Hava Durumu

Su akmıyor güldür güldür BUSKİ artık bizi güldür!

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2018 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2018 07:35

"Nilüfer ilçesi, Ataevler bölgesinde bulunan Ali Rıza Bey ve Nilüfer Hatun caddeleri kesiminde bulunan apartmanlarda geçen çarşamba gününden beri su sıkıntısı yaşıyoruz. Çeşmelerimiz adeta kurudu. Yüksek katlı apartmanların üst katlarına sular çıkmıyor.


Bu mail'imi size 2 Şubat Cuma günü saat 11.00 sularında yazıyorum. Sularımız hiç akmıyor. Çamaşır, bulaşık makinelerimizi bu yüzden çalıştıramıyor, yemek bile yapamıyoruz..
Üç gün öncesine kadar güldür güldür sularımız akıyorken şimdi üst katlara gerekli basınç olmadığı için bir yudum suyun çıkmaması yüzünden perişan durumdayız..
Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş, on-on beş gün kadar önce artık kuyu suları değil, barajdan gelecek temiz suları içeceğimizi müjdelemişti.
Bu nasıl müjdedir böyle?
Bölgemize verilen suların basınçlı bir hale getirilmesini çok çok rica ediyoruz.
Sayın Başkanımız Aktaş ve BUSKİ yöneticilerinin sesimizi duymasını isterken 'Su akar güldür güldür/ Gel de yar bizi güldür' türküsünü 'Su akmıyor güldür güldür/ BUSKİ artık bizi güldür' diye türkü söylememiz mi gerekiyor yoksa?..
Saygılarımla.." - Bircan Y.

Başkan Aktaş bu büstün nakledilmesi gerek

"Bursamız için onur kaynağı olan ve dünya genelinde yarattığı 'Amcabey' karakteri ile üne kavuşan Bursalı karikatür sanatçımız merhum Cemal Nadir Güler'in manenevi şahsına biraz saygı göstermemiz gerekir.
Adı, şehrimizin en işlek ve önemli anacaddesine bile verilmiş olan sanatçı Cemal Nadir Güler'in büstü, yine bu cadde kenarında, Tophane yamaçları altındaki bir oyuk içinde adeta hapsolmuş bir şekilde duruyor.
Büyükşehir Belediyemiz'in yeni Başkanı Sayın Alinur Aktaş'ın sanat ve sanatçıya verdiği önemi, değeri İnegöl'deki görev yaptığı dönemlerdeki çalışmalarından biliyoruz.


Bu nedenle Sayın Başkan Aktaş'ın bu büstü de bu caddede daha görünür bir yere naklettirmesi çok yerinde bir çalışma olacaktır.
Böyle bir önemli sanatçıya ait büst ve çevre düzeni yabancı bir ülkede olsa, çok farklı bir şekilde değerlendirilir ve geceleri aydınlatılırdı..
Çünkü belirttiğim büst sadece dip-kenar bir köşede kaldığıyla değil, büstün kenarındaki oyuk içine zaman zaman çöp torbaları bile konulup bırakılıyor..
Ayrıca büst görünür bir yerde olmadığı için sanatçının büstündeki gözlüğü de bazı kendini bilmezler tarafından yerinden sökülüyor..


Bence büstün en münasip yeni yeri Cumhuriyet Caddesi'ne girişteki uygun bir nokta olabilir. Oraya nakledilmeli. Önerim budur. Çünkü bu cadde üzerinde kent dekorasyonu sayılan bazı yeni heykeller de konulmuştu.
Bu önerim gerçekleşirse Bursalı bir sanatçıya verilen değeri ve saygıyı da görebileceğiz.. Sn. Aktaş'a saygı sunuyor ve kolay gelsin diyorum.." Adının açıklanmasını istemeyen bir öğretmen

Böyle belediye şoförü olur mu?

"1 Şubat Perşembe günü saat 10.30 sularında Yalova Yolu'nda aracımla seyir halindeydim.
Dikkatimizi çekti; uzun süre yanımda seyreden belediyenin 16 JJK 87 plakalı sarı otobüsün sürücüsü, yaklaşık 10 dakika boyunca hem cep telefonundan konuştu, hem de otobüsü kullandı.


İçi yolcu dolu olan bu kamu aracının, böyle sorumsuz bir sürücüsüyle hizmet vermesi acaba ne kadar doğru?..
Bursa Büyükşehir Belediyesi yöneticileri bu duruma ne der acaba?."Volkan T.

UEDAŞ'ın dikkatine

"Karacabey ilçesindeki, Gazi Mahallesi, Şükrü Keskin Sokak No:76 Kat:1 - D: 12'de oturuyorum. İki yıldan bu yana yüzde 47 engelli bir insanım. Bu konuda resmi raporlarım da, kartım da var.
Üç aydan üç aya bakanlıkça verilen 1132 TL. maaşla geçinme derdindeyim ve 264940 no'lu elektrik abonesiyim. Ama her ay elektrik faturamı ödeyemediğim için Karacabey'deki UEDAŞ'çılar gelip elektriğimi hemen kesiyorlar. Ve her ay 21 liradan üç ayda toplam 64 küsur lira elektriğimi açma parası vermek zorunda kalıyorum..
UEDAŞ'a çok rica ettim ve 'hiç olmazsa elektriğimi kesmeyin. Ben yine üç aydan üç aya maaşımı aldığımda açma parasını ödeyeyim' dedim.
Ama kabul etmediler ve 'sistem böyle' dediler.
Ben tedavi için verilen ilaçlarımı bile Karacabey Belediyesi sosyal yardım biriminin katkılarıyla alabiliyorum.
Engelli vatandaşlara UEDAŞ'ın gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor.
Her ay yaşadığım bu problemin giderilmesi için UEDAŞ üst düzey yetkililerinin dikkatini çekiyor, yardımcı olmalarını rica ediyorum.
Saygılarımla.."Rahman ARTIŞ

Alo, burası Büyükşehir

"10 Ocak 2018 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesinin 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşenizdeki, 'BUSKİ'nin dikkatine' başlıklı okur uyarı yazısı ilgili birimimiz tarafımızdan incelenmiştir.
BUSKİ ekipleri tarafından Nilüfer ilçesi, 29 Ekim Mahallesi, Turan Dursun Caddesi'nde yapılan inceleme sonucunda söz konusu su birikintisi arızasının ilgili belediye tarafından asfalt çalışması yapılarak suyun ızgaraya yönlendirilmesi şeklinde düzeltilmesi gerektiği belirlenmiştir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.Büyükşehir Bld. Basın Yayın ve Halkla İlşk. Dairesi Bşk. Basın Halkla İlşk. Şb Md.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.