Hava Durumu

Recep İvedik ve Karacabey

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2018 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2018 08:10

Baia Otel salonlarında düzenlenen Sönmez Medya Buluşmaları programımızda bu kez Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'ı ağırladık.
Tarımı, hayvancılığı, soğanı, domatesi, Yeniköy sahillerinde gelişen turizmi, eski Karaağaç Mahallesi'ndeki Leylek Festivali, Hara'sı, Uluabat Gölü kıyıları, ıhlamur ormanları Karacabey'in özellikleri, güzellikleri..
Ayrıca ünü gün geçtikçe artan ve nadir rastlanan bir ekosismet örneği olarak akarsuyun biriktiği yerde oluşan Longoz Ormanı'yla ününe ün katmaya başlayan ilçede çalışmalar ve projeler için Başkan'a çeşitli sorular yönelttik.
Cumhuriyet döneminde 1926'da Atatürk'ün direktifi sonucu Ziraat Vekâleti'ne (Tarım Bakanlığı) devredilen, kısa sürede Balkanlar'ın en büyük harası olmayı başaran Karacabey Harası, günümüzde de işlevini sürdürürken 300 tür kuş bulunan Longoz Ormanı artık sinema filmleri için de ilginç bir plato olarak kullanılıyor.
Örneğin; komedyen Şahan Gökbakar'ın son dönemlerin dikkat çeken serisinden 'Recep İvedik 6' adlı yeni filmi de Longoz Ormanları'nın doğal güzelliği içinde gerçekleşti.


Başkan Özkan bu film için:
"Daha önceden titizlikle yapılan bir tanıtım videosunun ınternet ortamına düşmesiyle Longoz Ormanımız çok kısa zamanda ilgi odağı olmaya başladı.
Şahan Gökbakar'da bu videoyu izleyince Recep İvedik 6'yı burada çekmek istemiş. Büyükşehir Belediyemiz'e başvurmuş. Onlar da bize havala etti. Oturduk konuştuk. 400 kişilik bir ekip geldi ve uzun bir çalışmayla filmi gerçekleştirdi. Bu da ilçemize ekonomik açıdan önemli bir gelir sağladığı gibi Longoz Ormanımız'ın tanıtımı için büyük bir yarar sağlayacak. Bundan sonra da ormanımız çeşitli film ve TV dizileri için aranılan bir mekan olurken ilçemiz turizmine büyük katkı sağlayacak" dedi.
.....
Gerçeği yazmam gerekirse ben şimdiye dek Şahan Gökbakar'ın hiçbir filmini izlemedim. Ama Şubat ayında vizyona girecek filmi longoz ormanlarını da görebilme amacıyla merakla izleyeceğim.

KESTANE KEBABI KOKUSUYLA NAMAZ

Önceki cumartesi günü akşam namazı için Ulucami'ye gittim.
Cami içindeki yoğun kestane kebabı kokusu ve hafif duman olduğunu hissettim. Çevreme bakındım. Caminin batı tarafındaki üst köşe arkasında ve kuzey kapısı karşısında kebapçıların olduğunu gördüm.
Mangallardan çıkan dumanın cami içine girmesinden hiç rahatsız değillerdi.
Bu duman ve kokunun öncelikle cami duvarları ve içinin çabuk kirlenmesine neden olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda bu koku büyük bir duyarlılık içinde ibadet yapan kişileri rahatsız diyor.
Camide yakın zamandaki restorasyon ve temizliğin ne kadar zor ve ne kadar uzun sürdüğünü hepimiz biliyoruz. Bundan dolayı bu işin orada yapılması ve Ulucamimiz'e zararına mani olunmalı.
Yetkililerden önlem almalarını rica ediyorum."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

DİKKAT SU KESİNTİSİ

Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler 1. Bölge Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan bir açıklamaya göre, Osmangazi ilçesi, Bağlarbaşı Mahallesi, Nazlı Cadde - Okul Cadde - Mümin Gençoğlu Caddesi - Banal Cadde ve civarı ile Hamitler Mahallesi, Nene Hatun Caddesi ile Akdoğan Caddesi arasında kalan bölgede -19 Kasım Pazar günü 08:00-18:00 saatleri arasında yapılacak bir çalışma nedeniyle zaman zaman su kesintisi yapılacak.
Çalışmaların erken tamamlanması durumunda şebekeye su belirtilen zamandan daha önce verilebilecek.
Bölge sakini okurlarımızın dikkatine sunarım.

ALO BURASI OSMANGAZİ

BANKLAR ONARILDI:- "Gazetenizin 6 Kasım 2018 tarihli sayısındaki köşenizde okurunuz Yavuz Özdemir imzalı 'Karagöz Anıtı altındaki merdivenler bölgesindeki banklar dökülüyor' konulu bir şikâyete yer verilmiştir.
Yazıda bahse konu olan bölgedeki söz konusu merdiven kenarlarında bulunan bankların onarımları 7 Ekim 2018 tarihinde belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.

OSMANGAZİ UNUTTU MU?

"2 Nisan 2018'de yayınladığınız bir talebimizde Ovaakça Bölgesi, Santral Mahallesi, 5.Gün Sokağı'nda 54 dairesi olan Akova Evleri'ne ulaşımı sağlayan yolumuzun asflatlanması konusuna Osmangazi Belediyesi bizlere de defalarca kez verdiği '2018 asfalt kaplama programında değerlendirilecektir' cevabını köşenize de göndermişti.
Ama aradan bunca zaman geçti ve neredeyse 2019 yılına gireceğiz, hiçbir çalışma yapılmadı.. Bu gidişle yapılacak gibi de görünmüyor.
Oysa, emlak vergileri için sağolsunlar; cep telefonlarımıza mesajları göndermeye başladılar bile.
Konunun köşenizden bir kez daha hatırlatılmasını site sakinleri olarak rica ediyoruz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar."
Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.