Hava Durumu

Trafik için önemli öneriler

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2018 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2018 07:18

"Kent trafiğine kavşak düzenlemeleri rahatlık getirdi. Yetkilileri kutlarım. İnşallah ana ve ara yollarda gelişigüzel park eden araçlar için de çalışma yapılıp Avrupa'da birçok şehirdeki gibi kırmızı ışıkların öncesi-sonrası, yol ağızları, otobüs durakları vb. alanlar yer çizgileriyle işaretlenip araç parkları önlenir.
Bir önerim var:
Ben sık sık Nilüfer yönünden gelip yakın çevre yoluna girişte Acemler'deki dönüşü kullanırım. Yakın çevre yoluna girişte şehir merkezinden Mudanya Cad. ile direkt bağlantı öngörülmediği için fotoğraftaki yoncalı kavşaktan dönüş yapılarak Çekirge'den aşağıya inen caddeye çıkılması gerekiyor. Oysa köprüden hemen sonra sağa köprünün altına doğru Mudanya Cad.'ne İzmir yönüne inme dönüşü var. Buradan dönen araçlar Çekirge'den gelen caddeye dönüşü engelliyor. Dönüş zaten 1 şerit olduğu için Mudanya Cad. her ne kadar son çalışmalarla rahatlasa da Ataevler'e kadar sıkışabiliyor. Bu nedenle:
1. Bu kavşakta İzmir yönünde dönüş yapılan çıkış kapatılsın.
2. Çekirge yönünden gelip İzmir yönünde Mudanya Cad.'ne girecek araçlar çevre yolundan dönüş yapıp Mezarlıklar Müd. önünden Mudanya Cad.'ne çıkmalı.
3. Mezarlıklar yanından Mudanya çıkıştaki dönüş de tek şerit olduğu için Mezarlıklar Müd. önünde ilave 1 şerit açılsın. Böylece 2 şerit yeni çevre yolundan Mudanya Cad.'ne çıkış yapabilsin.
4. İzmir yönünden gelen araçlar da kavşağa zaten 2 şerit geliyor. Çekirge'den gelen caddeye de 2 şerit çıkacak şekilde kavşak ağzı genişletilsin.
5. Çekirge'den gelen caddede hız kesicilerle yokuştan inen araçların hızı yavaşlatılsın
6.Çekige'den iniş, Mudanya Cad.'nin bağlandığı nokta tek şeride düşürülsün. Böylece 3 şeritli olan köprü üstü trafiğinin 2 şeridi Mudanya Cad.'nden gelen araçlara, 1 şeridi de Çekirge'den gelen araçlara ayrılsın.
Böylece İzmir yönünden gelen araçlar hızla yakın çevre yoluna girebilir. Trafiğin geriye doğru sıkıştığı bu kısım açıldığında cadde trafiğinde büyük iyileşme olacağını sanıyorum.
İyileşmenin gözlemlenmesi için birkaç gün deneme yapılarak düşük bir masraf ve düzenlemeyle iyileşme sağlanabilir. Gönül ister ki uzun vadede 3 şerit yakın çevre yoluna direkt bağlantı olsun. Bu çözüm uzun süre rahatlama sağlar inancındayım. Saygıyla."

Serkan ÖZGİRAY/ End.Yük.Müh.

Bursa ambleminin üzerine basmayalım

"Bursamız'daki en işlek caddelerde cami minaresi figürü bulunan ve Bursa Büyükşehir Belediyemizi yansıtan amblemler yerlere kaldırım taşı gibi döşenmiş.
Bu amblemlerin bu şekilde kullanılmış olması bence çok yanlış bir uygulama.
Gazetenizdeki köşenizde bunu dile getirirseniz sevinirim. Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni yansıtan bir amblemin üzerine gelen geçenlerin basıp yürümeleri ne derece doğrudur?..
Yanlışlıktan dönülmesini sayın yetkililerden rica ediyorum.. Teşekkürlerim ve saygılarımla..".
Emre ÖZCAN

TEŞEKKÜR PANOSU

Cephanelik bir değer!..

"Nilüfer ilçemizdeki Cephanelik bölgesi parkımız Bursalılar ve çevre sakinlerimiz için gerçekten bir hazine.
Bu hazinenin korunması ve kollanması için yakın geçmişte büyük emekleri geçen Nilüfer Park Bahçeler eski Müdürü Sayın Doktor Sibel Özer Hanım'a ve şimdilerde bu görevin başında olan tüm duyarlı yetkillere ve parkımıza değer veren, koruyan herkese teşekkürler ederim.."
Sevgin IŞIK

Kent Meydanı'nda 'Dağ Esintileri'

Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi öğrencilerinden bir grup, hafta sonunda Kent Meydanı Alışveriş Merkezi'nde muhteşem bir piyango resitali gerçekleştirdiler.
Müzik Öğretmeni Serap Özgür şefliğinde gerçekleşen 'Dağ Esintileri Piyano Dinletisi'nde öğrenciler Mozart'tan Chopin'e birçok önemli bestecinin birbirinden güzel eserlerini çaldılar.
'Dağ Esintileri' isimli dinletide öğrenciler Osman Kutay, Tuğba Erim, Ömer Görür ve Baha Oğla, alışveriş merkezine gelenler tarafından bol bol alkış aldılar.

TELEKOM'un dikkatine!

"Ulu Mahalle, Takunyacılar Sokak, No:12 önündeki Telekom'a ait bir demir kapak fotoğrafta görüldüğü gibi tehlike yaratıyor..
Muhtar nezninde vatandaş olarak bizzat Telekom'a gerekli başvurular yapıldı. Ancak bir aydan bu yana hiçbir yetkili buraya gelip konu ile ilgilenmemiştir.
Demir kapak yerinden oynadığı için gece gündüz buradan gelip geçen araçlar devamlı şekilde büyük gürültüler yaratıyor ve sokak sakinlerimizi çok rahatsız ediyor. Sokak sakinleri olarak oluşan bu gürültüleri gece gündüz çekmek zorunda mıyız?
Ayrıca demir kapağın her an an çökme tehlikesi de mevcut.
Telekom'un sayın yöneticilerine durumu aktarıyor ve gerekli onarımın acilen yapılmasını sokak sakinlerimiz adına saygılarımızla rica ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.