Hava Durumu

Parklarda güzellikler artmalı

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2017 06:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2017 06:56

"Nilüfer, Beşevler Mah. sakinleri olarak hem görsel ve hem de geçzen yaz dönemindeki o sıcak günlerde serinlik anlamında en keyif aldığımız parklardan birisi ilçemizdeki Orkide Parkı oldu yine..


Bu park özellikle yaz sezonunda her zaman yaşlısı, genciyle dopdolu oldu.. Parkın bölgemize kavuşturulmasında emeği geçen tüm yetkilileri canı yürekten kutluyorum.
Nilüfer Belediyemizin hemen hemen her mahalleye ve uygun her bir noktaya sayısız parklar kazandırmasını çok önemsiyorum.
Yalnız yetkililerden çok önemli bir ricam olacak:
Maalesef her park bu kadar yeşillik ve gölge anlamında zengin olamayabiliyor. Özellikle oturma grupları kimi zaman doğrudan güneş altında kalabiliyor.
2018 yılı ağaçlandırma döneminde Nilüfer Belediyesi kendi sorumluluk alanındaki tüm parkları bu gözle kontrol ederek -varsa- gölgelik ihtiyacı olanlara bol bol çınar ve ıhlamur ağaçları dikebilirse çok mutlu oluruz.
Yaz günlerinde yaşadığımız sıcak havalarda esen meltemlerle adeta aşka gelen yaprakların dansları bizlere eşi benzeri olmayan keyifli anlar yaşatmıştı..
Aynı güzellikleri önümüzdeki yaz sıcaklarınrda da yaşayabilmek en büyük dileğimiz.
Bu arada uygun durumda olan parklara su şehri Bursa'yı temsilen minik minik süs havuzları da eklenebilirse parkların estetik güzellikleri daha da artacaktır. Saygılarımla.." - Serkan ÖZGİRAY

Zeytinler çatır çatır kesildi!..

"Osmangazi ilçesi, Geçit Mah.'nde zeytin ağaçları katlediliyor.


1989 yılından beri burada ikamet ediyorum.


Mahallemiz büyük bir alandı. Çevre, yeni rant kapısı olan apartmanlarla dolana dek biz ortada kaldık. Yapılan apartmanların kapılarına asfalt, doğalgaz ve tüm imkanlar gelirken hemen karşısında bulunan bizleri, 'siz oraya gidin, siz buraya müracaat edin' diye yıllardır oyaladılar ve bugünlere geldik.
Şimdilerde inşaatlar zeytinliğe kadar girdi. Yol kenarları full zeytinlik olan alanlara imara izin vermeyen belediye izin mi verdi? Onlarca zeytin ağacı çatır çatır kesilip giderken apartmanların dikilmesi nasıl görmezden geliniyor?
Adres: Geçit Mah. 1. Yahya Sokak 8/L otobüs son durağından sonra ve herkes bilir bu zeytinliği.
Sessiz kalınmamasını dileriz." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Beton mikserleri yolumuzu kapatıyor

"Nilüfer, Balat bölgesinde Atatürk Ormanı önündeki caddeyi beton mikserleri kendi bildikleri şekilde kapatıyor ve gelip geçen araç sürücüleri güç durumda kalıyor.
Yolu kapatan ve gerekli izni Nilüfer Bld.'nden aldıklarını söyleyen inşaat firmalarının bu duyarsızlıklarını belediyeye şikayet ediyoruz ama sadece talep no'su alıp hiçbir şey yapmıyorlar. Beton kamyonları sabah 09:00-14:30 arası hep burada ve yol da kapalı. Bu daha ne kadar sürecek, o da belirsiz?."

Carmina Burana ile sezon açılışı var

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası bu gece yeni sezonu senfonik repertuarın en çok sevilen eserlerinden Carl Orff'un "Carmina Burana" sahne kantatıyla açıyor
Atatürk Kongre-Kültür Merkezi Merinos'taki konseri orkestranın yeni daimi şefi Dağhan Doğu yönetirken soprano Esra Abacıoğlu (fotoğrafta) ve kontrtenor Kaan Buldular ile bariton Gökhan Akyüz de solist olarak müzikseverlerin karşısına çıkacaklar.


Ayrıca İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistleri ve korosu ile Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu da bu önemli etkinlikte yer alacak.
Yaklaşık 120 sanatçının aynı sahneyi paylaşacağı bu görkemli müzik şölenine ait bilet satış yerleri AVP Devlet Tiyatrosu, Atatürk Kongre Kültür Merkezi ile konser öncesi Merinos Parkı içinden sağlanabilirken online bilet satışı da www.biletiva.com'dan temin edilebiliyor.

UEDAŞ dikkat!..

"Nilüfer ilçesi, 29 Ekim Mah. Turan Dursun Cad. Simit Sarayı önündeki sokak aydınlatma lambası uzun zamandır yanmıyor.
Ayrıca yine aynı mahalledeki Muammer Aksoy Cad. Hamdemirciler Mücevherat önündeki aydınlatma ve aynı kesimdeki Cafe Caddeüstü önündeki aydınlatma ile bu kesimdeki 409. sokaktaki aydınlatma lambasının yanısıra, 29 Ekim Mah. Uğur Mumcu Bulvarı'ndaki dört sokak aydınlatma lambaları da uzun zamandır yanmıyor. Bu aydınlatmaların acilen onarılmasını rica ediyoruz.
Saygılarımızla.." Çevre sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU

17/C Demirtaş'a hayırlı olsun!..

"Demirtaş bölgesi sakinleri olarak uzun zamandan bu yana eksikliği hissedilen Demirtaş ile Şehirlerarası Otobüs Terminali arasında ulaşımı sağlayacak otobüs seferleri nihayet başlatıldı.
Yeni oluşturulan 17/C hatlı ring otobüsü sakinlerimize hayırlı olsun derken BURULAŞ yönetimine de çok teşekkür ediyoruz." Mümin DÜNDAR




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.