Hava Durumu

Osmangazi'den parça parça yamalı asfalt?!..

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2019 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2019 08:18

"Yerel seçimleri geride bıraktık.
Özellikle yerel seçim öncesi belediyeler vatandaşa hep pembe vaatlerde bulunurlar, fakat nedense seçimler bittikten sonra söylenenlerin çoğu yerine gelmez maalesef.
Yunuseli bölgesinden bir yakınmamız var.
Fotoğraflarını gönderdiğimiz yer, BGC TOKİ Konutları'nın bulunduğu kesimde asfalt yoldaki 801. Sokak.
Burada oturan çoğu kişi kamu görevi yapıyor.
Yaklaşık bundan 1, 1 buçuk ay kadar önce hemen yan caddeye Alparslan Türkeş Caddesi adı görkemli bir törenle verilip açıldı.
Açılış öncesi, burada gece saat 24.00'e kadar asfalt çalışmaları parça parça ve yama yama yapıldı. Çok garip!.
Ve TOKİ'nin daha önce döşediği parke taşların (ki o parke taşlar gayet iyiydi) belli bir bölümü tekrar sökülüp yeni parke taşları kaplandı. Yollar belirttiğim gibi yama yama asfalt yapıldı, hâlå da devam etmekte bu çalışma. Ve 2 aydır da bu çalışma sürüyor..


Aslında oraya bir seferde asfaltı tamamıyla dök, hem insanlar toz topraktan kurtulsun, hem de görüntü kirliliği olmasın. Bunu yapmak çok mu zor?
Gelelim yine TOKİ'nin yaptırdığı caminin alanına.
Önümüz yaz, oradaki otlar, öyle büyümüş ki akşamları oradan geçmeye insan korkar. Daha önce de bu şikayetimiz belirtildiğinde Osmangazi Bld.'nden alınan cevap şu:
O alan TOKİ'ye ait, o yüzden bizim orada bir çalışma yapmamız mümkün değil.'
TOKİ ise bunun tam tersini söyleyip topu belediyeye atıyor. Şu durumda vatandaş ne yapmalı, kendisi gidip kendisi mi temizleyecek o otları?.
Özellikle yazın bu kesim bazı uygunsuz davranışlı kişilerin maalesef mekanı. Bunlara dur demeli. Buraların vatandaşın rahatlıkla oturabileceği, gezebileceği ortamlar olmalı Sn. yetkililer?
Yoksa bir dahaki seçimlere kadar bekleyecek mi bu insanlar?
Lütfen en kısa sürede çözüme kavuşturmanız dileğiyle."

Bir kısım çevre sakini

TRAMVAY HATTI VE İHLALLER

"T/1 Tramvay hattına benzer hatlar diğer illerde de var. Fakat bu hatlara kesinlikle diğer araçların girmesi yasak. Araçlar giremiyor. Bunu ihlal eden araçlar da hem tramvaydaki kameralarla ve hem de tramvay hattı boyunca oluşturulan kameralı güvenlik sistemiyle denetleniyor.
Böylece diğer araçların hatta ilerlemesi önleniyor..
Ama Bursamız'da T/1 tramvay hattında ihlaller yüzünden defalarca kazalar yaşandı ve tramvay hat üzerine park eden araçlar yüzünden zaman zaman yol alamadı.
Bu konuda sayın ilgililerin acilen önlem almaları gerekiyor..
Teşekkür ve saygılarımla.."

Adının açıklanmsını istemeyen bir okur

NİLÜFER EDEBİYAT MÜZESİ'NE ÖDÜL

Nilüfer Bld.'nin Misi'de hayata geçirdiği Edebiyat Müzesi, Tarihi Kentler Birliği'nce Müze Özendirme Yarışması'nda ödül aldı.
Nilüfer Bld. Misi (Gümüştepe) Mahallesi'nde hayata geçirdiği projelerle aldığı ödüllere bir yenisini ekledi.
Nilüfer Bld.'nin 2018 yılında Misi'de açtığı ve Türkiye'de bir ilk olan Nilüfer Edebiyat Müzesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüllendirilirken müze "Sanat ve Edebiyat Müzeleri" kategorisinde ödül almaya hak kazandı.
Nilüfer Edebiyat Müzesi'nde, koleksiyon sergileri bünyesinde 185 yazar ve şairin kitap eskizleri, daktiloları ve gözlük, kalem, pipo gibi kişisel eşyaları yer alıyor.
Müze, ayrıca yeni müzecilik anlayışı çerçevesinde yaşayan müze deneyimlerine de mekan olmayı sürdürüyor.
Tarihi Kentler Birliği daha önce de Misi'de bulunan Nilüfer Belediyesi'ne ait, Mysia Fotoğraf Müzesi'ne de ödül verirken, Misi'yi, 'Yılın Köyü' ve 'Uygulama' ödüllerine de değer gördü.
'Yılın Köyü' seçilen Misi'nin doğal güzelliklerini ve bu müzeleri görmenizi öneririm..

İLGİNÇ BİR PARA KOLEKSİYONU

"Şimdiye dek hiçbir işyerinde hiç rastlamadığım bir koleksiyonu okurlarınızla paylaşmak istiyorum.
Tesadüfen alışveriş yapmaya girdiğim Cumhuriyet Caddesi'ndeki Pekuysal perde tasarım ve ev tekstili mağazasında çok zengin bir para koleksiyonuyla karşılaştım.
Mesut Pekuysal, babasından gelen bir alışkanlıkla yerli ve yabancı eski paraları biriktip ilginç bir koleksiyon yaparken bunları da mağazadaki tezgahta camın altında sergiliyor.

Kendi biriktirdiği dünyanın çeşitli ülkelerine ve ülkemizde tedavülden kalkan paralara işyerine gelen bazı yabancı turistlerin de hayran kaldığını belirten Mesut Pekuysal, 'bazen işyerime gelen turistler de kendi ülkelerine ait bir parayı koleksiyonuma eklemek için kendi eliyle ve büyük bir özenle camın altına yerleştiriyor' diyor.
Koleksiyonculuk güzel bir hobi. Tebrikler Mesut Bey."

Özge DİNÇER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.