Hava Durumu

Oya ağaçlarıyla oya gibi bir güzellik...

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2017 04:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2017 04:56

Elektrik Mühendisi okurum Sayın İmdat Gencer'den bir sevindirici haber var.
Gencer Nilüfer, Beşevler, Cephanelik bölgesindeki ağaçlandırma çalışmaları nedeniyle Nilüfer Belediyesi'ne teşekkür ederken Cephanelik yürüyüş parkının yaz-kış çok güzel olduğunu belirtiyor. Ve şunları ekliyor:
"Buradaki oya ağaçlarının ve ıhlamur ağaçlarının bazıları dikkatsiz bazı sürücülerin çarpmaları nedeniyle kırılmış veya yerlerinden sökülmüştü.

Nilüfer Belediyesi'nin konuyla ilgili birimleri eksilen ağaçların yerine yenilerini dikti. Şimdi yürüyüş yolu boyunca hiç eksiksiz ve çok sayıda ağaç ilkbaharda çiçeklenmeyi bekliyor.
Ağaçların bakımlarının yapılması ve yazın sulanmasında gösterilen hassasiyet için Nilüfer Belediyesi'ne çok teşekkür ederim..
Ve bir de ricam var:
Genelde oya ağaçları açtığı zaman çiçeklerinin üstleri küf ve balımsı bir madde ile kaplanıyor. Olası bir hastalık oluşuyor yani. Yaz sezonunda ilgili ilaçlamaları da yapılabilirse ağaçların gelişiminin de çok güzel olacağı kesin.
Bu arada Cephanelik Ormanı çevresinde rüzgar ve fırtınanın getirdiği naylon torba parçaları burada çirkin görüntüler yaratıyor.
Bunlar da ilgililer ile görüşülerek içeriden rahatça temizlenebilir."
***

Evet, oya ağaçları çok nadide bir bitki. Çiçeklendiği zaman çevrede müthiş güzellikler yaratır.
Dikilen oya ağaçları ile söz konusu bölge şimdi adeta oya gibi süsleniyor.
Değerli okuruma bu sevindirici haberi paylaştığı için, Nilüfer Belediyesi'ne de yeşile ve ağaçlandırmaya gösterdiği duyarlılık için benden de teşekkürler.

Mudanya Belediyesi'ne

"Pazarcı esnafı olarak Mudanya'da her yağmurla birlikte çok güç durumda kalıyoruz.
Halitpaşa Mahallesi'nde kurulan pazaryerimizde yağışlarla birlikte sel suları pazarımızı basıyor. Hem biz pazarcılar, hem alışverişe gelen Mudanylı müşterilerimiz güç durumda kalırken satmak için getirdiğimiz mallarımız da zarar görüyor.
Mudanya Belediyesi'nin yaşadığımız bu probleme artık bir son vermek için gerekli çalışmlaları başlatmasını rica ediyoruz."
Bir grup pazarcı esnafı

Harika TV ve bir 'iddia'...

"Vodafone'nun ayda 98 liralık paketine aboneyim..
Fakat gelen faturada bu ücretin dışında bir de 40 liralık ilave konulmuş. Vodafone'nu arayıp bunun nedenini sorduğumda bana adını ilk kez duyduğum Harika TV'ye üye olduğumu ve bu artışın oradan kaynaklandığını, İnternette Facebook gibi hesaplarda bir reklamı tıklayınca abone olunabileceğini söylediler.
İnternette Harika TV sayfası karşıma çıktığında yanlışlıkla 'kabul' diye tıklamışım. Faturamı kontrol etmesem hiç kullanmadığım hizmetin bedelini ödemeye devam edecektim. Vodafone abonelerini bu duruma düşmemeleri için uyarıyorum. Faturalarınızı iyi kontrol edin. Bu uygulama haksız bir kazanç değil de nedir?.
Ayrıca Vodafone, benim böyle bir onayım olmadan ve benden habersiz nasıl böyle bir uygulama yapar."
İbrahim DİLAVER

Timsah Arena ve trafik sorunları

"Timsah Arena Stadyumu devreye girdikten sonra Bursa'da yaşanan trfaik çilesi daha da yoğunlaştı. Oysa bu stadyumun inşaatına başlanılmadan çok önce tesisler çevresindeki yeni ulaşım yollarının projelendirilmesi ve gerçekleştirilmesi gerekirdi..
Bu spor alanının yakın çevresi aynı zamanda çeşitli sağlık kuruluşları ve hastanelerle birlikte okulların da yoğun olduğu bir bölge..
Günümüzde yaşanılan ve devamlı artan trafik sorunları nedeniyle acil hasta taşıyan ambulanslar beş dakika ötede bulunan hastanelere bile hastalarını ulaştırabilmek için büyük zorluk içinde kalıyorlar..
Söz konusu bölgedeki ulaşım sorunlarının acilen ele alınması ve gerekli iyileştirmelerin yapılması gerekiyor."

Amatör sanatçılara Kent Meydanı müjdesi

Fotoğraf sanatçıları ve ressamlara Kent Meydanı AVM'den güzel bir müjde var.
Kent Meydanı AVM amatör sanatçılara destek verebilmek ve kendilerini tanıtabilmeleri için onlara kapılarını açıyor.
Meydana getirdikleri eserleri tanıtabilmek için sergi mekanı arayan, çektikleri fotoğrafları, yaptıkları resimleri sergilemek isteyen sanatçılarımız Kent Meydanı AVM'de -3 Katı'da bulunan Sanat Galerisi'nde eserlerini ücretsiz olarak sergileyebilecekler.
Sanat Galerisi hakkında bilgi almak isteyen sanatçılarımızın 255 44 60 numaralı telefonu araması ya da info@kentmeydani.com adresine e-posta göndermesi yeterli olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.