Hava Durumu

Üniversitenin dikkatine! Tarihi çınar yaşatılmalı

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2017 09:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2017 09:05

"Yürekler acısı durumdaki bu çınar ağacı tarihi Pirinç Hanı içinde bulunuyor.
Dikkatle incelenecek olursa çınar ağacının ivedilikle bakıma alınması gerekiyor. Botanik işlerinden anlamayan bir çift göz bile ağacın ağır şekilde hasta olduğunu anlar yani.
Çevre sakinleri çınar ağacı gövdesinin her yıl biraz daha yıpranıp harap hale geldiğini, gövdesinin de adeta ufalandığını söylüyorlar. Yemyeşil Bursamıza hiç de yakışır bir görüntü değil bu. Yazık, günah..
Bildiğim kadarıyla gövdelerinde bu tür hastalık olan çınar ağaçlarına Uludağ Üniversitesi'nin ilgili fakültesinde görevli öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından tedavi uygulanıyor..
Hastalıklı gövde tamamıyla temizlendikten sonra kimyevi bir macunla sıvanıp gerekli uygulamalar yapılıyor, gövdede açılan boşluk ta özenle ilaçlanıp kapatılıyor ve ağaca yeni bir yaşam veriliyor.


Tarihi Pirinç Hanı'nın tarihi çınarı da bu tedaviye kesinlikle muhtaç.
Bu arada Pirinç Hanı'ndan doğu yönüne çıkışta kuruyup kalan bir çınar ağacının yerine de uzun süre önce köşenizden yaptığım bir uyarı üzerine yeni bir çınar fidanı ekilmiş ve bu fidan da sağlıklı bir şekilde gelişme göstermeye başlamış. Görünce çok sevindim.
Bu çalışmayı yapıp çınar fidanı diken duyarlı yöneticilere teşekkür ediyor ve fotoğrafımda görülen Pirinç Hanı içindeki kuruma ve dolayısı ile devrilme tehlikesi yaratan çınar ağacının acilen tedavi edilmesi konusunda da harekete geçileceğine inanıyorum. Çok saygılarımla.."
Özgen DİNÇLER

Alo,burası Büyükşehir

DÜŞÜK BAR BASINCI:- "18 Ağustos 2017 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesindeki köşenizde yayınlanan "Sularımızın basıncı çok az" başlıklı okur şikayet yazısı kurumumuzun ilgili birimleri tarafından incelenmiştir.
İlgili yazıda '..İşaret ettiğim sokak ve buna yakın sokaklarda evdeki çeşmelerimizden akan suların basınçları çok düşük.. Su basıncının oldukça düşük olması sebebiyle şofbenlerimiz, çamaşır ve bulaşık makinelerimiz verimli çalışmamakta. Çoğu kez de hiç çalışmıyor..' denilmektedir.
Şikayet yazısına konu olan adreste BUSKİ Genel Müdürlüğümüzün teknik ekibi tarafından yapılan inceleme sonucunda geçici olarak kuyuların devreye alınması ile su deposu kotlarının farklılık göstermesinden kaynaklanan 1 ve 1.5 bar basınç düşüklüğü olduğu tespit edilmiştir.
Bu durum ilerleyen zamanlarda bölgenin kendi deposundan beslenmeye başlanması ile normale dönecektir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şb. Müd.

Kız arkadaşımla konuşamıyorum...

"Ben Muş'ta görev yapan bir kişiyim.
Osmangazi'nin Seferiışıklar Mahallesi'nden bir kız arkadaşım var. Ama onunla telefonla görüşebilmek inanın başlı başına bir mesele. Burada gerekli verici antenler olmdığı için konuşamıyoruz. Arkadaşım benimle konuşabilmek için civardaki tepeye çıkıyor ama oradan da telefonlar sesleri çekmiyor.


Belirtmiş olduğum köye acilen cep telefonları için verici antenlerinin konulması gerekiyor. İletişimin dünya genelinde bu kadar geliştiği bir dönemde sorunu GSM operatörlerinin dikkatlerine sunar, iyi günler dilerim." Saygılarımla. (Haber Hattı)

Sürücünün suçu ne?

"Merinos'taki BursaRay İstasyonu önünden zaman zaman geçiyorum. Ve çoğu zaman da çok tehlike yaratan bir duruma şahit oluyorum.
Burada beş küçük yaştaki çocuk geçen arabaların önüne aniden atlayıp araç sürücülerini taciz ediyorlar ve onlardan para istiyorlar..


Çoğu zaman da Merinos, Atatürk Kültür-Kongre Merkezi'ne nikah töreni için gelen ve evlendirme dairesinden çıkan gelin arabaları için oldukça büyük tehlike yaratan hareket içindeler..
Meydana gelebilecek bir kaza sonucu çocuklar için çok ciddi bir hayati tehlike mevcut. Tabii araç sürücüleri için de..
Kimsenin başı yanmadan gerekli önlemlerin alınması için uyarıda bulunmak istiyorum. Saygıyla." (Haber Hattı)

Duraktan geriye kalanlar

"Nilüfer ilçemizdeki, Orhangazi Caddesi, Odunluk Mahallesi Muhtarlık karşısında Belediye otobüs durağımız vardı. Nedense bu durağı kaldırdılar.. Kaldırırken de ne yazıktır ki bütün camlarını kırmışlar..
Nerede kaldı geri dönüşüm hizmeti?.


Bu duraktan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız şimdi kar, yağmurda veya güneş altında otobüs durağı olmayınca zorluk çekecekler.
Fotoğrafını gönderdiğim yer, kaldırılan Belediye Otobüs Durağımızdan geriye kalanlar..
İlgililerin burada bulunan otobüs durağımızı tekrar oluşturmalarını rica ediyoruz..
Saygılarımızla.." F.B.

Mümin Dündar'a önemli bir not

Dün yayınladığım Demirtaş, Sakarya Mh. Akçaköy Cad. 1.Aralık Sokak'taki aydınlatma şikayetiniz üzerine UEDAŞ'tan yapılan bir açıklamada, yapılan inceleme sonucu belirttiğiniz adreste bir yanlışlık olduğu ve 1. Aralık Sokak diye bir kayıt olmadığı belirtildi.
Ve gerekli inceleme ve çalışmanın yapılabilmesi için 0 530 967 56 49 tlf. no'lu UEDAŞ çalışanını hemen aramanız istendi.
Bilginize sunuyor ve konuya duyarlılık gösteren UEDAŞ'a da teşekkürlerimi sunuyorum. E.Ö

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.