Hava Durumu

Sinyalize ve asfalt yoksa unutuldu mu?

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2017 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2017 08:04

"Köşenize gönderdiğim bu fotoğrafı Nilüfer ilçemizdeki en yoğun trafiğin gözlemlendiği yer olan Beşevler Caddesi'ndeki kavşağında çektim.
Söz konusu olan caddedeki en önemli sorun ada dönüşlü bu kavşakta trafik sinyalizasyon lambalarının olmaması..

Bu yüzden belirtmiş olduğum kavşakta sık sık trafik kazaları meydana geliyor. Sabah ve akşam saatlerinde buradaki trafik tam bir arapsaçına dönüşüyor.
Yıllardan beri ihmal edilmiş olan trafik sinyalizasyonunun bu kavşakta olmaması ve uygulanmaması hayret verici bir durum.
Kavşağın sinyalize edilmesi için ilgili makam sahiplerinin harekete geçmelerini rica ediyorum.
Ayrıca fotoğrafta yansıyan caddenin bir tarafının asfaltlanıp diğer tarafının neden asfaltlanmadığı da biz çevre sakinlerinin merak konusu olmayı sürdürüyor.
Acaba unutuldu mu?..
Her iki sorunumuzun da gazetenizdeki köşenizden sayın yetkili makam sahiplerine ulaştırılmasını önemli rica ediyorum.
Saygılarımla.." Sedat KURTULMUŞ

Belediyeler yol kapatmaz açar!..

"Bursamızın en güzel sahil şeridi olan Kumlamız Gemlik'in bir mahallesi. Ve çoğu Bursalılar'ın bildiği gibi Kumla'nın ortasından bir dere geçer. Her yaz derenin olduğu sokak sahil yoluna yakın bir yerden demir dubalarla araçların sahil yoluna inmemesi için kapatılır, sokak kısmını da 14-16 araç park edebilirdi.
Yaz sezonunda baktık ki bu demirler alt noktadan değil de 40 m. yukarıdan yere monte edilip sokak araç girişine kapatılmış.
14 aracın park ettiği yere artık araç girip park edemiyor.
Belediye ise 'park yerinizi aldık kusura bakmayın ama size şurada başka bir park yeri ayırdık. Başlarınızın çaresine bakın' demiyor.
Oysa dere boyu sokakta oturan özürlü insanlar da var. Hangi belediye bu işi yaptı bilemiyoruz?. Gemlik mi yoksa Büyükşehir Belediyesi'mi?
Belediyeler yol kapatmaz, yol açar. Ama Gemlik Kumla'da bunlar oluyor hayret ki hayret!..
Belediyeler buna belki bir cevap verip 'yol açık diyebilir' ama ben şu anı değil yaz sezonunu soruyor ve gelecek yaz sezonu için de uyarıyorum.
Bu uygulamadan hemen vazgeçilmeli." H.B.

Üç aydır hiç önlem alınmadı

"Gürsu'daki Dönmez Sokak girişinde yapılan bir inşaat nedeniyle kaldırımlar üç aydan bu yana fotoğraftaki gibi işgal edilmiş durumda.
Mahalle sakinleri olarak bu yüzden ana caddeye mecburen inip trafik akışı içinde yürümek zorunda kalınıyor.

Bu yüzden okullarına giden küçük çocuklar için her an bir tehlike var.
Yetkililere bu konudaki şikayetlerimizi ilettik ancak şimdiye kadar herhangi bir çalışma yapılmadı, tehlike sürüp gidiyor..
Sorunun giderilmesini talep ediyoruz.
Saygılarımızla.." (Haber Hattı)

Vay haline!

"Çekirge, Kükürtlü Caddesi'nde kaldırımlara yürüme engelliler için ve bastonlarıyla güvenli bir yürüyüş yapabilmeleri için yapılmış olan sarı renkli ve oyuklar bulunan zemin taşlarının ortasına monte edilen Belediye Otobüs Durağı bu vatandaşlarımız için oldukça büyük tehlikeler yaratıyor.
Ayrıca kaldırımlara iniş ve çıkış yerleri de oldukça yüksek bırakılmış.

Burası park yönü gidişi. Acemler yönünde normal insan bile zor çıkar kaldırıma; bırakın özürlü kardeşlerimizi.
Ayrıca durağın hemen yanlarında da karmakarışık kablo demeti öylece bırakılmış. Gece birilerinin ayakları takılırsa vay haline!."
Sorunun dikkate alınmasını rica ediyorum." (Haber Hattı)

"Bursa'da Güz"

Büyükşehir Bld. ve BUFSAD işbirliğiyle gerçekleştirilen Bursa'da Zaman Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın 'Güz Kategorisi' başvuruları 10 Kasım Cuma gününe kadar uzatıldı.
Bu sene Bursa'nın buluşma mekanlarını konu alan fotoğraf yarışmasının 'Güz Kategorisi'ne başvurularında 3 Kasım olarak duyurulan son başvuru tarihi yoğun talep nedeniyle 10 Kasım Cuma gününe kadar uzatıldı.
Bu etapta da yarışmaya başvurular www.bursadazamandergi-si.com adresine yapılabiliyor..

Fotoğraf sanatçısı Nevzat Çakır, DSLR Fotoğraf Dergisi Gn. Yayın Yönetmeni İsa Akalın, Büyükşehir Bld. Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, fotoğraf sanatçısı Veysel Kaya ve BUFSAD Bşk. Serpil Savaş'tan oluşan Seçici Kurul, değerlendirmenin ardından sonuçları açıklayacak.

Yarışma sonucu dereceye girenlerden birinciye 4 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL, mansiyon ödüllerine ise 500'er TL para ödülü verecek.

Haydi bakalım deklanşör ustaları. Şansınız açık olsun..


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.