Hava Durumu

Terminal durakları kaplumbağa hızında

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2017 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 07:27

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş, gazetelerden okuduğuma göre Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne giderek orada işyerleri bulunan vatandaşların dertlerini dinlemiş.
Aktaş, Terminal'e yapılmakta olan cami inşaatının da ramazan ayına kadar bitirileceğini belirterek Terminal girişindeki trafik sıkışıklığının da önüne geçilebilmesi için gerekli çalışmanın yapılacağını ifade etmiş.


İyi, çok güzel.. Ama sayın Başkan Aktaş, bir de Terminal'deki BOİ'ye ait kapalı durakların bir an önce tamamlanabilmesi için gerekli talimatları da verseydi diye düşünüyorum.
Çünkü eski kapalı duraklar yaz başında kaldırılmıştı. Yerine yeni kapalı duraklar yapılacaktı. Bu çalışma şimdi kaplumbağa hızıyla sürüyor ve şehre gidecek olan yolcular da yağmur altında kalıp ıslanarak çaresiz bir şekilde bekleyip duruyorlar.
Sanırım, bu da Terminal için çok önemli ve bitmeyen bir problem.
Sayın Başkan Aktaş'a anımsatmakta yarar görüyorum. Saygılarımla. Ş. Nurettin POLAT

Devlet Hastanesi bölgesinde sorunlar

"Osmangazi'deki, Mollagürani ve Alaadin Bey Mah. yani Devlet Hastanesi arkasındaki bölgenin sorunları var:
1.) Trafik yön tabelaları eksik. Hastaneye gelen hasta ve yakınları, araçlarını acele ve telaşla sokaklarımıza bırakmakta bazen sokakları trafiğe kapatacak şekilde parklanırken bazen de telaş ve aceleyle sakinlerimizin araçlarına maddi hasar veriyorlar.
Hasta ve yakınlarının bu haklı telaşını anlıyoruz. Çünkü buraya keyfi değil, sağlık için geliyorlar.
Tarihi bölgemiz adeta bir labirent gibi. Tabelalar yetersiz. Sürücüler ya çıkmaz sokaklara giriyor ya şehrin merkezi sayılan bölgemizde kayboluyor. Çoğu kez 'Heykel'e, nereden gideriz' diye soran sürücülere rastlamak da mümkün.
Devlet Hastanesi arkasındaki bölgeye projeli trafik akışı gerek.
2.) Antika değerinde elektrik direkleri var. Telleri de bölgemiz gibi tarihi değer kazandı. Adeta antika olan (!) elektrik sistemi ne zaman yeraltına alınacak?.
3.) Trafik sinyalizasyonunu perdeleyen iki katlı resmi bir otobüs de bu semtte.
Osmangazi Belediyesi'nin olan ve defalarca köşenizde dillendirilen tur otobüsü park edilip bırakıldığı ana caddede kazalara davetiye çıkarıyor. Trafik lambalarının görüşü kapatmasından dolayı bir can kaybı olursa bunun vebali kimin olacak?
Bölgemiz Bursa'nın tarihi ve gözbebeği olarak değerlendiriliyor. Hemen her tanıtım filmi de burada çekilmekte. Basit ve önemli sorunlardan bazılarını paylaştım. İlgililerin göstereceği duyarlılığa peşin teşekkürler." Alp GÜNALP

Göç ve empati tablolarda

Büyükşehir Bld. öncülüğünde Dünya Göçmenler Günü için hazırlanan '1. Göç ve Empati' konulu ulusal ve uluslararası resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler törenle ödüllerini aldı.
Bursa Göç Tarihi Müzesi ve BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi işbirliğinde Dünya Göçmenler Günü için hazırlanan resim yarışmasında ilk, orta ve lise öğrencileri Bursa Göç Tarihi Müzesi Sanat Galerisi'nde bir araya geldi.


Sahra Kardoğan, Azra Selin Kan, Berna Ünlü, Yağız Kağan Al, Melek Beren Gönül, Rümeysa İpek, Kayla Doğa Karakaya, Melek Beren Gönül, Ömer Baran, Gökçe Ömür, Sevilay Gülen, Hana Nour'a başarı ödülleri Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ve Müzeler Koordinatörü Ahmet Erdönmez tarafından sunuldu.

Alo,burası Büyükşehir
PARK TEMİZLENDİ:- "19 Aralık 2017 tarihli köşenizde yer alan, 'Bu parka dikkat!..' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Osmangazi, Panayır Mahallesi 4. Topraklı Sokak arkası Alpiş Tuna Evleri'nin yan tarafındaki Bursa Büyükşehir Belediyesi parkının yeşil alan temizliği, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekiplerince haftada 4 gün temizlenmektedir.


Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda 18.12.2017 tarihinde tekrar temizliği yapılarak, (fotoğrafta) hizmete sunulmuştur. Elektrik abonelik işlemleri ile ilgili tüm evraklar UEDAŞ'a teslim edilmiş olup, şifaen yapılan görüşmeler doğrultusunda da aralık ayı sonu itibari ile parka elektrik verileceği belirlenmiştir. İnşaai faaliyetleri de halihazırda devam etmekte olan park, en kısa sürede tamamlanacaktır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Müd.

Alo,burası BURSAGAZ

"19.12.2017 köşenizdeki 'Öztaş Sokak Dert Dolu' başlıklı okur yakınmasına yanıt: Osmangazi Demirtaş bölgesindeki Öztaş Sokak'ın bir kısmında doğalgaz hattımız vardır. Ancak okurunuzun kapı no'su ile ilgili bilgimiz olmadığı için hattımızın bahsedilen bölgede olup olmadığı konusunda maalesef yorum yapamıyoruz. Doğalgaz hattına sahip Öztaş Sokak sakinleri abonelik talebinde bulunabilecekleri gibi doğalgazı olmayanlar da talepte bulunabilirler.
Öztaş Sokak sakinleri, 444 11 33 no'lu Bursagaz Çözüm Noktası'ndan doğalgaza dair tüm işlemlerini yaptırabilir, istek ve şikayetlerini iletebilirler. Bursagaz olarak, gelen talepler doğrultusunda etüt çalışmaları yaparak sokaktaki altyapı durumunu değerlendirebiliriz. Bilginize sunarız. Saygılarımızla." BURSAGAZ Kurumsal İletişi Tlf: 0224 270 34 00

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.