Hava Durumu

Otoparklar konusunda İtalya modeli önerisi

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2018 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2018 07:32

"Gazetenizdeki köşenizin devamlı okurları belki anımsar.
Beşevler, Carrefour kavşağına ilave şerit eklenmesi gerektiğini ve ortadaki döner kavşağın trafiği yavaşlattığı için küçültülmesi gerektiğini bir süre önce köşenizden ilk ben önermiştim.
Bu öneriden mi ilham alındı bilinmez; o noktada yapılan çalışmalar ve kavşağın kaldırılması trafiğin çok daha akıcı hale gelmesine büyük katkı sağladı. İnşallah sürücülerin yaşadığı sıkıntılara ufak da olsa bir çözüm oldu.


Ne mutlu hepimize.
Bugün de İtalya'nın endüstri şehirlerinden Torino'da ve daha pek çok Avrupa şehrinde gördüğüm bir uygulamayı trafikte basit iyileştirmelerle sağlamak gayretinde olan yetkililerle paylaşmak istiyorum.
Araçların park ettikleri alanlar beyaz, sarı ve mavi renklerle işaretlenmiş. Örneğin mavi olan kısımlara serbestçe park edebiliyorsunuz ama bazı noktalarda da kesinlikle park edilmemesi gerektiği için oralar da farklı renklerle boyanmış ve yazıyla da görsellik desteklenmiş.
Hatalı park durumunda çok ağır cezalarla karşılaşıyorsunuz. Uygulama son derece etkili şekilde yürütülüyor.
Diğer fotoğraf ise Beşevler, Karafatma Meydanı'ndan.


Otobüs durağı önüne araç park ettiği için otobüs en sol şeritte yolcu indirip bindiriyor ve arkadaki sürücüler kornaya basıp duruyor, tatsız tartışmalar çıkıyor. Oysa ki,
1.) Araç park etmemesi gereken sokak ve cadde ağızları, yaya kaldırımları, bina otopark girişleri, otobüs durakları, kırmızı ışıktan önce ve sonra yaklaşık 50-60 m.'lik kısım (kırmızı ışık öncesi ve sonrası 1 şeritteki araç parklamaları nedeniyle trafik 2 şerit yerine 1 şerit ilerliyor ve kırmızıda bekleme süresi de 2 kata erişmiş oluyor).
2.) Beşevler bu uygulama için pilot yerleşim bölgesi seçilebilir.
3.) Nilüfer ve Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ve trafik ekipleri ile etkin denetimler yapılır.
İlk 1 ay ceza yazılmaz, hatalı park eden araç camlarına uygulamayla ilgili bilgi verilir ve ceza uygulama tarihi kağıtta belirtir.
4.) Kaldırımlara da keyfi olarak park eden araçlar için benzer denetimler yapılır
5.) Her iki belediye Beşevler'deki uygun alanlarda otoparklar oluşturarak trafiğin yükünü bu otoparklara aktarmaya çalışır.
Konunun dikkate alınması, gerekli görülmesi durumunda yurtdışındaki sayısız şehirlerdeki uygulamaların bizzat ilgili kuruluşlarla resmi olarak ziyaret edilmesi faydalı olacaktır kanatindeyim.
Önerimi sayın yetkililerle köşenizden paylaşmanızı rica ederim.
Saygılarımla." Serkan ÖZGİRAY

Tıp Fakültesi'nde önemli bir sorun

"Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sağlık sorunu yaşayan babamı götürdüm.. Poliklinik girişinde tabelalar olmadığı için körebe oynar gibi dolandık durduk. Merdivenlerin olduğu koridor başlarına tabela koymuşlar ama sadece bulunduğunuz kat için konulmuş.
Geldiğiniz poliklinik 2. kartta ise bunu gösteren bir tabela yok.
İçeride bulunan simitçi adeta vatandaşlarımıza bir danışma gibi olmuş. Herkes ona soruyor?. Polikliniklerin ana giriş kapısına kat şemalarını ve polikliniklerin yazılı olduğunu gösteren büyükçe tabelalar asılmalı.
Sayın Rektörümüz ve Tıp Fakültesi yöneticilerinin bu basit ama çok önemli sorunu en kısa zamanda halletmelerini bekliyoruz. Saygılarımızla.."Halil ALTIN

Radikal çözüm bekleniyor!..

"Bütünleşik bilet sistemine dahil olan ve olmayan özel halk otobüsü/minibüsleri üzerlerine BURULAŞ ve Büyükşehir Belediyesi logoları konuyor ama bu etiketler yapışsa da vatandaş memnun değil.
Hemen her gün yeşil otobüs olarak bilinen batı yönü özel halk otobüslerinin 'bazılarından' Akçalar hattından, Küçükkumla yönü araçlarından vb. şikayetler var. Vatandaşlarımızın bu şikayetlerini çözmek için bir adım atıldığını ise pek göremiyoruz. Yani, radikal çözümler bekleniyor.


Varsa da bunlar çok cılız adımlardır.
Örneğin; gazetenizdeki köşenize de yetkililer vatandaşın bu konudaki yakınmalarına 'özel halk otobüsü olduğu için yapacak bir şey yok' anlamlı klişe halinde geçiştirme cevaplar veriliyor.
BURULAŞ'ın 0850 850 99 16 no'lu telefonu arandığında bir sonuç alınamıyor.. Belediye'nin telefonu 153 de BURULAŞ'a aktarma yapıyor.
Denetim olmayacaksa bu logolar kaldırılmalı. İşini iyi yapan minibüsçü ve özel halk otobüsçülerine bir sözüm yok. Ama geneli için toplumda olumsuz bir kanaat var.
Köşenizde daha önce de özel halk otobüsleriyle ilgili yazılarım çıkmıştı. Cevap verilmedi. Umarım yetkililer buna bir çare bulur. İyi dileklerimle." Özgür ER

Alo, burası Büyükşehir

"Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşenizde 2 Şubat 2018 tarihli 'Basamaklara fren koymak çok mu zor?' ve 6 Şubat 2018 tarihli 'Aşınmış tehlikeli kaymazlar hakkında' başlıklı konular ilgili birimimiz tarafımızdan incelenmiştir.
Basamaklarla ilgili çalışma, iş planına alınmış olup, hava koşulları uygun olduğunda ve program dahilinde yapılacaktır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Başk.Basın Halkla İlişkiler Şb. Md.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.