Hava Durumu

Türk müziği rotasında Dr. Aysel Gürel var!..

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2018 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2018 08:09

Mutlu pazarlar değerli okurlarım.
Bugün kutsal varlıklarımız olan Annelerimizin Günü.
Tüm annelerin ellerinden saygıyla öpüyor, sağlıklı, huzurlu, barış dolu günler diliyorum..
Nilüfer Kadın Korosu Derneği de bu gece Anneler Günü özel konseriyle müzikseverlerin karşısında.
100'ü aşkın müzikseverle oluşan koronun her şeyi olan ve üstün başarılarıyla takdir toplayan şef Dr. Aysel Gürel'den söz etmek istiyorum.
Ayrıca unutulmaz pek çok esere söz yazan adaşı rahmetli Aysel Gürel'i de rahmetle anıyorum. Her ikisi de müziğimizin rotasında unutulmayacak isimler.
Sadece isim benzerliği olan bu iki müzik üstadından koro şefi Dr.Aysel Gürel aslında bir veteriner hekim. 1959 Konya doğumlu. Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji dalı mezunu bir doktor.
1959'da Konya'da doğan sanatçımızın mutlu bir evliliği ve iki çocuğu var.
İlk müzik eğitimine mandolin ve flütle başlayan şef Dr. Gürel Elazığ'da üniversite korosu, konservatuvar ve çeşitli illerdeki görevinde musiki cemiyet ve korolarında bulundu. 2005'te Nilüfer Kadın Korosu'nda gönüllü şefliğe başladı.
Bugüne dek 134 konser şefliği yapan şef Gürel ve arkadaşlarının yaklaşık 50.000 TL. tutarındaki konser gelirlerinin tamamı yardım kuruluşlarına, derneklere bağışlandı. Dr. Gürel bu gönüllü çalışma ve maddi katkılardan dolayı çok sayıda teşekkür ödülü aldı.
Davet üzerine koroyla tamamı kendi imkan ve gönüllülük esasıyla; Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Hollanda, İtalya ve Letonya'da konserlere giderek Türk kültürü, Türk müziği, geleneksel Türk kostümlerinin tanıtımına imza atarken övgüler alan şef Dr.Gürel 2012'de söz ve müziği kendisine ait ve Türkiye'de kadınlara bir ilk olan "Kadına Şiddet Olmasın" marşını besteledi. Eser Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca onaylandı.
Bursa ve Bursaspor'a besteler de yapan sanatçı, 2017'de söz-müziği kendisine ait "Annelerin Mehmetçik Vakfı'na eseriyle büyük övgü aldı.
Kendine ait daha pek çok şarkı sözü ve bestesi olan şef Dr. Gürel; birçok şarkı sözüne imza atan ünlü söz yazarı rahmetli Aysel Gürel'le isim benzerliğinden dolayı sosyal medyada karıştırılmaması amacıyla akademik kariyerle aldığı 'Doktor' unvanını kullanıyor.
'Rotary Ödülü'ne layık bulunan Dr.Aysel Gürel bir derginin seçtiği "En Aktif 100 Kadın" arasında. Ayrıca Kükürtlü Lions 5.Altın Aslan Başarı Ödülü ve 2016'da Nilüfer Rotarct Kulübü'nce sunulan 'Hizmet Ödülü'nün de sahibi.
Geçen yıl dernekleşen koroda aynı zamanda başkan olan Dr.Aysel Gürel bu gece de kutsal Anneler Günü nedeniyle Akademik Odalar Birliği (BAOB) salonunda saat 20'de korist, solist ve saz üstatlarıyla özel bir konserin yine yıldızı olacak.
'Aysel Gürel Yıldızı'nın daha nice yıllarda pırıl pırıl ışıması dileğimle başarılar.

Ramazana özel sergi

Görsel Sanatlar Öğretmeni Pınar Şahin'in Hayat Boyu Öğrenme Genel Md. ile yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamı döneminde düzenlenen 5. Rölyef Sergisi 'Ramazana özel' temasıyla Kent Meydanı AVM -2 Çarşı katında yarın açılıyor.
Yoğun ilgi ve destekle çalışan Bursalı bir grup sanatsever el emeğine değer verenlerin ilgisinden çok memnun.
20 Mayıs'a dek izlenebilecek sergide Ayşe Genç, Belma Boz, Elmas Ag, Gönül Oğuz Ergin, Hilal Şahin, Semra Açıkgöz, Sevil Şaşıçanakçı, Yasemin Sakarya, Yasemin Zayim ve Zeynep İlhan'ın eserleri yer alıyor.

Anneler için güzel sözler

Anne bir sanatçı, en güzel eseri de yavrusudur."
Bana mutluluğu anlat deseler; annem yaşıyor der susarım."
Bir kadını süsü ve makyajı değil, anneliği güzelleştirir."
"Bana dünyayı kucakla deseler, gidip anneme sarılırım. Anneler belki her şeyi göremezler ama kalpleriyle duyarlar."
"Annesinden dayak yediği halde, yine 'anne' diye ağlayan bir çocuktur aşk."
(Derleyen Aysel AKACAN'a teşekkürler)

Yeni çıkan bir kitap

'ATATÜRK'ÜN SON NÖBET DEFTERİ':- Eski cumhurbaşkanlarımızdan Celal Bayar'ın arşivindeki 'Atatürk'ün Son Nöbet Defteri' isimli belgeler Atatürk gibi bir dahinin 10 Kasım 1938 Perşembe günü saat 9.05'te sona eren yaşamının son anlarını anlatıyor.
Kitap, Özel Şahingiray'ca hazırlandı ve Alaca Yayınları'ndan okurlarıyla buluşuyor. Kitapta, tıp bilginlerinin Atamız'ın tedavisinde izledikleri yol bu kitapta detaylarıyla anlatılıyor.

Pazar neşesi

'İŞTE HAYAT':- "Matematik öğretmenine 'hayat neye benzer hocam' diye sormuşlar?.
Öğretmen hemen yanıtlamış:
'Matematiğe benzer.. Evlenmek toplamadır. Ölüm, çıkarma... Aşk, çarpmadır. Miras ise bölme.. Hayat işte bu dört işlemden başka bir şey değildir."
(Teşekkürler K. Necip ERDOĞRU)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.