Hava Durumu

Paslanan zincirler hemen değiştirildi

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2018 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2018 07:36

Yeni açılan Cephanelik Ormanı doğusundaki çocuk parkına kızımla gitmiştik. Park çok güzel. Çevresine ıhlamur, çınar fidanları dikilmiş. Çocuklarımız okulları kapalı olduğu sıcak yaz günleri en çok yararlanacakları zamanda artık ağaçsızlık nedeniyle parka çıkamama durumunda kalmayacak.
Fidanlar büyüyünce gölgeleri ve kuş sesleri altında yavrularımız gönüllerince eğlenecek.
Güzel parkımızı kurup ağaçlandıran yetkilileri kutlarım.
Ancak, bir salıncak grubu zincirlerinde hızlı bir paslanma oluşmuş. Bu çocuklarımız için tehlike yaratıyor. Konuyu Nilüfer Bld.'ne ilettim.
Aynı gün Park ve Bahçeler Md.'nden Müh. Burak Bey aradı ve zincirin değiştirildiğini bildirip ilgimize teşekkür etti. Kendisine hızla iyileştirme için teşekkür edip bir ricada bulundum.
Bu tip zor koşullarda güneş ve yağmura ve el içi temas nedeniyle asit vb. koşullara maruz ekipmanlar için kataforez boya denen bir kaplama uzun ömür ve paslanmazlık için tercih edilmeli. İlgili ekipmanların alım şartnamesine bu koşulun eklenmesinin ve tedarikçi firmaya bu önerinin bildirilmesinin uzun vadede kamu menfaati olduğunu düşünüyorum.
Bursa'da bildiğim kadarıyla uzman kataforez veya kromasis gibi değerli ve tecrübeli tesisler var. Çocuk oyun alanlarındaki bu tip zincir veya diğer paslanan ekipmanlar bu firmalarca ele alınıp sorun giderilir inancındayım.
Burak Bey konuyu inceleyeceğini belirtti, teşekkür etti. Nilüfer Bld. ve çalışanlarının önerilere karşı pozitif ve candan yaklaşımlarına teşekkürler. Kamu kurumlarının vatandaşla oluşturduğu sinerji çok değerli. Büyükşehir Bld.'nin de örnek çalışma yapmasının tedarikçi firmalar için olumlu bir farkındalık oluşturur inancıyla köşenize yazıyorum. Uzun ömürlü ve passız zincirler ve benzeri ekipmanlar için kataforez boya kaplamasının tüm Bld.'lerce zorunlu uygulama olarak tercih edilmesine inanıyorum.
Ekteki fotoğrafta yenilenmiş pırıl pırl zincir ve çocuk parkının çok güzel görüntüsü var.. Saygıyla" Serkan ÖZGİRAY

Mahfel bir tarihtir!..

"Kent belleğinde, kentimiz hayatında önemli yeri olan Setbaşı'ndaki Mahfel hakkındaki gelişmeler kamuoyunca yakından izleniyor.
Eski Bursalılar Derneği'ne gelen isteklerle kent kamuoyunun genel kanaatinde Bursalılar'ca bu yerin, geçmişe uygun fonksiyonlarıyla kullanılmasından yana olduğu belirlenmiş durumda.
Bursalı cemiyet hayatını Mahfel'de tanıyor. Pek çok Bursalı, kız arkadaşıyla burada tanışıp evleniyor. Kurtuluş Savaşı dönemi Bursa'nın kurtuluşu kararları burada alınıyor. Halkevi, okul oluyor, insanlar burada Türkçe okuma yazma öğreniyor.
Gençler bir salonda bilardo oynuyor -ki burası Bursa'nın ilk bilardo salonu- yaşlılar diğer salonda gazete okuyup tavla oynuyor, herkes birbirine saygıyla yaklaşıyor.
Gençler burada büyüklerinden adabı muaşeret kuralları öğreniyor. 140 yıl Bursa'ya hizmet veren mekanın satılmasına, kiralanmasına göz yummamalıyız. Daha önce özel sektöre kiraya verilmişti ve değerimiz gölgelenmişti.
Mahfel'in satılmaması veya kiraya verilmemesi gerek. Yerel yönetimler, Mahfel gibi tarihi değeri elinde tutamıyorsa bunda bir çelişki var.
Mahfel'in mülkiyeti kamudan çıkarılıp satış veya kiralanma gelişmeleri karşısında kamuoyunun hassasiyetinin, satış veya kiralama yapılmaması yönünde geliştiğini görüyoruz.
Büyükşehir Bld. mülkiyetindeki bu yerin satışının yapılmaması, kent belleğindeki fonksiyonlarıyla sosyal tesis olarak kullanılması şartıyla yine Büyükşehir Bld. bünyesinde kalması gerek.
Saygılar." -Eski Bursalılar Drn. Yönetim Kurulu Bşk. Yardımcısı H.Hürol IŞIN

Durakta tehlike

"Fotoğraf, BOİ'nin Timurtaşpaşa duraklarının hali. Burada yapılan çalışma sonrası durakla zeminleri delik deşik bırakıldı.
Geçen perşembe sabahı yaşlıca bir kadının ayağı bu deliklere takılınca sendeledi ve feci şekilde yere düştü.. Gönderdiğim fotoğraf tehlikenin net bir belgesidir.
Sorunların giderilmesi dileklerimle saygılar." - Beril ÖZTÜRK

Geçit'te trafik durma noktasında

"Güzelyalı sakiniyim. Mudanya-Bursa yolu üzerinde Geçit yönünde hızlı tren bağlantı köprü inşaatı nedeniyle güzergah yan tarafta açılan bağlantı yolundan veriliyor.
Sabahları Bursa'ya gidişte aşırı yoğunluk yaşanıyor.
Nedeni; yan yolun yağışlarda aşırı şekilde bozulması. Araçlar burada neredeyse durma noktasında.
Karayolları yetkililerinin neredeyse 4 aydır süren bu durumu görmemeleri ve önlem almamaları sonucu çok sıkıntı yaşanıyor.
Sorunu köşenize taşırsanız umarım bir sonuç alabiliriz.
Saygıyla." -Hüseyin Murat TULUM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.