Hava Durumu

Pupa yelken, pupa dans!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2018 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2018 07:45

Mutlu pazarlar değerli okurlarım.Her türü, her figürü, müziği, moderni, rengarenk giysileri ve folkloru ile 'dans dans dans, dansa doyulmaz!..'
Çeşitli yörelere ait folklor danslarımıza da son yıllarda olan yoğun ilgi dikkati çeken boyutlarda.
Örneğin; 2017 yılında kurulan ve bu yıl ilk kez seyircisi ile buluşan Pupa Dans Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryum Sahnesi'nde geçenlerde gerçekleştirdiği yıl sonu gösterisi ile izleyenleri büyüledi ve ekipteki dansçılar ayakta alkışlandılar..
İlk yılında Pupa İskele, Pupa Sancak, Pupa Tayfa ve Pupa Sirto grupları ile çalışmalarını sürdüren Pupa Dans, yaklaşık 100 dansçısı ile tango ve bale gösterisinin yanı sıra horon, sirtaki, teke, Antep ve Kafkas yörelerine ait dans şovları ile izleyicilerine görsel bir şölen sundu.
Gösterinin ardından bir konuşma yapan Pupa Dans Gençlik ve Spor Derneği Kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Samet Meriçli, Pupa'nın hikayesini şöyle anlattı:
"Pupa; yeniden doğuşu ve dünya medeniyetlerinin kültürel mirasını rüzgâr misali arkasına alan, medeniyetler yolculuğu yapacak tekneyi anlatıyor.
Bu nedenle Pupa, bir canlının dünyaya yelken açmasıdır. Doğadan insana, insandan doğaya akışı sağlayan, müzik ile dansı buluşturan bir armonidir. Bugün dansları ile bizlere bu eğlenceli geceyi yaşatan arkadaşlarım, kendi yaşamlarındaki tüm rollerini geride bırakarak, dans sevdalarını Pupa Dans ile yaşıyorlar.
Bizlere böylesi bir şovun heyecanını yaşatan başta dansçı arkadaşlarım ve derneğimizin destekçilerine, bizleri destekleyen siz misafirlerimize, geceye performansları ile renk katan misafir sanatçı ve gruplara teşekkür ederim" dedi.
Derneğin çalışmaları büyük övgü topluyor.

Güzel sözler
"Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin."
"Ve bir gün gelir tüm dualar kabul olur, yeter ki inanmaktan vazgeçme".
"Kişi kim olduğunu bilmek isterse, kimleri sevdiğine baksın. - Mevlana
"Ömür bir masal gibidir, ne kadar uzun olduğu değil, ne kadar güzel yaşandığı önemli."
"Acı seni daha güçlü yapar, Korku daha cesur, kırık bir kalp ise; seni daha akıllı yapar."
"Söz sizin ağzınızda olduğu sürece esirinizdir. Söz ağzınızdan çıktıktan sonra, siz onun esiri olursunuz."
"Mutluluğu herkesle paylaşabilirsin ama acıyı paylaştığın insanlar özeldir."
(Derleyen Orhan DİBEKÇİ'ye teşekkürler)

Eğitim ordumuza bin yeni öğretmen
Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2017-2018 Akademik Yılı Diploma Töreni'nde 16 bölümden yaklaşık bin öğrenci mezun oldu..
TOFAŞ Spor Salonu'nda yapılan törene üniversite yönetimi, akademisyenler, kent protokolü, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan UÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kazım Yoldaş, 2017-2018 Akademik Yılı Diploma Töreni'nde 52 yüksek lisans ve 11 doktora öğrencisini mezun ettiklerini söyledi.
Enstitü bünyesinde halen 28 misafir öğrencinin yüksek lisans ve doktora eğitimine devam ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Yoldaş, üniversite yönetiminin bu sayıyı artırabilmek için çalışmalar yürüttüğünün altını çizdi.
Enstitü'nün öncelikli olarak eğitim bilimleri ve öğretmen yetiştirme alanında lisansüstü çalışma, araştırma ve projeler yürütmeyi amaçladığını belirten Yoldaş, "Eğitim fakültelerine akademisyen yetiştirmekle beraber, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki tüm öğretmenlere de lisansüstü eğitim yaptırmak idealindeyiz. Şimdilik bu imkânsız gibi görünse de öğretmenlerimizin bilgilerinin güncellenmesi açısından böyle bir çalışmanın gerekli olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Eğitim ordumuza katılan genç öğretmenlerimize tebrikler ve sonsuz başarılar..

Pazar neşesi
JAPON:- "Temel caddede adamın birini görür. Yanına gidip 'hemşerim sen Japon musun?' diye sorar.
Adam çok şaşırır..
'Hayır beyefendi değilim' diye cevap verir.
Temel dönüp yoluna devam eder. Aynı adamı bir süre sonra yine görür, tekrar yanına gider ve sorar:
'Hemşerim sen Japon musun?'
Adam sinirlenir ve 'Hayır değilim dedim ya' diye tepki gösterir..
Temel tekrar yola devam eder. Bir süre sonra Temel adamı yine görür. Yanına gider. Yine aynı soruyu sorunca adam adeta çıldırır ve 'evet be.. Ben Japonum, senin derdin ne?' der.
Temel, gayet sakin cevaplar: 'İnan hiç benzemiyorsun da!.'
(Teşekkürler Ekrem ÖZTÜRK)

Yeni çıkan bir kitap
'GEÇMİŞ ZAMAN KÜLLERİ':- Gazeteci, yazar ve siyaset adamı Naim Tirali 'h20 Kitap' yayınları tarafından okurlara sunulan kitabı 'Geçmiş Zaman Külleri' isimli eserinde geçmişteki ünlü edebiyatçılarımızın, ressamlarımızın, sanatçılarımızın yaşamlarından ilginç kesitleri sunuyor. Örneğin, ünlü romancımız Yaşar Kemal'in kitapları koklama alışkanlığı da bu eserde anlatılıyor. Genç yaşta atıldığı edebiyat dünyamızda edindiği dostlarının en güzel anılarını bu kitapta topluyor Naim Tirali.. Akıcı bir dille yazılmış ve rahat okunan bir eser.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.