Hava Durumu

Parklara yeşil sanat!..

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2019 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2019 07:58

Belediyelerin kentte yeşil alan ve parkların artması için yapılan çalışmalarına şimdi de farklı bir çalışma ekleniyor.
Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü de parklardaki ağaçlarda yaptığı yenilikçi uygulamalarla ilçeye eşsiz güzellik kazandırıyor.
Yapılan yeni peyzaj uygulamalarında geçmişi çok eskiye dayanan ağaç budama sanatı olan 'Topiary' uygulamasında ağaçlar bir heykeltıraş titizliği ve özelliğinde birbirinden güzel sanat eserlerine dönüşüyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin özenli çalışmalarıyla budanarak dekoratif bir görünüme kavuşan 'limoni servi' türü ağaçlar görenlerin büyük beğenisini topluyor.


Uygulama ilk kez Yüzüncüyıl Mah.'ndeki Ayvalıdere Parkı ve Koşu Yolu, İhsaniye Mah.'ndeki 3 Fidan Gençlik Parkı ile Şehit Jandarma Asteğmen Zeki Burak Okay Parkı ve Koşu Yolu'nda yapıldı.
Bin 225 metre uzunluğa sahip Ayvalıdere Parkı ve Koşu Yolu boyunca farklı dekoratif figürlerden oluşan ağaçları görenler, uygulamanın kente ayrı bir renk kattığı görüşünde birleşiyorlar.
Nilüfer'e her geçen gün farklı güzellikler kattıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, 'bir yandan vatandaşların nefes alabileceği park ve yeşil alanlar oluştururken, diğer yandan da farklı uygulamalarla Nilüfer'e renk katıyoruz.
Kent peyzajında öncü olan Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz, çalışmalarıyla vatandaşlarımıza farklı güzelliklerin olduğu, kaliteli bir çevre sunuyor. Nilüferliler, kısa zaman içinde 'topiary' sanatı uygulamasını kentin birçok noktasında görecek. Nilüfer'e yakışır çalışmalarımız devam edecek" diyor.

NEZLE-GRİP VE TOPLU TAŞIMA...

"Kış sezonu içindeyiz. Sert ve soğuk havaları yaşıyoruz. Öksürük ve nezle-grip adeta kol geziyor.
Özellikle toplu taşıma araçları nezle-grip salgınını daha da kuvvetlendiriyor. Çünkü toplu taşım araçlarının içi çok kalabalık oluyor.
Bir yolcu aksırdığı an yüzünüze 20 cm. mesafeden mikrop alabilirsiniz.
Hatırladığıma göra belediye daha önceki bir açıklamasında 'seferler bitince araçlar her gün dezenfekte edilip ertesi gün sefere temiz şekilde çıkılır' şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bu çalışma sadece sarı renkli belediye toplu taşım araçları içindi.
Ama günümüzde özel halk otobüsleri de var. Bu araçlar da dezenfekte ediliyor mu?. Bu konuda Büyükşehir Belediyemiz bir açıklama yapmalıdır.

Saygılarımla.." H.B.

DÖRT MEVSİM'E ATATÜRK BÜSTÜ

"Nilüfer Belediyesi'ne köşenizden seslenmiş ve Dört Mevsim Parkımıza büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e ait bir büstün konulması için ricada bulunmuştuk.
Bu isteğimize aylar sonra da olsa kavuştuk. Parkımızda eksikliği hissedilen Atatürk büstü nihayet konuldu. Parkımıza yakışan mermer bir kaidenin üzerine konulan pırıl pırıl büstün çevresinde de gerekli çalışma herhalde yapılır. Belediye Bşk.'mız Sn. Mustafa Bozbey ve ekibine çok teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz."
Adının açıklanmasını istemeyen bir emekli öğretmen ve arkadaşları

DOKTORLARIMIZI BEKLEYİP DURUYORUZ

"Yıldırım Beyazıt Külliyesi içinde bulunan medresede hizmet vermekte olan sağlık ocağı, Yıldırım İtfaiye binasının yıkılıp yerine tekrar bina yapılarak taşınması planlandı bu süreçte mevcut medrese içindeki sağlık ocağı Davutdede BursaRay İstasyonu yanındaki bölgeye taşındı.
Sağlık binası yaklaşık bir ay önce tüm teknik donanım ve gereksinimler yapılarak hazır hale getirildi, Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan tüm başvurulara rağmen henüz doktorlar atanmadı.
Semt sakinlerimizin defalarce yaptığı yakınma telefonlarına hep 'bir hafta sonra' cevabı verildi.
Oysa ikinci aya giriyoruz ama halen doktor atanmadı. Mahallemizin hasta yaşlıları ve çocukları hastalanan kadınlar çok zor durumda kalıyorlar.
Sorunumuzun çözümü için sayın yetkililerin artık harekete geçmesini rica ediyor ve
acilen Yıldırım Mahallesi, Yıldırım Caddesi üzerindeki yeni sağlık ocağı ve dispanserine doktorlarımızı bekliyoruz.

Yıldırım semti
sakinleri

BOİ DURAĞINDA BİR KIRIK CAM

"Son günlerde şehrimizin muhtelif yerlerindeki BOİ duraklarında camların kırıldığı şeklindeki şikayetleri köşenizden okuyoruz.
Geçen cumartesi günü de Nilüfer İlçesi'ndeki Nilüfer Hatun Caddesi başındaki otobüs durağımızın arkasında bulunan büyük ebattaki bir camın yok olup gittiğini gördük. Bu camda asılı olan otobüs sefer saatlerini gösteren liste de kayıplara karışmış tabii.
Durakta bu camdan geriye kırık parçalar kalmamış. Bunun için acaba birileri bu camları söküp götürüyor mu diye endişe ediyoruz?.
Belediye Otobüs İşletmesi sayın yetkililerine durumu aksettiriyor ve gerekli önlemleri almalarını diliyoruz."
A. SEVENGÜL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.