Hava Durumu

Trafik sorunları için gözlem ve öneriler!..

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2017 06:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2017 06:48

"Gazetenizde Beşevler'deki trafik sorununu çözecek olan bir gelişme paylaşıldı ve çok mutlu oldum. Bir semt sakini olarak Bld.'in trafik canavarıyla olan mücadelesinden çok memnunuz. Trafik sorununa yönelik olarak her gün yeni yeni yatırımlar yapılıyor. Bir taraftan bina ve insan yoğunluğu artarken inşallah yapılan yatırımlar sorunu geleceğe yönelik olarak tamamen çözer. Ben de birkaç gözlemimle sorunun çözümünde naçizane katkıda olurum.
1.Bursa yönünden gelen ve Beşevler'e dönmeye çalışan 2 şeritli trafiği mümkünse Şehreküstü civarındaki gibi üstten bir köprü ile doğrudan Beşevler'e kesintisiz olarak akıtılmalı.
2.Orhaneli yolu üzerinde 1 sıra araç ve kamyon parkı nedeniyle 1 şerit trafik tıkanıyor. Buraya araç parkı kesinlikle önlenmeli.

3.İzmir yönünde kavşaktan sonra trafik akıcıdır. Beşevler yönünden gelen ve fotoğrafta tıkanıklığı görülen trafiğin İzmir caddesine kesintisiz akışı sağlanmalı.
4.İzmir yönünden gelip Carrefour'a dönüş yapacak araçlar kavşakta Beşevler yönünden gelen araçlara yeşil yandığında barikat oluşturmakta ve trafik tıkanmakta. Burada mutlak trafik polisi görev yapmalı.
5.Nilüfer metrosundan inip de Carrefour'a ulaşmak isteyen yayalar 3 şeritli caddede ezilme tehlikesi yaşıyor. Sur Yapı'nın yeni metro durağına sponsor olduğu gibi buraya yaya üst- geçidi acilen yapılmalı, gerekirse ilgili kurumlarla sponsorluk anlaşması sağlanmalı.
6.Odunluk bölgesindeki yeni plaza alanındaki her sokak dönüşleri 2 şeritli olacak şekilde genişletilmeli. Trafik ışıklarında hızlı şekilde trafiğin boşalması sağlanmalı.

7.Beşevler Yıldırım Cad. ile Beşevler Cad.'nin kesiştiği nokta da dahil olmak üzere Beşevler içerisindeki hemen her trafik ışığında ve kavşakta trafik sıkışıklığı yaşanmakta. Bu nedenle kavşak ve cadde boylarındaki yanlış parklamalarla mücadele edilmeli. Trafik ışıklarında trafiğin 2 şerit ve hızlı akması sağlanmalı.
8.Yeni yapılan Alman Kanalı Cad. harika oldu. Ne var ki akşam yoğun saatlerde Yunuseli gelişi Soğukkuya'ya inişte sıkışmakta Neden analizi yapılarak alt caddeye bağlantıda oluşan sıkışıklık giderilebilir
9.İzmir Cad.'nden yakın çevre yoluna Bursa yönüne girişte Acemler'den itibaren tıkanma oluşmakta. 2 veya 3 şerit halinde İzmir Cad.'nden gelen trafik 2 şeritli Çekirge yönünden gelen trafikle ve 1 şeritli bir üst sokakla birleşmekte. Oysa İzmir yoluna dönüş tek şerit olduğu için diğer tüm trafiği geriye doğru tıkamakta. Mudanya köprüsünden sonra yapılan 4.şeritten Soğukkuyu yönüne 2 şerit verilerek yakın çevre yoluna girişe alternatif oluşturulmalı veya yakın çevre yoluna kesintisiz olarak 2 veya 3 şerit giriş yapılacak şekilde İzmir Cad.ne bu kavşakta ilave yapılmalı.
Bu ek önlemlerle sorunun çözüleceğini ve büyük bir memnuniyet oluşacağına inanıyorum. Saygılar."

Serkan ÖZGİRAY / End.Yük.Müh - ODTÜ 99"

Bunca masraf yapılırken

"Beşevler Bilginler Caddesi üzerinde kaldırım yenileme çalışmaları devam ediyor.
Var olan kaldırımlar zarar gördüğü ve eskidiği için yenileniyor. Bunca masraf yeniden yapılırken elektrik direklerinin kaldırım üzerinde bırakılmasının çok hatalı ve eksik yapılan bir iş olduğunu düşünüyorum. Uedaş ile ortak çalışma yapılarak neden elektrik hatları yer altına alınmıyor?

Kaldırımlar zaten daracık, bir de elektrik direkleri kaldırım üzerinde kalınca Bursa genelinde çok sıkıntılı oluyor yayalar için.
Konuyu yetkililerin dikkatine sunarım.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir okur

Acilen yağmur suyu giderleri gerek

Hafta sonu bastıran ani ve şiddetli yağış nedeniyle Nilüfer, Yıldırım Cad. Konak Mh. Karagürgen Sk.'taki bazı işyerleri, evler ve kapalı garajlarımız sel suları altında kaldı.
Öyle ki, kapalı otoparkımız dizimize kadar sularla doldu. Baskın sular ancak dört saat sonra giderlerde yapılan çalışmalar sonucu yavaş yavaş çekilebildi. Sokak ve caddeler tamamen göle döndü.
BUSKİ'den gerekli yağmur suyu giderlerinin ilavesi ve mevcutların da bakımlarını rica ediyoruz."
Semt sakinleri

BURULAŞ'tan bir istek

"Nilüfer, 23 Nisan Mah. Gri Cadde üzerinde oturuyoruz. Bizim yol güzergahında sadece 35/S otobüsleri hizmette.
Akşam saat 20'den sonra ve hafta sonları Pazar günü 35/S seferleri yok.

Son zamanlarda yoğun bir yerleşim yeri olmasına rağmen yüzlerce kez BURULAŞ'a başvuruyor ancak aynı cevaplarla geçiştiriliyoruz. Sefer saatlerinin uzatılmasını ve hafta sonlarında da seferlerin devam etmesini istiyoruz.
Saygılarımla."
Birol GÖKGÖZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.