş. Ekteki çizlgede artışın tutarı ve oranı görülüyor.
Su ücretlerinde indirim yapılmasaymış vay halimize!"
***
2)- "BUSKİ'nin abonelerine uyguladığı m3 fiyatları oldukça farklılık gösteriyor.
Örnek olarak 1 m3 su harcayan 24 lira, 3 m3 su harcayan 31,50 lira, 5 m3 su harcayan 39 lira ücret ödemekte.
n Yani; az su harcayan fazla ücret ödeyerek sanki cezalandırılıyor.
Bursa gibi suyun bol bulunduğu bir ilde, 1 m3 su fiyatının 24 lira olması normal mi?
Konuyla ilgili olarak yetkililerden bir açıklama geleceğini umuyor, saygılar sunuyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.