Hava Durumu

Osmangazi Belediyemiz bu çalışmayı unuttu mu?

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2018 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2018 07:54

Fotoğraflarını gördüğünüz bu bölge Osmangazi ilçemizdeki Maksem Mahallesi'nde 'yol çalışması' adı altında başlatılan ama yarım bırakılan 'Alaşar Caddemiz'in son hazin durumundan manzaralar..
Biz, söz konusu bu mahalleye taşınalı dört yıl oldu. Yol çalışmalarına üç ay önce başlanıldı.. Fakat yollar berbat bir duruma getirilip öylece bırakıldı..
Adı ne olursa olsun ama ya bu çalışmalar başlanıldıysa yapılıp bitirilmeli ya da hiç başlanılmamalıydı.
Yolumuz şu anda hafriyat atıkları ve çukurlarla, tümseklerle berbat bir halde..
Semt sakinlenlerimiz isteği; yolun genişletilip acil durumlarda ambulans, itfaiye arazözleri ve çöp kamyonlarının girebileceği bir yol haline getirilmesiydi.
Bu da vergilerini veren insanların belediyeden beklediği bir vatandaşlık hakkı..
Ama nedense yolu genişletmek için evleri istimlak eden belediyemiz bu bölgeyi unuttu gitti.
Her gün bu yolu kullanan semt sakini yüzlerce insan ve bu yoldan Mollafenari Camisi, Üçkuzular Camisi, Somuncu Baba Türbesi ve fırını gibi mekanı ziyaret etmek isteyen misafirlere bu eziyeti çektirmek hiç yakışık alıyor mu?
Sayın yetkililere saygılarımızla soruyoruz?.."

TEMİZLİK İMANDANDIR

"Köşenizde temizlikle alakalı çok sayıda paylaşım oluyor.
Bir katkı da benden olsun istedim. Bursa genelindeki birçok camide abdest alınan kısımlarda sıvı sabunluk olmuyor.
Kirli ellerle ağza, burna su vermek çok doğru değil diye düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde yolum Üftade Camii'ne düştü. Abdest alınan yerlerde dolu sabunlukları görünce çok sevindim.
Benzer uygulamayı Beşevler Konak Camii ve Akşemsettin Camilerinde de görmüştüm. Abdest alınan yerlerde sıvı sabunlukların zorunlu tutulması gerektiğini düşünüyorum.
Bu konuda daha evvel Bursa Müftülüğü'ne köşenizde çağrıda bulunmuştum ama bir yanıt alamamıştım. Nilüfer Belediyesi nasıl 'Beyaz Zambak' uygulaması yapıyor, Bursa Müftülüğü de cami tuvaletlerinin temizliklerinin ve düzenlerinin kontrolü için uygulama başlatabilir.
Bu uygulama kapsamında da abdest alınan yerlere sıvı sabun aparatları konulmasını sağlayabilir. Umarım önerim ilgililere ulaşır."
Davut LOKMACI

ALO, BURASI UEDAŞ

'ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR':- "24 Eylül 2018 tarihli köşenizde yayınlanan bir okurunuza ait 'Emek yolları delik deşik' başlıklı yakınma sonrası yapılan inceleme neticesinde, Emek Mahallesi'nde yaklaşık 3 bin 500 metre boyunca elektrik hatların yeraltına alınması çalışması yapılmaktadır.
Kazı çalışmaları tamamlanmış olup, enerjilendirme ve demontaj safhasına geçilmiştir.
Bu süreç ile birlikte üst yapı tamiratlarının bir kısmı yapılmış olup, kalan 300 metrelik kısımda tamirat ve asfaltlama çalışmaları devam etmektedir.
Ekim ayının ortasına kadar çalışmaların tamamlanması planlanmaktadır.
UEDAŞ olarak; Bursa dahil, hizmet verdiğimiz dört ilde kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti sunma vizyonumuzla çalışmalarımıza devam ettiğimizi belirtir, bu süreçte duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla."
UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü

ALO, BURASI OSMANGAZİ

PAZAR ALANI YAPILAMA-YACAK:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 5 Eylül 2018 tarihli sayısındaki köşenizde 'O sözler yoksa unutuldu mu?' başlıklı bir okurunuza ait yakınmaya yer verilmiştir.
Yazıda bahse konu olan ve Demirtaş uygulama imar planı revizyonundaki alan Demirtaş Caddesi yolu üzerinde kalıyor.
Bahsi geçen bölgede, Pazar Alanı yapılması durumunda vatandaşların ulaşım zorluğu çekeceğinden ve yaya sirkülasyonu açısından uygun bulunmadığından mevcut durumda Pazar Alanı yapılması mümkün değildir..
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz." Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk.Md.

ALO, BURASI NİLÜFER

KONU, BUSKİ'NİN:- "20.09.2018 tarihli gazetenizdeki köşenizde okurunuz Esin K. tarafından gönderilen ve 'Bu çeşme çok üzüyor' başlığıyla yer alan uyarı yazısı, Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından değerlendirilmiştir .
Yazıda belirtilen Ataevler bölgesindeki Dört Mevsim Parkı köşesindeki Ata çeşmesinin sorumluluğu BUSKİ'ye ait olup konu hakkında BUSKİ'ye telefonla bilgi verilmiştir.
Kurum olarak konunun takipçisi olacağız.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

MAZGALLAR AÇILDI

"Aşağıdaki sorunumuz köşenizden yayınlandığı gün çözümlendi.
Nilüfer, Beşevler Caddesi yaklaşık iki yıl önce asfaltlanırken Gonca Sokak'la Kocamanlar Balık arasında yolun sağındaki yağmur suyu mazgallarının bir kısmı asfalt altında kalmış ve üzerleri açılmamıştı.
Bu yüzden meyilli yolda her yağışta sel suları kaldırımların üzerinden yaklaşık iki metre genişlikte yayılıp akıyordu.
Yapılan çalışmayla sorun tamamen giderildi.
İlginize ve BUSKİ yetkililerine teşekkür ve saygımla."
Berkan AKKOYUNLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.