Hava Durumu

Tehlikeli kavşak sinyalize edilmeli!..

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2016 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 07:00
“Nilüfer ilçemizde, Beşevler ve Bilginler caddeleri üzerinde bulunan ada dönüşünde trafik her geçen gün biraz daha yoğun şekilde artıyor.
Bu itibarla kavşakta zaman zaman olumsuz olaylar cereyan etmekte ve maddi hasarlı kazalar oluşmakta.



Kavşağın yayalar açısından da şu anda hiçbir güvenliği bulunmuyor.
Yaşanılan sorunun çözümü için döner kavşak sinyalize edilmelidir. Birtakım olası tehlikeler ancak trafik sinyalizasyonunun yapılıp devreye girmesi ile ancak sona erebilir.



Sayın yöneticilerimizden kavşağımızın ivedilikle sinyalize edilmesini önemle rica ediyor ve bekliyoruz..
Saygılarımla..” 
Sedat KURTULMUŞ ve bir kısım çevre sakinleri

Vildan Ezik baharı getirdi


Bursalı başarılı sanatçılarımızdan ressam Vildan Ezik, yaşadığımız bu  sonbahar sezonunda Bursa’ya tekrar baharı getirdi.. 
Açtığı “Vildan Ezik Resim Sergisi” nde baharın tüm güzelliklerini, çiçeklerini tuvaline aktaran ressam Ezik’in sergisi Ördekli Kültür Merkezi’nde 25 Kasım’a dek izlenime açık.



1983 yılında Bursa Kız Lisesi Edebiyat Bölümü’nü bitiren sanatçı, yüksek öğrenimini de Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nde dört yıllık eğitimle tamamlayarak mezun oldu.
Önceleri hobi olarak düşündüğü resim sanatıyla, 1995 yılından beri ilgilenip, Bursa-Love Art Atölyesi’nde Ressam Emin İlter ve  Ressam Şaban Okan Atölyesi’nde  teknik çalışmalar yapan sanatçı, dördüncü kişisel sergisinde naif tarzı benimseyerek peyzaj ağırlıklı yağlıboya çalışmalarına ağırlık verdi..
Aynı zamanda Serbest Sanatçılar Derneği, Bursa Güzel Sanatlar Birliği Derneği ve İstanbul Modern Sanatlar Derneği’ne üye olan sanatçımıza üstün başarılarının devamını diliyor ve tebrik ediyorum...


TEŞEKKÜR PANOSU


Kiremit tozu

“7 Kasım 2016 tarihli köşenizde Mihraplı Park’taki yaya yollarına ‘kızıl toprak’ serildiğini ve bunun da yürürken ayakkabı ve paçaları kıpkızıl bir renge boyadığından yakınmıştım. 
Bu yakınmama 15 Kasım köşenizde Büyükşehir Belediyesi sayın yetkilileri cevap verdikleri için teşekkür ediyorum. 
Bu yanıtla toplumumuzla birlikte ben de ‘kiramit tozu’ toprağının yürüyüş yapanlara ve sporculara ne denli yararlı olduğunu öğrendim. 
Bu arada, tekrar bir ricam var. Kış ayları geldi ama parkta bisikletlilere  daha dikkatli olmaları için uyarılar yapılması hususunda bilgilendirmeler bekliyoruz. Saygılarımla.”
Mehmet ÜNLÜGÜZEL

Karacabey Boğazı ve esnaf yakınmaları...


Karacabey Boğazı (Yeniköy) sahillerinde bulunan 30’a yakın işyerinin yıktırılma kararı bizleri perişan etti.
Turistik bir kesim olan bölgemizde bir sütre önce Büyükşehir Bld. yeni bir düzenleme yaptı. Şimdi de burada bulunan lokanta, balık restoran, büfeler ve buna benzer işyerlerinden ‘kıyı kenar’ uygulaması kapsamında tahliye edilmemiz gündemde.
Bu işyerlerini şu anki işyeri sahipleri yaptırdı.  Henüz tahliye için bir tebligat gelmedi ama gidişat bu yönde.
Bursa Büyükşehir Belediyesi biz çevre esnafına yeni bir yer göstermeden nasıl tahliye etmek için harekete geçebilir?. Yazık günah değil mi bunca esnafa.
Yaptığımız girişimlerde bizlere ‘işyerleriniz yıkılacak. Yeniden yapılacak işyerleri için de ihale açılacak. İhaleye girin, kazanırsanız işyerinizi kiralayıp tekrar açarsınız’ deniyor.
 Bursa Büyükşehir’in bu uygulaması gerçekten bizleri çok üzüyor. Karacabey Belediyemiz de maalesef bu uygulama için nedense çok sessiz kalıyor.
Sayın Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Karacabey Belediyesi başkanlarımızın konuyu tekrar ele alarak biz esnafı mağdur etmemelerini çok rica ediyoruz..
Saygılarımızı sunarız..”
Adının açıklanmasını istemeyen bölge esnafı

Elektrik için çift fatura


“Bu ay yirmişer günlük aralarla UEDAŞ’tan iki ayrı elektrik ödeme faturası birden aldık. 
Bunun sebebi acaba nedir?. Bir yanlışlık mı var?. 
Şimdiye kadar her ay bir kere elektrik faturası öderken bunun ikiye çıkarılması mantığa ne kadar uygundur?. Çünkü bütçemizi ona göre ayarlıyorduk.
UEDAŞ’ın sayın yetkililerinden bu konuda bir açıklama bekliyorum.”
Saygılarımla..”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.