Hava Durumu

Seçimlerden önce bu kavşak ele alınmalı

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2018 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2018 08:01

"Beşevler kavşağındaki akıllı kavşak uygulamasıyla bir ölçüde trafik iyileşse de plansız yapılaşma nedeniyle yıllar içinde burada öyle bir kördüğüm oluşmuş ki Beşevler Cad.'nin Konak Cad.'ne dönüşünde yaşanan kargaşaya çare bulunamadı.
Konak Cad.'ne dönüş lambalarından sadece 30 m. ilerde Beşevler Cad.'nden Yıldırım Cad.'ne dönüş lambalarından dolayı Konak Cad. dönüşünde yığılan araçlar nedeniyle trafiğin yoğun saatlerinde dönüş çok zor.
2019 yerel seçimine bu sorun çözülmüş olarak girmek Beşevler sakinlerinin en büyük dileği. Sorunun çözümüne yönelik önerilerimi özetliyorum:
1. Trafiğin yoğun saatlerinde Beşevler Cad.'nden Konak Cad.'ne dönüşte ve Yıldırım Cad.'nden Beşevler Cad.'ne dönüşte trafik ekibi görevlendirilmeli.
2. Beşevler Cad.'nden Yıldırım Cad.'ne dönüş sonrası BOİ durağı ve diğer araçların parklamalarıyla trafik o noktada kördüğüm oluyor. Durağın İzmir yönünde Yıldırım Cad.'ne doğru geri çekimi ve durağın iptali veya doğu yönünde yolun geniş kısmına çekimi, ayrıca buradaki parklanma ve yolcu indirme bindirmenin Mobese kameralarıyla kontrolü ve engellenmesi.
3. Trafik ışıklarının senkronizasyonu incelenmeli. Beşevler Cad.'ne yeşil yandığında Beşevler Cad.'nden Yıldırım Cad.'ne (Carrefour yönünde) dönüşte de yeşil yanması. Bu sayede Konak Cad.'ne dönüşlerin önüne ilerleyemeyen araçlar nedeniyle set çekilmemesi.
4. En iyi çözüm de; Yıldırım ve Beşevler Cad. ve Konak Cad. ve Eğitimciler Cad.lerinden Carrefour'a dönüş yapacak tüm araçların kapasitesini kesinlikle kaldıramadığından buradaki sıkışıklık bazen Karafatma Heykeli'ne dek kilometrelerce uzuyor. Bu yüzden Orhaneli Yolu üzerinde tam Eker AVM'nin sonuna bir akıllı kavşak yapılmalı. Böylece Konak ve Eğtimciler Cad.'nden Carrefour ve Acemler yönüne gidecek araçlar Yıldırım Cad.'ne girmeden ilerleyecek alternatife kavuşur.
5. Yetkililerin bu sorunu yerinde görmeleri ve durumun ne kadar kötü olduğunu bizzat görmeleri ve varsa alternatif çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi gerekir.
2019 yerel seçim öncesi trafik açısından % 100 rahatlamış bir Beşevler görmek ve bu noktada sorunun çözümü bölge sakinlerinin en büyük dileğidir.
Saygıyla." - Serkan ÖZGİRAY

ÖNEMLİ BİR KAVŞAK ÖNEMLİ BİR SORUN

"Yakın Çevre Yolu Samanlı Yonca Yapraklı Oto Yol Bağlantı Kavşağı mayıs ayından beri bu şekilde çok karanlık.
Bu yüzden tehlikeler yaşanabiliyor.
İlgililere bu önemli sorunu defalarca bildirdiğim halde maalesef ışıkları bir türlü yaktıramadım.
Bu konuda gazetenize ve köşenizin gücüne her Bursalı gibi ben de çok güveniyorum. İlginize şimdiden teşekkürlerimle sayın yetkililerin dikkatine sunuyorum."
Necmi DEMİRALAY

BİR ÇUHA ÇİÇEĞİ BİR ADET SOMUN

"Hafta sonu yürüyüş için Mihraplı, Hüdavendigar Parkı'na gittim. Gitmez olsaydım. Yüzlerce kasa çuha çiçeğinin marul ekilir gibi uçsuz bucaksız dikildiğini gördüm, çok üzüldüm.
Oysa medyada okuyoruz; Büyükşehir Bld. epeyce borç içindeymiş. Ben aynı zamanda Yalova Yolu'nu da çok sık kullanıyorum. Buradaki T-2 inşaatı iki yıldır ilerlemiyor. Yaya üst- geçitlerinin durumunu da anlamak imkansız. Ana karkası bitmiş ama inşaat duruyor.
Oysa az bir gayretle veya her dikilmeyen çuha çiçeği yerine bir somun alınıp sıkılsa o üst geçitler de tamamlanıp devreye girer, yayalar güvenle yolun karşısına geçerken sürücüler trafik ışıklarında beklemeyecek.
Her yıl çöpe giden çiçeklere hele de vatandaş olarak ekonomik sıkıntıdayken buna tanık olmak üzücü. Ekonomik ziyanlara el attığını okuduğumuz, Büyükşehir' deki birçok ziyan kalemi için çözüm geliştirdiğini iddia eden sayın yetkililerden bunun incelenip konuya el atmasını rica ve saygılarımla."
Kardan KARA

O İŞ TEDAŞ'IN

"15 Kasım 2018 tarihli köşenizde fotoğraflarıyla yer alan yakınmamda, Mudanya ilçesi Söğütpınar Köyü'ne giderken elektrik direği dikmek için yapılan çalışmada yolun tamamen bozulup çamur deryası haline geldiğini ve oradan geçerken çamurun içinde kaldığımı belirterek, traktör aracıyla aracımı çektirip yola devam ettiğimi ve sayın yetkililerin duruma el koymalarını istemiştim.
Bu yayın üzerine Mudanya Bld.'nden bir yetkili beni aradı ve telefonda o çalışmayı TEDAŞ'ın yaptığını ve gerekli onarım ve iyileştirmenin de TEDAŞ'ın görevi olduğunu açıkladı.
Mudanya Bld. sayın yetkilisine gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkürler."
Recep HASIRCI

ATA HEYKELİMİZ ÇOK KARANLIKTA

"Cumhuriyet Alanımız'da bulunan büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e ait heykel geceleri çok karanlıkta kalıyor.
Geçen perşembe gecesi saat 20.00-20.30 suları arasında Heykelönü'nden geçerken bu durumu görünce gerçekten çok üzüldüm.
Atatürk haykelimiz ve çevresinin geceleri aydınlatılmasını ve ışıl ışıl bir görünüm içinde olması gerekir.
Sayın yetkililere durumu iletiyor ve gerekli iyileştirmenin yapılmasını rica ediyorum.
Saygılarımla.."
Makbule ÇALIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.