Hava Durumu

Osmangazi ikiye bölünmeli

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2019 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2019 08:33

2018 verilerine göre Osmangazi ilçemizin nüfusu 850 binin üzerine çıkmış. Milyona yaklaşan nüfusuyla ilçemiz Türkiye'nin pek çok ilinden daha büyük bir nüfusa sahip.
Osmangazi, sadece nüfus olarak değil coğrafi açıdan da Bursa'da geniş bir alana yayılmış durumda. Öyle ki kuzey-güney doğrultusunda 38 km'lik bir doğrultuda uzanan ilçenin bir ucu Mudanya, diğer ucu Keles-Orhaneli'de.
İlçemizde 47 bin ile en fazla nüfusa sahip olan mahalle ise Hamitler'dir. Bu haliyle Orhaneli, Büyükorhan, Keles, Harmancık ve İznik'i geride bıraktı.
Bu nedenle nüfus ve coğrafi durum ilçenin ikiye bölünmesini gerekli kılıyor. Acemler'de Nilüfer Çayı'nı ve sonrasında Avrupa Konseyi Bulvarı'nı sınır kabul etmek suretiyle Osmangazi ilçesi kuzey ve güneyde iki parçaya bölünerek kuzeyde yeni bir ilçenin kurulması mümkün.
Yeni yerel yönetim döneminde Bursa'da 18. ilçenin kurulması gerekliliği ortada.
18. ilçe artık Bursa için zorunlu. Büyükşehir ve Osmangazi Bld.'nin bu konularda çalışması gerekiyor. Osmangazi ve nüfusu artan mahallelerin yönetimi gün geçtikçe zorlaşmakta. Bu gidişle daha da zorlaşacak. Osmangazi ilçesinin bölünmesi ve yeni bir ilçenin kurulması şehrin merkezinde yerel yönetimlere kolaylık sağlar ve dinamizm getirebilir. Saygılarımla." -

Volkan TOPALAK

VAKIFBANK'IN DİKKATİNE!

"Dün sabah emekli maaşımı almak için Vakıfbank'ın Nilüfer, Ataevler bölgesindeki Magazin AVM köşesinde bulunan ATM cihazında güç durumda kaldım.

Acilen yapmam gereken bir ödeme için maaşımı çekmek istedim ama ATM cihazı ekranında sadece 400 TL. alabileceğim yazısı çıktı.
Ben bir emekliyim ve diğer şubelere de gitme olanağı olmadığı için büyük sıkıntı yaşadım.
Vakıfbank emeklilerin aylıklarını ödemede böylesi bir sıkıntıyı nasıl yaşatır anlayamıyorum. ATM cihazında mı bir arıza var, yoksa başka bir olumsuzluk mu?
İlgilileri önlem almaları için saygıyla uyarıyorum."

Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur

ONARIM NE ZAMAN?

"Gerekli onarım çalışmalarının kesinlikle unutulduğunu sandığımız fotoğraftaki bu yer Mudanya Caddesi'nden Balat Piknik Caddesi'ne doğru dönmeden önce ve yolun sağ tarafında kalıyor.
Bozuk ve tehlike yaratan kaldırım çok uzun zamandan bu yana aynen böyle ve onarımın yapılması bekleniyor..
Yakın çevre sakinleri adına sayın ilgililerin dikkatlerine sunuyoruz.
Saygılarımızla.."

Fuat YILMAZ

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE 'GELİBOLU SENFONİSİ'

Bursa Filarmoni Derneği'nin destekleyip klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), yarın gece tarihin en büyük kahramanlık öyküsü olan "Çanakkale Zaferi" temasıyla sahnede. Tarih boyunca vatanı için kan döken tüm Mehmetçikler anısına gerçekleştirilecek konserde, besteci ve keman sanatçısı Can Atilla'nın bestelediği "57. Alay Gelibolu Senfonisi" snulacak.
Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümüne özel bestelenen, ağıt nitelikl ve adını savaşta tamamı şehit olan 57. Alay'dan alan eser, geçen yıl Londra'daki dünya prömiyerinde büyük ilgi görmüştü.
Soprano Angela Ahıskal ve Bilkent Senfoni Orkestrası viyolonsel sanatçısı Serdar Rasul'un solistliğindeki konseri, ülkemizin başarı şeflerinden Burak Tüzün yönetecek. Konser saat 20'de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde.

ONARIM YAPILDI

"Osmangazi ilçemizdeki Hamzabey Mahallesi'nde Doktor Ekrem Paksoy Sokak'taki Halk Eğitimi önünde bir süre önce bir kazı çalışması yapılmış ancak daha sonra asfalt onarımının yapılması unutulmuştu. Köşenizde çıkan uyarımız üzerine gerekli asfalt onarımı da yapıldı ve yaşanılan sorun çözümlendi. Belediyemiz'e teşekkür ederiz.."

Sokak sakinleri

DİKKAT SULAR KESİLECEK!

"Büyükşehir Bld. BUSKİ Genel Müd. İşletmeler 1.Bölge Dairesi Bşk'nca yapılacak çalışmalar için Yıldırım, Eğitim Mahallesi, Bayındır Sokak ve civarında 1 Nisan'a kadar, 8-18 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacak.
Ayrıca Osmangazi, Selamet Mahallesi, Tüfek Sokak ve civarında 21.3.2019'a kadar yine kesintiler olacak. Bölge sakini okurlarımızı önlem almaları için uyarırız.

BUGÜN DÜNYA MUTLULUK GÜNÜ

BM.'ce 2013 yılında ilan edilen Uluslararası Mutluluk Günü, her yıl 20 Mart'ta kutlanıyor. Amaç, dünya genelinde mutluluğun önemine dikkat çekmek ve bunu sürekli olarak hatırlatmak. "Hepimiz mutluluk istiyoruz fakat ne yazık ki günümüzde stres, depresyon ve mutsuzluk yükselişte.

Örneğin; Dünya Sağlık Örgütü verilerinde dünyada 300 milyondan fazla kişi depresyonda. Depresyon, endişe bozukluğu gibi ruh sağlığı konuları, dünya ekonomisinde de bir maliyeti var.
Bunun 1 trilyon USD seviyesinde olduğu tahmin ediliyor" denilen açıklamada insanların, yaşam sevinçlerini yeniden canlandırmaya ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

Tüm okurlarıma mutluluklar. - E.Ö

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.