Hava Durumu

UKOME, BOİ ve Ulaşım Dairesi duyarlılığı!

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2017 05:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2017 05:04

"Bursa; inanılmaz bir hızla büyüyor, genişliyor. Yeni yeni semtler oluşuyor.
Bu gelişmelerin ışığında ulaşım sorunlarını çözmek için sayın yetkililer de ellerinden geleni yapıyorlar. Bu gerçekten de tartışılmaz bir gerçek.
Bizler Nilüfer ilçesi, Cephanelik bölgesi üst kısmındaki Çamlıca Mahallesi sakinleriyiz. Kent merkeziyle ulaşımımızı 2/E hattında çalıştırılan Özel Halk Otobüsleri'nin yaptığı seferlerle gerçekleştirebiliyoruz.

Ancak bu bölgede yerleşim geliştikçe ve nüfus arttığı için saat başı sefer yapan 2/E hatlı otobüs çok yetersiz kalıyor. Otobüsümüz Çamlıca Mahallesi ile Muradiye Devlet Hastanesi arasında ring yapıyor. Ve sabah mesai saatleri öncesi Çamlıca bölgesinden kalktıktan sonra diğer duraklarda tamamen doluyor. Çoğu kez otobüste oturmaya değil, ayakta duracak yer bulabilmek bile bir mesele haline geliyor.
Gazetenizdeki köşenize 2/E hatlı otobüt sefer saatlerini gösteren çizelgeyi gönderiyorum. İlk ve son seferler arasında birer saat ara var.

2/E hatlı otobüsün seferleri hiç olmazsa sabah ve akşamları mesai saatlerine uygun şekilde saatte bir yerine yarım saatte bire düşürülse, çok yerinde bir karar alınmış olacak..
UKOME, BOİ ve Büyükşehir Ulaşım Dairesi sayın yetkililerinin bu isteğimize gerekli duyarlılığı göstereceklerine ve sorunu gidereceklerine inancımız tamdır.
Saygılarımızla.." Çamlıca Mah. sakinleri

BESAŞ'tan bir istek

"Büfelerinde çok çeşitli yiyecek ve içecek ürünlerini satışa çıkartan BESAŞ'tan çok memnunum.
Bazı vatandaşlarımız köşenizden BESAŞ'a isteklerde bulunuyorlar.
Ben de sayın yöneticilerden BESAŞ büfelerinde 'diyet beyaz peynir' bulundurulup müşterilerine satılmasını rica ediyorum."
Hıfzı SÜMER

Irgandı Köprüsü Sanat Günleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği ulusal etkinliklerinden biri olan Irgandı Köprüsü Sanat Günleri, bu senede bugün ve yarın gerçekleştirilecek.
3.Irgandı Köprüsü Sanat Günleri etkinliği açılış töreni saat 10.00'da Irgandı Köprüsü'nde yapılacak ve el sanatlarının çeşitli örneklerinin yansıtılacağı stantlar izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Güzelyalı'da bir 'işgal'

"Mudanya'daki Güzelyalı beldesi girişinde bulunan Hancı Restoran ve Halk Plajı üst tarafındaki yol bir işyerinin koyduğu masa ve sandalyelerle resmen işgal altında..
Yiyecek, içecek ve tekel maddelerinin de satıldığı ve çevreyi işgal altına alan bu işyeri için Mudanya Belediye Zabıtası'nın gerekli önlemi alması için çeşitli kereler başvurduk ama sorunun halli için bir arpa boyu yol bile alınmadı.
Mudanya Belediye Başkanı Sayın Hayri Türkyılmaz ve Belediye Zabıtası yetkililerinin gerekli incelemeyi yapmalarını ve iyileştirme tedbirlerini acilen almalarını rice ederiz.."
Çevre sakinleri

Hıdrellez kutlamaları

"Her yıl 5 Mayıs'tan 6'sının sabahına kadar olan zaman dilimine Hıdırellez diyoruz. Bunun tarihsel gelişimini kaç kişi bilir acaba?
Aslında Hıdırellez derken iki ayrı isimden söz ederiz. Bunlar iki kardeş. Birinin adı Hıdır, ötekinin adı İlyas..
İki kardeş senede bir defa buluşurlar, hasret giderirlermiş. Bu da 5 - 6 Mayıs arasındaki sabah saatlerinde olurmuş.
Bizler sadece iki kardeşin yılda bir defa buluşmasını kutlamaktayız.
Bu sene de ateşler yakıp üzerlerinden atladık, resimler çizip bunları gül ağaçlarının dibine koyarak isteklerimizi yansıttık. Eğlendik, güldük.. Hıdır ile İlyas'ın buluşmasını kutladık yine..
Daha nice yıllarda da kutlar, eğlenir, sağlık sıhhat ve mutluluk içinde ateşler yakarız inşallah.." H.B

Kanunları kim uygulayacak?.

"Misi köyü giriş yolu üzerinde bulunan bir çimento üretim tesisi önünde hemen her gün acı bir facianın yaşanmaması riski var.
Misi girişinden ters yönde çıkan Bursa Büyükşehir Belediye otobüsleri de var artık, nasıl bir güzergah akıl almıyor. Belediye otobüsü ile kafa kafaya geliyoruz her gün.

Kanunları kim uygulayacak bu şehirde?.. Biri söylesin, ona göre biz de ona başvuralım... Önerimiz; Misi çıkışına ters yön kapanı konulabilir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.