Hava Durumu

Pupadans'tan 'Bir Aşk Hikayesi'

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2019 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2019 08:56

Mutlu bir hafta sonu tatili diliyorum değerli okurlar. Yazın en güzel günlerini yaşıyoruz. Pupa yelken; masmavi sulara açılan deniz sevdalılarına 'rüzgarları bol olsun' derken geçenlerde BAOB Oditoryum Salonu'nda Pupadans Gençlik ve Spor Kulübü dansçıları da adeta bir dans fırtınası estirerek gönülleri fethetti.
Bu yıl 2'si düzenlenen 'Bir Aşk Hikayesi' isimli gösteri seyircilerden tam not alırken dansçılar ayakta alkışlandı.

Gösteriyi yaklaşık 500 kişi izledi. Hobi olarak dans eden grup üyeleri, Aşk-ı Yürek etkinliğinde Anadolu'da yaşanmış bir aşk hikayesini yöresel ve kültürel danslarla harmanlayıp seyirciye sundu.
Konuk sanatçı S. Sercan Çelik de, mistik dans performansıyla büyük başarı sergiledi.
Dernek Bşk. Samet Meriçli, 'İpekböceğinin koza içinde ilk can bulduğu evresine pupa deniyor. Pupadans da bir canlının dünyaya yelken açması, doğadan insana, insandan doğaya akışı sağlayan, müzik ile dansı buluşturan bir armoni olarak nitelendiriliyor" diyor.
Gecede dernek yönetimine teşekkür plaketi sunuldu ve Nilüfer Bld. Bşk. Yardımcısı Dr. Sibel Özer dansçıları kutlayıp başarılarının devamını diledi.

DİT DİT DAT!..

"Geçen hafta Küçük Kumla'daydım. Burada düğün konvoylarında da 'dit, dit, dat,dat, bip bip' gibi cırtlak ses çıkaran korna çalma adeti var! Yetişkin insanlar peş peşe ha bre basıyor kornaya. Tatilde kafa dinlemek isteyenler rahatsız. Bu ve benzeri saçma alışkanlıktan ne zaman vazgeçilecek? Uyuyan bebeler, belki de vardiyalı işinden sabah gelip, tam derin uykudan uyandırılanlar var. Önerim; bu konuda kişilerin eğitimi çok zor. Ama para cezasından çok korkarız. Caydırıcı ceza uygulanmalı. Küçük Kumla'dan selamlar." - Halil ALTIN

HEKİMLERDEN İKİ GÜZEL CD

Sağlık konusunda gece gündüz özverili çalışmalar yapan hekimlerimizin müziğe olan tutkuları da her zaman dikkati çekiyor. Dr.Özlem Kaya'nın projelendirdiği 'Hekimler Söylüyor' isimli iki güzel CD'de ülkemizin dört bir yanında görev yapan hekimler bir araya geldi.
Ünlü kanun sanatçısı Göksel Baktagir ve Selçuk Murat Kızılateş'in sanat yönetmenliği yaptığı Hekimler Söylüyor isimli iki ayrı CD'de aralarında Özlem Kaya, Buket Peker, Seher Tanıdık, Demet Acar, Hülya Güç, Gülay Şengel gibi otuz kadın hekimin bulunduğu koro, Türk Sanat ve Türk Halk Musiki eserlerinin en güzel örneklerini sunuyor. Müzikseverlerin arşivinde bulunması gereken CD'ler Ege Şafak Orpheus Yapım etiketiyle müzik marketlerde..

YENİ BİR KİTAP

'BİR GÜNAH BİR SEVAP':- Tatil günleriniz için ilginç bir romanı Berna Kumaş Sipahi kaleme aldı.. 'Bir Günah, Bir Sevap' isimli eser hayatta yaşadığı çeşitli olumsuzluklara karşı yaşama sarılan insanlara yalnız olmadıkları akıcı bir dille aktarılırken 'yaşadığınız her anın tadına varın ve cesur olun' diyor.. Eser Doğan Kitap'tan okurlarla buluşuyor.

CUMARTESİ PAZARTESİ

Sevgili okurlarım,
Bundan böyle sadece cumartesi ve pazartesi günleri bu köşemiz açık olacak.
Pazartesi günü yine sizlerden gelen öneriler, yakınmalar, teşekkür mesajları ve ilgili kurumların gönderdikleri yanıtları bu köşede bulacaksınız. Özetle; köşemiz ilgili kurumlarla sizler arasında köprü görevi yapmaya devam edecek.
Sorunlardan uzak, sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum. - E.Ö

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.