Hava Durumu

Otoparklar pazarcılara mı yoksa semt sakinlerine mi?

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2017 05:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2017 05:05

"Nilüfer, Beşevler'de kurulan pazar yerinde özellikle pazar günleri otoparklarda boş yer bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

Var olan az sayıdaki park yerlerine de pazarcı esnafı mal getirdikleri kamyonet tarzı araçlarını park ettikleri için park sorunu içinden çıkılmaz bir hale geliyor.
Oysa pazara yakın olan yerlerde oturan ve pazara aleşverişe gellip giden çevre halkı binek araçlarını rahatlıkla park edebilmeliler ki sirkülasyon da fazla olacağı için sınırlı otoparklar en verimli şekilde kullanılabilsin.

Yetkililerce pazar esnafının araçlarını uzun süreli olarak park edebilecekleri daha uygun bir park yeri oluşturmaları mümkün müdür? Mümkünse başka bir düzenleme ile yakın çevredeki otoparklara yalnızca pazara gelip giden halkın araçlarını park etmeleri sağlanabilir mi?
Trafik işaretleri ve zabıtanın denetimi ile bunun başarılabileceğine inanıyorum. Saygılarımla.. " M.R.

Alo, burası Büyükşehir

ZİRVE SAATLERDE ÇOK ZOR: "30/1/2017'de yayınladığınız "Yunuseli'de ulaşım sorunu" başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Yunuseli Mah.'ne Bursa Özel Halk Otobüsçüler Odası'na bağlı şahıslarca işletilen, B/17, B/17-A, B/24, B/25, B/27 ve B/29 otobüs hatları ile BURULAŞ'ın 97 hatlı Terminal otobüsleri hizmet vermektedir.
Özellikle zirve saatlerde yolcu taşıma kapasitesi yüksek otobüsler seçilmekte olup, B/17 (Osmangazi Toki ,Yunuseli, Acemler ist, Çekirge Dev.Hs. Doburca), hattında karşılıklı 7-10 dakikalık frekanslarda yapılan 26 seferde ortalama 65 yolcu, B/17-A (Osmangazi Toki, Akyıldız, Yunuseli, Acemler ist.), hattında karşılıklı 15-20 dakikalık frekanslarda yapılan 13 seferde ortalama 54 yolcu, B/24 (F.Kuşçuoğlu, Yunuseli, Uludağ Üniversitesi), hattında karşılıklı 8-10 dakikalık frekanslarda yapılan 29 seferde ortalama 75 yolcu, B/25 (Osmangazi Toki, Yunuseli, Altıparmak, Heykel), hattında karşılıklı 15-20 dakikalık frekanslarda yapılan 10 seferde ortalama 60 yolcu ve 97 (Terminal) hattında karşılıklı 10 dakikalık sefer frekanslarıyla yapılan 19 seferde ortalama 58 yolcu taşınmaktadır. Ayrıca B/27(Aksungur,Yunuseli, Acemler ist.) ve B/29(Gündoğdu,Yunuseli, Fomara meydanı) hatları da bölgede hizmet vermektedir.
Tüm büyükşehirlerde olduğu gibi toplu taşımada zirve saatlerde, gün içi hizmet konfor seviyesinin sağlanması mümkün olamamaktadır. Yolculuk taleplerindeki değişimler Bütünleşik Bilet Sistemi verileri üzerinden izlenip önlemler filo uygunluğu gözetilerek alınmaktadır."

***

O AĞAÇ KURTARILDI: "15/2/2017 köşenizde yer verdiğiniz "Setbaşı Köprüsü altında bir ağaç" başlıklı okur uyarısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Yazıda istenilen ağaç bakımı, ilgili birimlerimiz tarafından yapılmıştır. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şube Md.

Gölyazı'dan UEDAŞ'a...

"Geçen hafta içinde Nilüfer ilçemizdeki Gölyazı Mahallesi'ne ziyarete gitmiştim.
Orada dikkatimi çeken bir husus oldu.
Gölağzındaki elektrik kabloları yeraltında değil de hiçbir estetiği olmayan beton direklerde açık ve gelişigüzel bir şekilde duruyordu.
Turizm konusunda ilgisi her geçen gün biraz daha artan Gölyazı'da açıktaki elektrik telleri hiç güzel durmuyur.
UEDAŞ'ın bu konuya ilgi göstermesi kabloların yeraltına alınması çok yerinde olacak ve Gölyazı'ya farklı güzellikler kazandıracaktır."
Yusuf ŞENTÜRK

TEŞEKKÜR PANOSU

Havuzumuz pırıl pırıl

"13 Şubat 2017 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınladığınız 'Dört Mevsim'in Havuz Kenarları' başlıklı uyarı yazımda parkımızın ortasında bulunan havuzun kenarlarındaki mermerlerinden bazılarının kopmuş olduğunu ve bunun da parkımıza ve havuza yakışmadığını belirterek bir an önce onarımını, aksi halde diğer mermerlerin de kopacağını belirtmiştim.
Uyarım dikkate alınmış olmalı ki, Dört Mevsim Parkımızdaki havuzun yerinden kopmuş mermerleri tamamlanmış, ayrıca diğer mermer parçalar da temizlenerek pırıl pırıl bir güzellik oluşmuş.
Konuya ilgi gösteren Nilüfer Belediyemize açık teşekkürlerimi sunuyorum."
Birgül YILMAZ

Yasak levhası ve minibüsler

"Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden İstanbul Yolu'na çıkışta, Jandarma binası köşesinde bulunan BOİ durağına çok yakın olan köşede 'minibüslerin durması, bekleme yapması ve yolcu alıp indirmesi yasak' şeklinde bir uyarı levhası var.
Ama bu uyarı levhasını 'bazı' minibüs sürücüleri hiç önemsemiyorlar. Tam yasak levhası önünde park edip yolcu bekliyorlar veya yolcu alıp indiriyorlar. Bu sırada Terminal'den kalkış yapan BOİ'ne ait otobüsler bu dar virajda bekleme yapan minibüs yüzünden virajı alamıyor ve yola devam edemiyor, trafik tıkanıp kalıyor.
Minibüs şoförü insafa gelip hareket ederse BOİ otobüsü de yoluna devam edebiliyor.
Bu noktada denetimlerin sıklaştırılması gerekiyor.
Saygılarımla sayın yetkililere uyarıda bulunuyorum."
Ekrem ARAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.