Hava Durumu

Oya ağaçlarımızla oya gibi güzellik

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2018 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2018 07:52

"Bursamızın şehir içindeki en güzel yerlerinden biri Nilüfer, Beşevler'deki Cephanelik Ormanımız.
Ormanın çevresine bir gerdanlık gibi yıllar önce Nilüfer Belediyesi geçmiş dönem Park ve Bahçeler Müd. Sayın Sibel Özer Hanım'ın gayretleriyle çepeçevre ve bir inci gerdanlık gibi oya ağaçları ve bir bölümüne de ıhlamur ağaçları dikilmişti. Müdürler veya kişiler değişse de Nilüfer Belediyemiz burada başlatılan çalışmaların takibini ve hizmetini sürekli devam ettirdi.
Kutluyoruz..
Ağaçların budamasına, kireçlenmesine, sulanmasına, çimenlerin kısaltılmasına ve kuruyan ağaçların yerlerine yenilerin dikilmesine ve yürüyüş yolunun temizliğine hep özen gösterildi.
Hafta sonu mis gibi çam kokusu ve musiki gibi cıvıldaşan kuş sesleri altında yaptığım güzel bir yürüyüş sırasında kuruyan 10-15 kadar oya ağacının yerlerine her sene olduğu gibi bu sene de yenilerinin dikildiğini gördüm. Eksilen ağaçların gerdanlıkta çürük bir diş gibi sırıtmasına engel olunmasına çok sevindim.
Kamu kurum ve kuruluşlarında bazen yapılan çok güzel işlerin takibi, standardizasyon ve yaygınlaştırılmasında özel sektördeki kadar dinamizm görülemeyebiliyor diye şikayet edilir.
Nilüfer Belediyesi'nin bu güzel çalışmasının ve takipçiliğinin örnek olmasını diliyorum. Bir de ya gölgede kaldığı için ya da toprak yapısı uymadığı için oya ağaçları çok sık hastalanıyorlar ve bol çiçek açamıyorlar.
Bu seneki ilaçlamaların da gerektiği ölçüde yapıldığına inanıyoruz. Belki oya ağaçlarının bol çiçek açması sağlanabilir düşüncesindeyiz..
Yapılan çalışmalar için çevre sakinleri olarak teşekkürlerimizi ve ilaçlama konusundaki geç kalınmamış olması önerimi iletmenizi rica ediyoruz.
Saygılarımızla." Bir grup bölge sakini

Yıldırım'ın altın raketi

Amatör branşlardaki spor etkinlikleri konusunda Yıldırımlı gençlerin başarılarına bir yenisi daha eklendi.
Başarılı raket Ozan Çetin, Türkiye Tenis Federasyonu 16 yaş turnuvasında şampiyon olarak derecelerine bir yenisini daha eklerken takdir topladı.
Yıldırım Belediyesporlu başarılı sporcu, Türkiye Tenis Federasyonu tarafından 5-8 Nisan tarihleri arasında düzenlenen turnuvada 16 yaş kategorisinde mücadele etti. 14 yaşındaki Ozan, karşılaştığı tüm rakiplerini mağlup etti.
Katıldığı son üç turnuvada madalya almayı başaran Ozan Çetin, finalde karşılaştığı Uşak Tenis Kulübü sporcusunu uzatmaya giden mücadelede 4-2, 3-5 ve 7-3'lük setler sonucunda mağlup ederek turnuvayı şampiyon tamamladı.
Tebrikler Ozan."

Mudanyalılar ve istekleri

"Mudanya'da yaşayan çevre sakinleri olarak, Belediye Başkanımız Sayın Hayri Türkyılmaz'dan güzel ilçemiz adına bazı isteklerimiz var.
Örneğin, sahilimizde tuvaletler, zabıta noktası, meydan saati gibi eksikliklerin giderilmesini rica ediyoruz.
Vatandaşlar olarak öncelikle söz konusu yere zabıta noktası istiyoruz. Sahil yolumuza bir meydan saati de gerekiyor.
Hemen her şehrin ve ilçenin önemli anayol ve meydanlarında bir meydan saati var. Fakat bizde yapılması acaba neden hiç düşünülmüyor?.
Meydanda bulunan tuvalet ise kapalı.
Bundan dolayı ilçemize tatil günlerinde gelen günübirlikçi konuklarımız tuvalet ihtiyaçlarını karşılamakta büyük zorluk çekiyorlar.
Sayın Başkanımız Türkyılmaz'ın işaret ettiğimiz konulara ilgi göstereceğini umuyor ve taleplerimizin yerine getirilmesini önemle rica ediyoruz.."
Bir kısım çevre sakini

Selvili Cadde'de tehlikeler var

"Çekirge bölgemizdeki Selvili Cadde sakinleri olarak birtakım olası tehlikelerden kurtulabilmek için yaptığımız girişimler maalesef sonuçsuz kaldı.
Örneğin; yayaların güvenli bir şekilde kullanabilmelerine olanak sağlayacak olan kaldırımlarımız bir otoparktan farksız. Çoluk-çocuk, genç-ihtiyar semt sakinlerimiz bu yüzden mecburen ana yola inip yürümek zorunda kalıyorlar.
Esasen dik bir rampa şeklindeki caddemizde alt kesimden süratle yukarıya çıkan veya yukarıdan aşağıya süratle inen araçlar bu bakımdan zaman zaman büyük tehlikeler yaratabiliyorlar.
Bunların önlenebilmesi için ne yapmak gerekir bilemiyoruz?.
Gerekli önlemleri almaları gereken kişiler pek tabii ki ilgili makam sahipleri.
Ayrıca bir önemli konumuz da küçük çocuklarımıza motosiklet kiraya verenler var. Çocuklarımız kiraladıkları motosikletleri süratle kullanıyorlar.
Kamil Sokak, Süleyman Sokak, Bayır Sokak, Çamlı Tarla gibi yerlerde motosikletlerin yaratabileceği ölümcül kazalar da yaşanabilir.
Oldukça küçük yaştaki bazı çocukların da araç kullandıklarına şahit olabiliyoruz.
Sıraladığımız sorunların dikkate alınıp gerekli önlemlere başvurulması en büyük dileğimiz ve talebimizdir. Saygılarımızla.."
Bir kısım semt sakini

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.