Hava Durumu

Sayın veli, oğlunuz bugün okula gelmedi!

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2018 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2018 07:59

Mutlu pazarlar değerli okurlar. FM radyo yayınlarının henüz başlamadığı dönemler.. Bursa sabahlarında Tophane çevresinden antene çıkan bir radyo anonsu:
'Dikkat dikkat sayın veliler.. Oğullarınız Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin (o gün okuldan kaçan diğer öğrencilerin adları ve soyadları da bu anonsta vurgulanıyor) bugün okulumuza gelmemiştir..
Bu öğrencilerimizin velilerine üzüntüyle bildiriyor ve önlem almalarını rica ediyoruz."
Bu radyo anonsları o yıllarda Tophane Meslek Lisesi'nin öğrencilere eğitim amacıyla kurduğu FM radyo kanalından kısa bir süre yayınlanmıştı.
Bursa'nın en köklü eğitim kurumlarından olan ve Bursa ile ülke sanayileşmesine katkı sağlayan pek çok değerler yetiştiren Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne büyük katkılar sağlayan rahmetli Müdür Orhan Savaşeri'nin okul kaçaklarına karşı açtığı savaştı bu.
Ve bu önemli eğitim öğretim kuruluşu yakında 150. kuruluş yılını kutlayacak.
Bu konuda öğretim yılı boyunca çeşitli aralarla büyük kutlamalar yapılacak. Okul yönetimi, Tophane Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Güçlendirme Vakfı Yönetimi ile Kutlama Komitesi, bunun için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u geçenlerde Ankara'da ziyaret etti.
Bakanı kuruluş yılı etkinliklerine davet eden heyetin ziyaretine, Bursa Milletvekili, Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Refik Özen öncülük etti ve Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Bursa için önemli bir değer olduğunu, Bursa ile özdeşleşen okulun geride kalan 150 yılda Bursa ve ülkemizin sanayileşmesine yönelik çalışmalar yapan çok önemli sanayiciler yetiştirdiğini söyledi.
Heyette ayrıca Okul Müd. Yusuf Ay, Tophane Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Güçlendirme Vakfı Bşk. işadamı-sanayici Necmettin Pınar, Kutlama Komitesi Bşk. sanayici Vehbi Varlık ile Bursa İl Milli Eğitim Müd. Mesleki Eğitimden Sorumlu Şb. Müd. Bülent Altıntaş yer aldı.
Nice güzel ve başarılı yıllara..

Soroptimistler den anlamlı etkinlik

60 yıllık geçmişiyle Bursa'nın ilk gönüllü kadın kuruluşu Soroptimist Kulübü 'Kendi Hikayelerinin Kahramanları' projesinin ilkini Trendpark'ta usta yazar Nermin Bezmen'in katıldığı söyleşi ve kokteylle gerçekleştirdi.
Bu anlamlı etkinlikte 37 yaşında, % 92 spastik engelli, ellerini kullanamayan, hiç okula gitmediği halde anne-babasının öğrettiği harfleri yan yana getirip okuma yazmayı kendi öğrenen, avuçlarının yanlarını kullanarak bilgisayarda yazabilen ve 'Tek Elle Mucize' isimli kitabını okuyucularla buluşturan, yaşama karşı istek, azmi ve duruşuyla örnek Bilge Ürgen ile tanıştılar ve onun hayranı olduğu Nermin Bezmen ile buluşturma mutluluğunu yaşadılar.
Yoğun katılımın olduğu söyleşide kadına ve çocuklara karşı şiddet ve istismar karşısındaki isyanını anlatan Nermin Bezmen ilgiyle izlenen konuşmasının ardından son kitabı "Havva'nın Cezası" kitabını da imzaladı.
Kulüp Başkanı Avukat Elif Yazıcı, etkinliklerin devam edeceğini söylüyor.

İşaret diliyle Ellerden Masallar

Yarın 'Dünya Engelliler Günü'.
Bu nedenle Nilüfer Halk Evi'nde saat 14.30'da Bizim Ev Sergisi'nin açılışı yapılacak.
Engelsiz, eşit ve erişilebilir bir dünya ilkesiyle gerçekleştirilecek etkinlikte ayrıca 'Ellerden Masallar - Aç Tırtıl' (işaret dili çevirisiyle) bir gösterim de sunulacak...

Güzel sözler

- "Yeni bir dil konuşmak; yeni dünya ve kültürün kapısını açmaktır." - Fanon
"Hiçbir şey zekayı seyahat etmek kadar geliştirmez." - Emile Zola
"Öğrenmek istiyorsan seyahat etmelisin." - Mark Twain
"Dünyayı dolaşın. Görebileceğiniz bütün rüyaların en muhteşemi!" - Ray Bradbury
"Gezi yatırımları; kendin için yaptığın en iyi yatırımdır." - Matthew Karsten"
(Derleyen: Rıza SEYHAN'a teşekkürler)

Pazar neşesi

"ÇİLEK':- Adam, yüklendiği bir çuval gübre ile akıl hastanesinin önünden geçiyormuş.. O sırada bahçe duvarından bakan iki hastadan biri seslenmiş:
"Ne taşıyorsun o çuvalla?"
"Gübre.."
"Ne yapacaksın onları?"
"Çileklerime koyacağım.."
Akıl hastası anlamamış ve arkadaşına dönüp:
"Olur şey değil yahu.. Biz çileklerimize şeker döküp yerdik ama yine de bizi akıl hastanesine kaldırdılar.. Bu nsıl iş?.."
(Teşekkürler Yakup ÇEVİKSOY)

Yeni çıkan bir kitap

'KENDİNE TAPAN KADIN':- 1947 yılında İstanbul'da yayınlanan ve yılların en çok okunan Son Posta isimli gazetede tefrika edilen ve okurlar tarafından büyük bir ilgi gören ünlü yazar Suat Derviş'in yazdığı 'Kendine Tapan Kadın' isimli romanı bu kez İthaki Yayınları tarafından kitaplaştırılıp okurlara sunuldu.
Yazar Selim İleri'nin önsözüyle yayınlanan ve iki insanın birbirini sevmesi mümkün müdür veya insan kendisinden başka birini sevemez mi konulu roman o yılların İstanbul'unu yansıtan motiflerle de süslü ilginç bir eser.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.