Hava Durumu

Sahilleri kim ele alacaksa alsın artık

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2017 04:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2017 04:41

Mudanya ve Güzelyalı'da uzun zamandan bu yana devam eden sahil düzenleme projesinde henüz önemli bir gelişme yok.
Mudanya Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında bu konuda devam eden bazı anlaşmazlıklar bilindiği üzere hukuki boyutlar kazanmıştı.
Özellikle hafta sonlarında Bursalılar'ın kolayca ulaştıkları, deniz havası aldıkları Mudanya ve Güzelyalı'da nicedir devam eden bu olumsuzluk ne yazık ki önümüzdeki yaz döneminde de bu gidişle devam edecek gibi.
Okurum Sn. Sedat Kurtulmuş da aynı konuya değiniyor. Fotoğraflar da çekip köşemize göndermiş. Ve şunları yazıyor:
***

"Hafta sonunda Mudanya ve Güzelyalı'ya gezmeye gittik. Şehrini seven bir Bursalı olarak Güzelyalı'daki izlenimlerimi anlatmak istiyorum.
Öncelikle belirteyim; şehir merkezinden yarım saatte geldiğimiz bu güzel yerin daha düzenli bir yer olmaması gerçekten çok üzücü. Gönderdiğim fotoğraflarda da görüldüğü üzere koca sahil boyunca bir adet umumi tuvalet var. Neden sahilin başında, ortasında ve sonunda birer tuvalet yok?.

Ayrıca; neden iskele gibi çıkıntılara sahip yerler düzenlenip görsel açıdan zengin hale getirilmiyor? Neden tekneler terk edilmiş gibi bırakılıyor? Ve neden insanların seyir zevkini yaşayacağı güzel ortamlar oluşturulmuyor, düzenlemeler yapılmıyor?
Oysa böyle değerler derhal yaratılmalı ve onlara sahip çıkmalıyız.
İşaret ettiğim konu sadece Güzelyalı için değil. Mudanya ve Tirilye'yi de es geçmemek gerekiyor.
Görüşümü ve dileğimi köşenizden paylaşırsanız sevinirim." Sedat KURTULMUŞ

Karanlıkta kalan sokak ve caddeler

"UEDAŞ'ın dikkatine sunarım:
Dört ayrı bölgemizde de sokak aydınlatma lambaları uzun zamandır yanmıyor.
Bölgeler şunlar:
1)-Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı Altınşehir Mahallesi 330. Sokak girişinde bulunan 1 adet.
2)- Aynı caddede Cafe Alaçatı ile Carrefour arasında bulunan 1 adet sokak aydınlatma lambası.
Ayrıca;
3)- 29 Ekim Mahallesi, Muammer Aksoy Caddesi, Hamdemirciler Mücevher önünde bulunan bir adet sokak aydınlatma lambası.
4)- Minareliçavuş Mahallesi, Yılmaz Caddesi'nin geneli uzun zamandır yanmıyor Gerekli olan onarımların yapılması ricasıyla teşekkürler.
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Promosyon ödemeleri

"Maaş ödedikleri emeklilere promosyon vermek için onları bankaya sözleşmeye çağırıyorlarmış.
Emeklilerimizin çoğu yaşlı, hasta, hatta yürüyemez durumda olanları bile var.
Emeklilerin bankalarda oluşan uzun kuyruklarda perişan edileceğine promosyonu kabul eden bankaların milyonlarca emekliyi bankaya sözleşme için çağrılması yerine promosyon da otomatik olarak hesaplarına yatırılabilir.
Bankadan emekli maaşı ve promosyonu almak istemeyenlerin başvurmaları daha mantıklı olur. Çünkü sözleşme imzalamayacak emekli sayısının az olacağı kanaatindeyim. Ya da hasta ve belli bir yaşın üzerindeki emeklilerin sözleşme zorunluluğu olmaması veya birinci derecedeki bir yakınının gelmesinin yeterli olması gerektiğini düşünüyorum.
Noterden vekalet istenmesi de, emeklinin notere gitmesi de başlıca bir külfet olacağından yukarıda yazdığım önerinin uygulanması doğru olur inancındayım. Önerimi bankaların dikkate alacağını umuyor ve diliyorum saygılar."
Hüseyin ACAR

Yolun açık olsun Fadime Kaptan

"Çarşamba günü kutlanacak olan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle, Bursa Şoförler Odası'nın kadın üyeleri, 7 Mart 2017 Salı günü (bugün) saat 10.30'da Bursa Şoförler Odası'nda gerçekleştirilecek törenle ödüllendirilecekler.
Bursa Şoförler Odası Başkanı Hasan Topçu halen Mesken-Yeşilyayla hattında dolmuş şoförlüğü yapmakta olan Fadime Gönülsüz isimli üyelerinin de iştirak edeceği törenden sonra BESOB Hizmet Binası bahçesinde üyelerin araçlarıyla toplu fotoğraf çekimine katılacağını belirtiyor. Yolunuz açık olsun Fadime Kaptan ve tüm hanım araç sürücüleri

Balat'ta mangal yapmak niye yasak?

"Yaklaşık 25 yıldır Balat Mahallesi sakiniyim.
Mahallemiz sınırları içindeki Balat Piknik Alanı'nda yıllardır piknik ve tabii ki mangal yapmaktaydık. Ta ki piknik alanı Nilüfer Bld.'ne geçene kadar.
Şu an yürüyüş yapmak, koşu yapmak ve hatta ata binip gezmek serbest ama mangal yakmak yasak. Piknik alanı kapısındaki güvenlik içeriye girerken 'mangal yasak' diyor ve bazı kişilerin mangaldan rahatsız olduğunu söylüyor.
Benim anladığım güvenlik, mangal yapılmasın diye bekliyor. Yıllardır biz burada mangal yapıyorduk. Nilüfer Belediyesi kime hizmet ediyor?.
Ha bir de, senede bir konser düzenliyor.Hürriyet ziraat ormanında, parkında yani şehrin merkezinde mangal yapılıyor ve bundan kimse rahatsız olmuyor da, Balat'a niye yasak getiriliyor?.
Sizden, çevre halkının sıkıntısını dile getirmenizi rica ediyorum. Saygılar."
Engin C.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.