Hava Durumu

Tarihi Ulucami ve Vali Münir Paşa!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2021 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2021 08:09

"Bursa'nın Osmanlı dönemi valilerinden Münir Ahmet Paşa çok sevdiği bu kente önemli eserler kazandırmış.

Örneğin; su kanalları, yollar, Işıklar Lisesi binası ve ayrı bir önem verdiği hayrat çeşmeler rahmetliden Bursa'ya kalan birer önemli miras.

Münir Ahmet Paşa, Ulucami'nin üç yanına yaptırdığı çeşmelerle de Bursa'ya gelen yerli yabancı misafirlere Evliya Çelebi'nin 'Bursa bir su şehridir' sözünü adeta belgelemiş..

Fakat gelin görün; rahmetli Vali Münir Ahmet Paşa ve eserlerini tanıtan bir tabela var ki yürekler acısı. Çürük, pas içinde, yazıların yarısı okunmuyor. Sac tabelanın bazı yerleri de kırık. Hele tabelanın arkasını hiç görmeyin. Tamamen pas. Adeta kahverengiye boyanmış..

Bu tabela nerede derseniz?

Caminin doğusundaki bahçede, hergün camiye gelen, Kapalıçarşı'ya giden yerli yabancı binlerce insanın geçtiği ve cami ile sanki içiçe olan yerde.

İşte fotoğraflar. Fazla söz gereksiz. Tarihi değerlere önem verirken onları yaptıranlara da saygıda kusur edilmemeli ve önem taşıyan bu detaylar görülüp onarılmalı. Hürmetler."

- Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

İSVEÇ'TEN SEVGİLERLE

"Nilüfer'de Çamlıca Cephaneliği diye bilinen bölgedeki Ata Caddesi girişinde yer alan döner kavşakta yol perişan haldeydi.

Yıllık iznimde geldiğim Bursa'da kayınpederim de bundan şikayet edince köşenizde geçen Eylül ayı bir yazım çıktı. Aradan bir-iki gün geçtikten sonra görevim gereği tekrar Stokholm'e (İsveç) uçtum.

Gelişmenin ne olduğunu göremedim. Ta ki geçenlerde baldızımın eşime ilettiği mail'ndeki fotodan gerekli işin yapıldığını görünce çok sevindim.

Çünkü araçlar buradan geçerken sarsılıyordu her defasında. Belediye burayı asfaltlayıp duzeltmiş.

Baldızım Şehnaz'ın çekip gönderdiği mail'deki fotoğrafı size de iletiyorum. Hem Nilüfer Bld.'ne, hem de baldızım Şehnaz'a teşekkür ediyor İsveç'ten selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Canım Bursam haberlerini gazetenizin ınternet sayfası ve köşenizden okuyor, hasret gideriyorum.

Nilüfer Bld.'ne kayınpederim ve kendi adıma bu teşekkür mail'imin de köşenizde yer alması en büyük arzum. Teşekkür ve saygımla."

Y. Alp KÖSEOĞLU

TEŞEKKÜR PANOSU

NİLÜFER'E ALKIIŞ!.: -"Ataevler, Barış Mh.'nde Adalet Kent Sitesi ile Bakgör Rezidans arasındaki çıplak alanın ağaçlandırılması talebimiz köşenizde yer almıştı. Sonunda belediyemiz nihayet belirttiğimiz bu boş alana onlarca ağaç fidanı dikerek talebimizi yerine getirdi. Gönülden alkışlıyoruz.

Köşeniz ve belediyemiz aracılığı ile bölgemize bir minik orman kazandıracağımız için çok sevinçliyiz.

Nilüfer Bld. Bşk Sn. Turgay Erdem, fidan dikim ekibi ve çalışma arkdaşları ile size ve gazetenize açık teşekkürlerimizi sunmayı bir borç telakki ediyor, kolaylıklar temenni ediyoruz."

- Mahalle sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.