Hava Durumu

Tophane'ye giderken akla karayı seçtim!..

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2019 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2019 08:42

"Olanaklar ölçüsünde yurtiçi ve dışı gezilerden güzel örneklerden dersler almak gerekir.
2014 Aralık ayında Almanya Hamburg'a yolum düşmüştü. 4-5 gün boyunca sağanak yağış vardı ama sokak ve caddelerde hiç su birikmediği için şehri bol bol gezdim. (Arşivimden fotoğraf). Araçlar tarafından hiç ıslatılmadım. Yağmur suyu giderlerinin yol düzeyinde olması ve hepsinin tertemiz ve yeterli drenaj kapasitesinde olması bende hayranlık uyandırmıştı.
Köşenizde sık sık tıkalı yağmur suyu giderlerinin temizlenmesi için BUSKİ'ye çağrı yapılıyor. Görebildiğim kadarıyla tıkalı mazgala müdahale ediliyor ama Bursa genelinde binlerce tıkanık yağmur suyu giderine periyodik temizlik yapıldığına dair bilgilendirme yapılmıyor. Geçen cumartesi tarihi Tophane'ye yürüyerek gittim. 2.Osman Gazi Caddesi ve 2.Kavaklı Caddesi'nde tıkalı yağmur suyu giderleri nedeniyle biriken suların araçlarca üzerime sıçratılmaması için adeta akla karayı seçtim.
Oysa Bursa'da tüm mazgalların envanteri çıkarılıp periyodik temizlik ve bakımı yapılsa güzel olmaz mı? Birçok mazgalda sular içine gitmiyor, yan taraftan akıyor. Çünkü zamanla mazgallar yol seviyesi altına düşmüş. Onlarca yıl önce Avrupa ülkelerinde sıradan uygulamaların bizde hâlâ lüks olması üzücü. 2019 yılında ülkemizde tarihiyle gurur duyduğumuz Ulu Şehir Bursamızda vakit kaybetmeme adına belirttiğim cadde ve sokaklarda mazgalların açılmasını ve tıkalılarla karşılaşmama adına optimum frekansta mazgal temizliklerin periyodik olarak yapılması ve sorunlu olanların onarımını rica ediyorum. Şehrin en ücra köy ve köşelerine içme suyu ve kanalizasyon hizmeti götüren BUSKİ'nin bu konuda da Türkiye'deki tüm illere örnek olacağı inancım sonsuz.
Vakit kaybetmeden BUSKİ'nin mazgal bakım ve temizliklerinin yapılma planını kamuoyu ile paylaşmasını rica ediyorum.
Saygılar." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

TEMİZLİK KAMYONLARI RALLİ Mİ YAPIYOR?

"Osmangazi Belediyesi'ne ait temizlik kamyonlarının bazıları ana arterlerde sol şeritten ve oldukca hızlı seyrediyorlar..
Bu araçların tehlike yaratan şekilde, ralli yaparcasına yol almalarında gösterdikleri acele nedir acaba?.
Temizlik işlerinde görevli çöp kamyonları seyir halindeyken binek araçlar ise bu kamyonlar kadar büyük bir sürat yapmıyorlar.
Yollarda sık sık gerçekten tehlike arz eden durumlara tanık oluyoruz..
Dikkatlere sunuyor ve bu kamyonların şoförlerine gereken uyarıların yapılmasını diliyoruz." - İbrahim S.

DURAK CAMLARI NEDEN KIRILIYOR?

"Bir süre önce Beşevler Bölge Parkı önündeki BOİ kapalı durağımızın camı kırılmıştı. Camda asılan otobüs hareket saatlerini gösteren pano da yere inmişti. Aradan geçen aylara rağmen ne cam onarıldı ne de pano yerine asıldı.
Ricamız kışın bizi yağmurdan koruyan camın onarımı ve panonun yerine asılması
Saygılarımızla."- H.D.

BİR DURAK DAHA:- "Nilüfer ilçesi, Nilüfer Hatun Caddesi'nde mobilya ve ev eşyaları stan mağaza yakınında, sokak başındaki durağımızın yan camı kırılmış ve tuz buz olmuş. Yerler cam kırıkları içinde. Durak camlarını kırmaktan zevk alanlar mı var?. Bu kadar acımasızlık olur mu?. Yazık.. Lütfen onarılsın." - Çevre sakinleri

İKİ ADET MEYDAN SAATİ İSTİYORUZ

"Osmangazi, Çirişhane Mahallesi muhtarıyım.
Bir süre önce ilçe Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Dündar'dan Çiftehavuzlar dolmuş durağı ile Kanalboyu dolmuş durağının bulunduğu alanlara birer meydan saati için ricada bulundum.
Ama Sn. Başkan hiç ilgi göstermedi, çok üzüldüm.
Geçen pazartesi günü de Merinos'taki bir belge dağıtım töreninde aynı dileklerimizi Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Alinur Aktaş'a iletmek istedim.
Ancak belge alan öğrencilerle ilgilendiği için o da semt sakinlerimizin dileğine hiç ilgi göstermedi.
Oysa, belirttiğim noktalar, bölgemizde beş-altı mahalle sakinlerimize hitap eden yerler.
Sayın başkanlarımız Dündar ve Aktaş'a bu defa da köşenizden ricamızı iletiyor ve saygılar sunuyorum." - Çirişhane Mahallesi Muhtarı Apdil DURMUŞ

ALO, BURASI OSMANGAZİ

O KONU, BÜYÜKŞEHİR'İN:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 28 Aralık 2018 tarihli sayısında köşenizde bir okurunuz Kardan Kara'nın 'Okul Yolu Dert Yolu' başlıklı şikâyetine yer verilmiştir.
Yazıda bahse konu olan Yeşilova semtindeki Sönmez İlkokulu önünde öğrenciler için tehlike yaratan cadde, ana arter alanında olduğu için Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanında kalmaktadır.
Konuya duyar-lılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
- Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

BU ELEKTRİK BAĞLANTISI MI?

"Nilüfer, Konak Mahallesi, Mutlu Sokağımızda bir süredir yoldaki asfalt zeminde ortaya çıkan ve bizleri çok tedirgin eden durum var.
Buradaki durum elektrik bağlantı kablosu olabilir. Çünkü böyle bir görüntü oluştu.
Yolda karşıdan karşıya uzanan kablo üzerinden her gün pek çok araç gelip geçiyor.
Her şey ve tehlike oluşur diye sayın ilgililerin görüşüne sunuyoruz.
Saygılarımızla." - Çevre sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.