Hava Durumu

Sen önce hele bir büyü güzel çocuk!.

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2017 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2017 04:47

Fidyekızık'lı bir aile.. Geziye çıkmışlar. Bebek arabasında da (puset) sevimli minik yavruları..
Minik ve sevimli bebek, el sallıyor objektife.. Ancak o minicik yavru sadece fotoğrafı saptayan objektife değil, bu kentin yerel yöneticilerine de el sallıyor sanki.

Minik bebek, adeta 'bakın şu çektiğimiz çileye. Kaldırımlarımız tamamen işgal edilmiş bir halde. Yeter artık.. Ben ne zaman bebek aramda rahat rahat gezebileceğim. Annem, babamın arabamı kaldırımlardan bir aşağı bir yukarı inip çıkartırken kolları ağrıdı, benim de midem bulanmaya başladı. Bizim bu Fidyekızık'ta yayaların güvenli bir şekilde rahatça ve güzel güzel yürüyebilecekleri kaldırımlarımız hiç olmayacak mı" diye soruyor?
Miniğin babası evlat sevgisiyle dolu.. Fotoğrafları yayınlarsam, evladının yüzünü buzlayıp kapatalım diye özel bir ricada da bulunmuş..
Derhal efendm, endişe etmeyin.

Ve Erdal Abisi'nden minik bebeğe son sözler:
Sen önce hele bir büyü çocuk!. Daha düzenli, sağlıklı kaldırımları, yolları, planları projeleri sen ve senin gibi daha duyarlı, bilinçli çocuklar gerçekleştirecekler..
Umudumuz sizlersiniz...

Plakasız bir resmi araç!..

"Osmangazi Belediyesi'ne ait olan ve ana caddelerin kenarlarını süpüren bir araç var. Köşenizde bu konuda trafik akışını engellediğini, çünkü bu aracın kaplumbğa hızıyla seyrettiği bir okurunuzca belirtilirken 'bu araç hiç olmazsa sabah mesaiye gidiş saatlerinde değil, trafiğin az aktığı zamanlarda çalıştırılsın' diye bir öneriyi yayınlamıştınız.
Hafta içinde tesadüfen rastladım. Benim de dikkatimi çekti. Hürriyet Caddesi'nde karşıdan karşıya geçmeye imkan yok. Yani araçlar tampon tampona seyrediyor her iki şeritte de. Süpürge aracı da o yoğun sabah trafiği içinde tıngır mıngır yavaş yavaş seyrediyor tabii arkasında yığılan araçlar sollama yapamıyor.
Meselenin daha da entresan tarafı var.
Osmangazi Belediyesi'ne ait bu resmi iş aracının plakası da yok! Sadece yanlarda belediyenin adı yazıyor.
Bu ne perhiz, bu ne lahara turşusu?.. Bisikletlere bile plaka takmak mecburiyken, dört tekerli ve anayollarda gezinip duran süpürge aracı bundan nasil muaf tutulabilir?.
Açıklama gönderilirse okuyup öğreneceğiz."
Sercan KAVACIKLI

Altepe'ye bir rica

"Şehreküstü semtinde Çağrı Düğün Salonu altı ile Yapı Kredi Bankası bitişiğinde kalan anormal bir yol kesimi engelli vatandaşlarımızı çok zor durumda bırakıyor.
Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye bölgemize ziyarete geldiğinde kendisine buradan Fomara Caddesi'ne bir rampa yapılması için ricada bulunmak istedik ama maalesef görüştürmediler.
Bu nedenle, gazeteniz köşesinden Sn. Altepe Başkanımız'a söz konusu yola bir rampa yaptırılarak yürüme engelli vatandaşlarımıza kolaylık sağlansın diye ricada bulunuyoruz..
Saygılarımızla.."
Halil İbrahim BAŞTAN

TEŞEKKÜR PANOSU

Sn. Ömer Albayrak'a

"Aracımdaki kış lastiklerini çıkartmak ve yazlıkları taktırmak için İzmir Yolu 4. kilometredeki Albayrak Otomotiv Ltd. Şti.'ne gittim.
İşyerindeki genç ve güler yüzlü firma yöneticisi Sayın Ömer Albayrak'ın gösterdiği çok yakın ilgi ve örnek konukseverlik başta olmak üzere, çalışan tüm personelin son derece saygılı davranışları ve işlerine gösterdikleri özen nedeniyle kendilerine çok teşekkür ediyorum."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

13 sanatçı 17 sanat dalı ve 100 eser!..

Bursa Kent Konseyi ile Dünya Müzik Derneği'nce (DMD) hazırlanan '2. Karma Sanat Sergisi', 13 kiţinin 17 sanat dalında toplam 100 eseriyle izlenime sunuldu.
Dünya Müzik Derneği (DMD) üyelerinin el emekleriyle hazırlanan 2. Karma Sanat Sergisi, Bursa Kent Konseyi'nin destekleriyle Bursa Göç Tarihi Müzesi'nde açıldı. Açılışa, Bursa Kent Konseyi Bşk. Hasan Çepni, Müzeler Şb. Md. Muhterem Çevik, DMD Bşk. Sezan Kaya, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, Müzik Eğitim Çalışma Grubu Temsilcisi Mehmet Akif Seçkin ve sanatseverler katıldı.
Bursa Kent Konseyi Bşk. Hasan Çepni, DMD Başkanı Sezan Kaya ve ekibine güzel çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Çocukların kişisel gelişimine olumlu katkılar sunan DMD'nin topluma faydalı işler yaptığını söyleyen Çepni, serginin hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından sergi izlenime açıldı. Eserleri tek tek inceleyen Çepni, eser sahiplerinden de çalışmaları hakkında bilgi aldı. Sergi sırasında mini konser de verildi. 10 Mayıs Çarşamba gününe kadar Göç Tarihi Müzesi'nde ziyaret edilebilecek olan sergide, ağaç üstüne taş, suluboya, yağlıboya, pastel boya, tel kırma Antep işi, kazaziye, filografi, taş boyama, heykel, fotoğraf, batik, goblen, kırkyama, tığ işi, çini, hat ve minyatür sanat dallarında 100 adet eser yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.