Hava Durumu

Sorunlarımızı kimler çözecek?

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2017 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2017 07:33

"Nilüfer ilçesi, 23 Nisan Mahallesi Ozanlar Caddesi, Raylent sakiniyim.
Bizler toplu olarak komşularımla bizzat Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey'e kadar gittik.
Fakat dile getirdiğimiz sorunumuzun çözümü için bir netice alamadık.
Sokağımıza altyapı hizmetleri yapıldığı halde yağmurlu havalarda sel suları altında kalıyoruz.. Bu hep bu şekilde devam ediyor.

Daha bir çok şikayetimiz de var. Ama nereye müracaat etsek, derdimizi anlatmaya kalksak ellerimiz boş döndük.
Bunlardan bir örnek:
Karşımız park alanı.. Yani yerimiz mevcut olduğu halde bir türlü yapmadılar. Otobüs istedik yok. Yürüyüş yolumuz bize çok uzak. Altınşehir'in köpek parkı bile bizden önemliymiş gibi; önce o yapıldı. Tamam; hayvanları da seviyoruz, bu köpekler için de gerekli ama önce bizler düşünülmeliydik.
Yaz sıcaklarında yılanlar burada adeta cirit atıyor. Karşı boşlukta bir yürüyüş yolu, bir çocuk parkı iki-üç ağaç oluşturmak çok mu zor?
Sel bastığında hiçbir yetkiliye ulaşılamıyor. Belediye'ye de..
Bu serzenişim bütün komşularım adınadır. Sabriye ÇELİK

Harç sıvama ile merdiven onarımı

"Cumhuriyet Alanımız'da bulunan Atatürk Yeraltı Çarşısı'nın Sönmez İş Sarayı tarafındaki merdivenlerinde yapılan bir onarım, bölgeye hiç yakışmayan üzücü bir manzara arz ediyor.
Buradaki merdiven basamaklarında meydana gelen bir kırılma gibi olumsuzluğu kapatmak istemişler ama gelişigüzel harçla sıvayıp öylece bırakmışlar. Burası sdece bir yeraltı çarşısı değil, Bursalılar'dan büyük bir kısmının kullandığı bir alt- geçit hüviyetinde..
Burada yapılacak bir onarım çalışmasının daha dikkatli, düzenli ve bölgeye yakışır bir halde olması gerekmez miydi?." Nadir ÖZCAN

Yıkılan yerler çöplük olmasın

"Bahçelievler'de bulunan 1000 Konutlar'da yıktırılan Polis Blokları'nda gerekli hafriyat temizleme çalışmaları yapılmadığı için burası maalesef çöplük haline geldi.
Her taraf hafriyat atığı ve yer yer çöplük. Gönderdiğim fotoğraf bu alandan sadece bir köşe.."

Yolumuz köstebek yuvasından farksız

"Vatan Mahallesi sakinleriyiz. Bölgemizde bulunan İleri Caddesi ağır tonajlı beton mikserlerinin devamlı gelip geçtiği özel bir yol haline getirildi.
Tamam; getirildi ve ne yazık ki şimdi de yolumuz bu yüzden bir köstebek yuvasına döndü. Yolumuzun baştan aşağıya ne kadar çok tahrip edilmiş olduğunu ve bozulduğunun çok net görüntülerini köşenize gönderiyor ve sayın ilgili makam sahiplerinin de bu mesele hakkında gerekli çalışmaları yapmalarını rica ediyorum. Bunlara ceza yazılmıyor herhalde.."

Stabilize malzeme ve sel suları...

"Geçen cumartesi gecesi yolum Nilüfer ilçesindeki Beşevler bölgesi, Bilginler Caddesi, Sanabel Konakları'ndan Karafatma yönündeki gidiş şeridine düştü.
Caddede altyapı çalışmaları nedeniyle çukurlar açılmış ve bir karışa yakın şekilde boydan boya derin çukurlar vardı.
Muhtemelen stabilize olan kaplama malzemeleri cumartesi yağan şiddetli yağmurla sürüklenmiş ve çukurlar açılmıştı.
Ertesi gün o yolu kullanmadım ama araçlar çok hasar gördü.
Bu tip ay yüzeyi gibi cadde yüzeyleri Bursamız'a gerçekten hiç yakışmıyor. Gerekli tedbirlerin hızla alınması ve caddelerin uzun süre stabilize kalmaması lazım.
Kış mevsimlerinde karla mücadalede ilgili makamlar nasıl anlık olarak müdahele yapabiliyor ve çukurlar varsa sık sık kontrol edilip onarımları yapılıyorsa, yaz mevsimlerinde de bu yapılmalıdır. Hem de acilen yapılmalı, aynı hassasiyet gösterilmelidir.. Can Berk ÖZTÜRK

'Orman alanı' baz istasyonu alanı mı?

"Nilüfer ilçemizdeki Cephanelik diye tanımlanan bölgede, Çamlıca Mahallesi sakinleriyiz..
Bölgemizde bulunan Güldeste Caddesi üzerindeki boş ve yeşil bir alanımız var. Burası bir ormanlık alan olacakmış...
Uzun süre önce buraya ormanlık alan yazılı bir tabela da koymuşlar. Ancak buraya ağaç fidanları dikmek yerine baz istasyonu kuruldu.. Üzerinde baz istasyonu olan alanda orman alanı yazılı olduğu halde hiç ağaç yok.

Bu nasıl şeydir anlayabilmek gerçekten zor.. Madem ki burası orman alanı olarak belirlendi o halde buraya bol ağaç fidanı dikseler şu pejmürde görüntü de ortadan tamamen kalkmış olacak..
Ayrıca yeşile, ağaca, çiçeğe çok önem veren Nilüfer Belediye Başkanımız sayın Mustafa Bozbey'in bu geniş alanı bugüne kadar neden ihmal ediyor acaba?. Saygılarımızla hatırlatıyoruz.." Bölge sakini bir kısım okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.