Hava Durumu

Otomotiv kentinde sorunlu yollar...

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2017 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2017 04:55

"Öncelikle vatandaşların sesi olduğunuz için teşekkürler.
Yaklaşık 20 yıldır Bursa'da yaşıyorum. Bursa; bu 20 yılda nüfus olarak 3-4 katına çıkmasına rağmen, şehir planlaması geleceği görerek yapılmadığı için gerek konut, gerek genel belediye hizmetleri, özellikle de yollar konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor.
Mevcut yolların genişletilmesi ve yeni yollar açılması gerekirken, tam tersine mevcut yollar daraltılıyor.

Örneğin; Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne ulaştırılacak tramvay hattı çalışması nedeniyle Yalova Yolu'nun daraltılması ortadayken, acaba bu hattı yeraltından geçirmeyi düşünemediler mi?
Yoksa yapılanlar görülsün diye mi yolu daralttılar?. Şimdi bu yol çok tehlikeli.. Araçlar adeta birbirlerini yalaya yalaya seyretmek zorunda kalıyorlar.
Şeritler sürekli birbiri içine karışırken araç kullanan bazı sürücülerin kurallara uymaması kazalara davetiye çıkarıyor.
Bu yüzden bu tehlikeli yol için Büyükşehir Bld. Emniyet Md. ve Karayolları'nın gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor.
Bir de Beşevler Mahallesi Karafatma Heykeli'nden; Üçevler Mahallesi'ne doğru giden Bilginler Caddesi ve Otosansit Çalı Kavşağı yönünde Beşevler Caddesi'nde zemin inanılmaz bozuk, belediyeden defalarca talepte bulunulmasına rağmen bu yollarda zemin düzeltilmesine yönelik herhangi bir çalışma yapılmadı.
Otomobillere dünyanın vergisini veriyoruz, bari düzgün yollar olsun. Hele ki otomotiv üretiminin kalbi sayılan Bursamız'da!."
Kamu çalışanı olmamdan dolayı adımın açıklanmasını istemiyorum.

Sevgililer Gününüz KUTLU OLSUN!..

1990'lı yıllarda ülkemizde sadece kısıtlı bir çevrenin bildiği ve kutladığı Sevgililer Günü, bugün her kesimden insanın aktif bir şekilde katıldığı özel günler arasında yer alıyor.
Bu özel günde yüreğinizden sevgi hiç eksilmesin, sevgisiz kalmayın ve Sevgililer Gününüz kutlu olsun derken William Shakespeare'in 'Venedik Taciri' isimli oyunundaki o anlamlı repliğe de burada yer vermek istiyorum:
'SAYGININ OLMADIĞI YERDE HİÇBİR ŞEY GÜZEL DEĞİL... AŞK BİLE..'

Bu caddemiz kaç şeritli?

"Sabah oldukça erken saatlerde çektiğim bu fotoğraf Beşevler'deki Yıldırım Caddesi'nde trafik keşmekeşini tam olarak yansıtamıyor.
Ama bu cadde kimi yerde dört şerit, kimi yerde üç, kimi yerde de iki şeride düşebiliyor. Bu arada araçlar sağ ve sol şeritlere aynı anda park edince kimi zaman tek şeritte bile trafik akışı olabiliyor.
Yerdeki işaretlemeler ise çok yetersiz. Neresi park yeri, neresi yol; tam olarak belli değil. Araç park alanları cep şeklinde olabilirse yanlış parklamaların önüne geçilebilir herhalde.. Cadde çok işlek olduğundan ve cadde boyunca çok sayıda işyerleri bulunduğundan günün yoğun saatlerinde trafikte bu caddede büyük bir keşmekeşlik yaşanabiliyor. Konuyu yetkililerin dikkatine sunarız."
Çevre sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU

Cadde nihayet asfaltlandı

"Demirtaş yoluna ulaşımı sağlayan ve eski kent çöplüğü önünden geçen ana yol uzun zamandan beri çukurlarla dolu ve berbat haldeydi. Yol ikiye ayrılmadığı için sık sık kazalar da oluyordu..
Gazetenizdeki köşenizde yaşanılan problemi iki defa ilgililere hatırlattım. Nihayet ikinci hatılatmam sonrası cadde baştan aşağıya tekrar asfaltlandı. Bazı kesimlerde yol ikiye ayrıldı. Çok teşekkür ederiz."
Ender ÇETİN

Bu şarkılar 'Sevdaya Dair'

Büyükşehir Bld.'nce Sevgililer Günü için hazırlanan 'Sevdaya Dair' temalı özel konser, bu gece saat 20'de Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'nda gerçekleşecek.
Ücretsiz izlenebilecek konserde; Büyükşehir Bld. Bandosu ve Orkestrası Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği bölümleri ile Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası ve Karagöz Halk Dansları Topluluğu aynı sahneyi paylaşacaklar.

O futbol sahası Büyükşehir'in

"09/02/2017 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlanan 'Yıldırım Belediyesi Talimhane'yi Unuttu mu?' başlıklı okur şikayet yazısı Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nce incelenmiştir.
Yazıda bahsedilen Talimhane ve Top Sahası çalışması Bursa Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır. Bilgilerinize sunarız."
Yıldırım Bld. Basın Halkla İlşk. Müd.

İnegöl otobüsleri kaplumbağa hızında

"Bursa ile İnegöl ilçesi arasında çalışan yolcu otobüslerinin 'bazıları' Ankara asfaltının kent içi geçişinde adeta kaplumbağa hızında ilerliyorlar.
Bu yolda çok kısa sürede ve 20-30 metrede bir dur-kalk, dur kalk- yol kenarında bekleşen yolcuları alıyor. Tabii bu yolcuların bagajları da otobüse yerleştirilirken trafik çok aksıyor. İnanın bu gözlemimi abartmıyorum.
Ankara yolunda kent içi geçişte trafiğin böylesine aksamasının önemli bir nedeni çok sık dur kalk yapan bu otobüsler. Sürücülerinin uyarılması ve yolcuların da belirli bir duraktan alınması gerekiyor.
İlgililerin ilgisine, bilgisine."
Özge TEZCAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.