Hava Durumu

Trafik sorunları için çorbada bir tutam tuz

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2017 08:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2017 08:51

"Erdal Abi,
Bursa kent içi trafiğindeki olumsuzluklara çözüm yaratabilmek için başta Sayın Valimiz İzzettin Küçük olmak üzere İl Emniyet Müdürümüz Sayın Osman Ak ve diğer yetkililerin de harekete geçme haberlerini gazetenizden okuyor ve bunların gerçekleşmesini özlemle bekliyoruz.
Bu arada yapılacak çalışmalar için bir gözlemime ve önerime köşenizde yer vermenizi rica ediyorum. Bu konudaki çalışmalarda çorbada bir tutam tuzumun olması beni de çok mutlu edecek..
Bir süre önce İzmir Caddesi, Carrefour kavşağı önündeki ortadaki kavşak iptal edilerek trafikte kısmi bir rahatlama sağlanmıştı.
Nilpark önündeki kısım da bu çalışmalar kapsamında gönderdiğim fotoğrafta görüldüğü gibi iki şeritli durumdan üç şeride çıkarılmıştı. Böylece her yeşil ışık yandığında İzmir Caddesi'nden gelip Lefkoşa Caddesi'ne dönmek isteyen araç sayısı artabilecekti (Lefkoşa Caddesi 3 şeritli olduğu için).


Ne var ki üçüncü şerit biraz da dar olduğundan ve İhsaniye yönüne de dönüş verdiğinden birçok araç sürücüsü üçüncü şeridi yine kullanmıyor ve araçlar ısrarla iki şerit halinde dönmeye devam ediyorlar.
Böylece İzmir Caddesi geriye doğru da sıkışarak trafiği kilitlemeye devam ediyor.
Bu kesimdeki zemine ve çevreye görsel işaretlemeler ve uyarılar yapılarak Beşevler yönüne dönmek isteyen araçların da üçüncü şeridi kullanmaları sağlanmalıdır.
Zaman zaman trafik ekipleri sürücüleri üçüncü şeride sokmaya çalışıyor ama bu yeterli etkiyi sağlayamıyor.
Yol zeminine fotoğraftaki gibi en azından düz oklar yapılarak ilgili yolun üç şerit halinde olduğu ve bir levha da konularak Beşevler yönüne dönmek isteyen araçların her üç şeridi de kullanmaları istenebilir.
Bu tip basit önlemlerle çok büyük iyileştirmeler sağlamak mümkün. Önemli olan sahaya inmek ve gözlemde bulunmak. Yapılan gözlemler ilgili yetkililerce incelenmesi ve karar alınmasından ibarettir.
Sayın yetkililere konuyu aktarabilmenizi rica ediyorum.
Saygılarımla.." Serkan ÖZGİRAY Endüstri Yüksek Mühendisi

Okul saatleri ayarlanmalı

"Sabahları oldukça erken saatlerde derslere başlanacak olan yeni okul döneminde sayın yetkililerin yeni bir ayarlama yapmalarını bu sene okula başlayacak olan kızım ve ve bütün öğrenci velileri adına istirham ediyorum.
Çünkü kış döneminde çocuklarımızın pek çoğu henüz ortalık aydınlanmadan servis araçlarıyla yollara çıkıyor ve pek çoğu da servis araçlarında uyuklayıp duruyor.
Çocuklarımız bu olumsuz şartlar altında girdikleri derslerinde de maalesef gerekli olan başarıyı göstermekte çok zorlanıyorlar.
Okullarımızın derslere başlama saatlerinde mantığa uygun ve makul bir çizgiye çekilmesi için sayın yetkililerin bir an önce harekete geçmelerini ve bütün öğrenci velileri adına bizlere müjdeli haberleri vermelerini rica ediyorum.
Saygılarımı sunarım.." H.Firuzan YILDIZ

Çok pis kokular

"Bursamız'ın gelişmekte olan mahallesi Geçit ve çevresinde ve ayrıca otobanda Bursa giriş ve çıkışında olan kent çöplüğü veya bölgedeki arıtma tesislerinden akşam saatlerinde yayılan, doğayı ve insan sağlığını rahatsız ve tehdit eden çok pis kokulara maruz kalmaktayız.
Sayın Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden söz konusu bu tesislerin sık sık kontrol edilmesini, tesislere gerekli olan filtrelerin eksiksiz olarak takılmasını ve sorunun çözümlenmesini talep ediyoruz." Ümit PARS

UEDAŞ'tan bir yanıt

"13 Eylül 2017 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlanan konuyla ilgili yaptığımız incelemede, bahsi geçen bölgede 2012-2013 yıllarında Belediye'nin imar ve yol düzenleme çalışmaları neticesinde elektrik dağıtım panolarının zemin seviyesinde kısmi olarak gömülü kaldığı anlaşılmıştır. Bu sebeple bu yılki (2017) bakım-onarım yatırımları kapsamında söz konusu elektrik panoları kaldırım seviyesinde yükseltilmiştir.


Revizyon gereken çevre düzenlemeleri bilgimiz dahilinde olup, UEDAŞ Osmangazi İşletme Müdürlüğü ekiplerimizce planlı olarak devam eden çalışma programı dahilinde en geç ay sonuna kadar tamamlanması sağlanacaktır.
Kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti verebilmek için çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir.
Bilgilerinize sunar, mutlu günler dileriz. ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. Kurumsal İletişim Müdürlüğü

Eşkel kıyılarındaki esnaf güç durumda

"Mudanya Belediye Başkanı Sayın Hayri Türkyılmaz bir süre önce Eşkel sahilinde yeni bir uygulama başlattı. Burada çeşitli işyerlerinde geçimini sağlamakta olan esnaf şimdilerde adeta kan ağlıyor. Bütün işyerleri kapatıldı, mühürlendi.
Engelli, hasta vatandaşlar mühürlü yerlerden girip çıkamıyor.


Herhangi bir acil durumda ambulans veya itfaiye arazözleri gelse içeri girip hastaya veya yangına müdahale edemeyecek tehlikesi de var.
Bu nasıl bir uygulamadır anlayamıyoruz?.. Gidip derdimizi anlatacağımız her yere gidildi. Ama bu duruma hiçbir yetkili isim nedense müdahale de etmedi.
Bu uygulamadan vazgeçilip tekrar gerekli iyileştirmenin yapılmasını rica ediyoruz. Saygılarımızla.." (Haber Hattı)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.