Hava Durumu

Unutulmaz sanatçımız Yalın Tolga Sokağı...

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2019 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2019 08:23

"Sanat ve sanatsal etkinliklere ayrı bir önem veren Nilüfer Belediyemiz uzun süre önce aldığı bir kararla Türk Tiyatrosu'na rejisörlük, oyunculuk ve seslendirme dallarında büyük hizmet veren, öğrenciler yetiştiren ve daha sonra da Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu'nda Müdürlük görevine getirilen ve burada da başarılı çalışmalar yapan unutulmaz sanatçımız rahmetli Yalın Tolga'nın adını Çamlıca Mahallemiz'deki bir sokağa vererek büyük bir vefa örneği göstermişti.
Ancak bu sokağımızda bir süre önce cadde ortasında asfalt zemin gönderdiğimiz bu fotoğrafta da görüldüğü gibi delik deşik bir duruma dönüştü.
Cadde ortasında derin bir çukurun artık onarılmasını rica ediyoruz.
Ayrıca, yine aynı ilçemizde bulunan Karasu Sokağımız'ın başındaki kaldırımlar da perişan bir hale geldi..
Çevre sakinleri olarak her iki olumsuzluğun da sayın ilgili belediye yöneticilerimiz tarafından kısa zamanda çözümleneceğine inanıyor ve saygılarımızı sunarken kendilerine kolaylıklar, başarılar diliyoruz. "

Tolga ÇIKRIKÇIOĞLU

KÖPRÜDE SORUN BÜYÜMEDEN...

"Odunluk adı verilen Nilüfer ilçemizdeki bölgede oturuyoruz.
Burada bulunan ve özenle yapılmış olan Mihraplı Köprüsü'nün tabliyesindeki bağlantı kısmında beton ile asfalt zeminin birleşimindeki kesimde zamanla oldukça geniş bir aşınma oluşmuş.
Ve bunun sonucunda da köprü zemininde çukur meydana gelmiş..
Şimdi buradan gelen geçen araçlar yoğun trafik oluştururken araçlara da bazı olumsuzluklar yaratıyor.
Garekli tamiratların yapılması yerinde olur kanaatindeyim.
Aksi durumda sorun daha da büyüyüp genişleyebilir ve tamirat da zorlaşabilir.
Bir an önce ele alınmasında yarar vardır. Sayglarımla.."

Nejdet YAMAN

GELİBOLU'DAN SON MEKTUP

Nilüfer Bld. Türk Halk Müziği Korosu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde ilginç bir konser verdi.
Şef Yaşar Kemal Alim yönetimindeki son derece başarılı bir performans sergileyen koronun "Adranos Tiyatro" oyuncuları İzzet Boğa, Aykan Yılmaz, Kağan Şenbaş, Alper Kamiloğlu ile sahnelediği "Gelibolu'dan Son Mektup" isimli tiyatral konser, izleyenleri 1915 yılına götürdü.
Gösteri ve birbirinden güzel türkülerimiz gözyaşları içinde izlendi ve dinlendi.
Çanakkale türküleri ve Mehmetçik ile Anzak askerlerinin cephede kaleme aldıkları mektuplar eşliğinde savaşın acımasız yüzünü, bir ulusun yıkımın içinden şerefle küllerinden nasıl doğduğunu anlatan anma etkinliği duygu dolu anlar yaşattı.
BAOB Oditoryumu'ndaki konser sonunda sanatçılar ayakta alkışlanırken Nilüfer Bld. Meclis Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Bld. Bşk.'ı Mustafa Bozbey adına Şef Yaşar Kemal Alim ve sanatçıları tebrik etti.

TEŞEKKÜR PANOSU

TC ZİRAAT BANKASI'NA

"Emekli maaşımı her ay TC Ziraat Bankası'na ait ATM cihazlarından alıyorum.
Şimdiye kadar hiç sıkıntı çekmedim. Beni mutlu eden bir olay da emekli maaşımı hiç kesinti olmadan tamamını bir tuşla alabilme olanağım var.
Diğer bazı bankaların ATM'lerinden ise maaşın tamamı verilmiyor ve emekli arkadaşlar ertesi gün ikinci kez ATM'ye giderek alamadıkları geriye kalmış olan maaşlarını alabiliyorlar.
Dün, (20 Mart Çarşamba) tarihli köşenizde çıkan bir okurunuza ait başka bir banka hakkında böylesi bir konuda çıkan yakınmayı okumuştum. Tabii üzüntü veren bir olaydı. Bunu yaşatmayan Ziraat Bankamız'a açık teşekkürlerimi sunuyorum.
Saygılarımla.."

Adının açıklanmasını istemeyen bir emekli

ELDEN ELE VE GÖNÜLDEN GÖNÜLE

Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri "Elden Ele Gönülden Gönüle" isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırladıkları hediyeleri Harmancık'ta 27 köyden taşımalı eğitim yoluyla merkez Şehit Adil Kınık İlkokulu'na gelen 216 öğrenciye ulaştırdı. Öğretmen ve öğrenciler Harmancık'taki etkinliğe gönülden gelen bir destek sundular
Okul Müdürü Nur Tutkun, "Geleceğimizi oluşturacak gençlerimize maneviyat ve toplumsal olaylara karşı duyarlılık kazandırmayı hedeflediğimiz bu etkinliğimiz ile; hayatta hiçbir şeyin bir çocuğun gülümsemesinden daha değerli olmadığını bizlere hissettiren minik yüreklere, bu duyguları yaşamamızı sağlayan Şehit Adil Kınık İlkokulu ve Osmangazi Mesleki Eğitim Merkezi'ndeki idareci ve öğretmenlerine, etkinliğimize katkı sağlayan kalbi güzel tüm hayırseverlerimiz ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.