Hava Durumu

Parklar ve BURFAŞ tesisleri

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2017 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2017 08:11

"Beşevler, Konak Mahallesi sakiniyim. Hemen yakınımızdaki atıl vaziyetteki su deposu Karafatma Bölge Parkı olarak düzenlenip çevre sakinlerinin kullanımına hediye edilmişti.
Aynı şekilde atıl vaziyetteki ve girmeye çekindiğimiz Ormancılar Parkı da içine BURFAŞ tesisi ve bir de güvenlik görevlisi yerleştirilerek düzenlenip çevre halkın kullanımına açıldı.


Eski Bşk. Recep Altepe'nin en önemli icraatları arasında sayılabilecek Hüdavendigar Parkı, Beşevler Bölge Parkı, Çamlıca Parkı gibi yerleri Bursalılar'a hediye etmesi içlerinde de birer BURFAŞ tesisi açması çok önemli. Böylece buraların sahipsiz kalması önlendi kanısındayım. Bu parklar şimdi kurumuş yapraklarla güz mevsiminin birer tablosu gibi güzellikleri içinde Bşk.Alinur Aktaş yönetimi mutlak BURFAŞ ve park bahçeler konusunu da değerlendirir umarım.
Bir vatandaş olarak BURFAŞ ve ilgili parklardan çok memnunum. Yeni yönetimin benzer çalışmaları diğer semtlere de yaygınlaştırması ve bu konuyu öncelikli projeler arasına alması gerektiği inancındayım.


Bu güzel parkları bizlere kazandıran yetkilileri yürekten selamlıyor, benzer çalışmaların sayısının artmasını diliyorum..
Saygılarımla.." Serkan ÖZGİRAY/ End.Yük.Müh. - ODTÜ 99

Minik öğrenciler görülemiyorlar!..

"Nilüfer, Bilginler Cad. Karafatma Heykeli'nden 15 Temmuz İlkokulu önüne devam eden caddemizin önemli bölümünde sokak aydınlatmaları çalışmıyor.
Burası adeta zifiri karanlık. Uzayan kış gecelerinde minik öğrencilerin de sürücülerce görülmesi zorlaşacağı için aydınlatmaların yeniden çalıştırılmasını UEDAŞ'tan bekliyoruz.


Geçen aylarda da köşenizde sık sık buna benzer uyarılar yayınlandı. UEDAŞ'ın tüm Bursa'yı kapsayan şekilde sokak ve cadde aydınlatmalarını izleyeceği sistem geliştirmesini veya periyodik kontrollerini canı gönülden bekliyoruz.
Umarım UEDAŞ'tan bu ve benzer kesintilerin uzun süreli bir daha yaşanmayacağına ait müjdeleri köşenizden okuyabiliriz." -Çevre sakinleri

Hani yatay yapılaşma?

"Bir süre önce Erzurum'un Oltu ilçesine gitmiştim.. Kent ortasından Çoruh Nehri'nin bir kolu olan Oltu Çayı geçiyor.
Her yaştan insana hitap edecek çevre düzenlemeleri yapılabilecekken akarsuyun yanına çirkin yüksek binalar yapılmış. Selçuklu dönemi eserleri, kalesi evlerle kapanmış. Ruslar'dan kalma kilise vb. yerler kaderine terk edilmiş.
Bursa'da olsa bu eserler ayağa kaldırılır, akarsuyun çevresi güzelleştirilirdi diye düşündüm.

Fakat, Bursa'da uzun zamandır kentin doğusuna gitmemiştim. Ankara Yolu Caddesi üzerinde yüksek binalar yapıldığını gördüm. Oysa devlet büyüklerimiz Bursa'da yatay yapılaşma istemişti.
Her şehrin simgeleri vardır. O şehre gelince gözleriniz onları arar. Bursa'da Ankara ve İzmir yollarından geçenler Yıldırım Külliyesi, Emirsultan, Yeşil, Ulucami ve Hanlar Bölgesi, Hisar Muradiye Bölgesi, 1. Murat Camisi ve Uludağ'ın eteklerini görerek gitmeli.
Osmangazi ve Yıldırım'ın İzmir-Ankara Yolu kuzeyinde artık yüksek binaları görmesek iyi olur. Mülk sahipleri belki oldukça fazla kat ister ama atalarımızından kalan emanet eserlerle kentin estetik ve ruhaniyetini korumamız gerekir.
Saygılarımla." Özgür ER

Osmangazi'nin dikkatine!..

"Geçit Mahallesi, Şehit Er Turgut Akyüz Sokak'ta oturuyorum.
Dairemiz bir site içerisinde. Sitemizin üç tarafında boş parseller mevcut. Bu parseller okul, sağlık ocağı ve ticari amaçlı olduğundan şu an için boş durumda.
Onun haricinde Geçit'teki Özdilek AVM arkasında kalan bu mahallede bina yapmak için parsel kalmadı diyebilirim.
Ancak, bu binaların yapımından çıkan inşaat atıkları bu parsellere dökülmüş.
Belirttiğim parsellerin temizletilmesini Osmangazi Bld.'nden rica ediyorum.
Bunun haricinde buradaki sokak aydınlatmaları da yok. Çok zaman geçmişti bu şekilde duruyor.
Özellikle havaların erken karardığı günümüzde eş ve çocuklarımız eve gelirken sıkıntı yaşıyor. Bu konunun da artık çözülmesini talep ediyorum. Saygıyla." Onur TAŞKIN

Yağcılar Köyü'nde kanalizasyon sorunu

"Keles ilçemize bağlı Yağcılar köyümüzde bir süre önce BUSKİ tarafından kanalizasyon altyapı çalışmaları yapıldı. Yapılan bütün bu çalışmalara rağmen, kanalizasyon suları maalesef yine Kocasu Deresi'ne akıp duruyor. BUSKİ'nin yaşanılan soruna acilen bir çare bulmalarını önemle rica ediyoruz." Abdullah BAYRAM

O gezi niye iptal edildi?

"Osmangazi ilçesi, Yahşibey Mahallesi 9.Alan Sokak'ta oturuyorum.
Osmangazi Belediyemiz'in geçenlerde duyurduğu Edirne'ye tarihi ve kültür gezisi için muhtarımıza gerekli başvuruyu yaptım.
Fakat bu gezi iptal edilmiş? Çok üzüldüm. Muhtarımız da sebebini bilmiyormuş. Gezi niye iptal edildi?.. Merak ediyorum?.
Osmangazi Belediyesi'nden de bu konuda açıklama yapılmasını rica ediyorum." Sevim AYTEKİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.