Hava Durumu

Öncelik; daha yeşil Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2018 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 07:32

Değerli okurlarım, çevre ve yeşili önemseyen pek çok okurum var. End.Yük. Müh. Sayın Serkan Özgiray'ın da bu duyarlılığı dikkat çeken boyutlarda.
Diktiği binlerce fidanı toprakla buluşturan okurum Bursa'ya bir tek fidanın bile dikimini öyle önemsiyor ki Büyükşehir Bld. Bşk. Sayın Alinur Aktaş'ın acil eylem planındaki 'daha yeşil Bursa önceliğimiz' sözüne köşemizden güzel öneri ve örnekler paylaşıyor.
Örneğin; Nilüfer, Çamlıca Parkı'ndan iki çok güzel fotoğraf göndermiş ve şöyle yazıyor:
Sayın Başkanım,
Çamlıca Mah. Çamlıca Parkı'na, Orman Md.'ce yıllar önce fıstık çamları dikilmiş sık bir koruluk. Buraya Belediyeniz mevcut yeşil örtüye hiç zarar vermeden yürüyüş yolu ve kafe yaptı. Ahşap piknik grupları koydu. Kalabalık ve beton yığını olduğu için eleştirilen Bursa'nın adeta bir mücevher.

Yaz sıcaklarında fıstık çamları altında piknik yapıyor, çocuklar oyun gruplarında güvenle oynarken şehrin göbeğinde sık ağaçlar altında taşıt riskinden uzak tüm yayalar da kent güzelliğin keyfini yaşıyoruz. Hemen her semte fıstık çamları ile bezeli bu tip ormanımsı alanların kazandırılmasının çok önemli olduğunu ve benzer uygulamaların yeni kurulan Ertuğrulkent ve Özlüce gibi semtlere de yaygınlaştırılması ve vizyon olarak yatırım planlarına alınması gerektiğine inanıyorum.
Bu ağaçları diken ve parkı bizlere kazandıran herkesin emeğini tekrar selamlamak ve ailem adına şükranlarımızı sunmak istiyorum."Serkan ÖZGİRAY End. Yük. Müh.

M-1 ve M-2 hattı için

"Mudanya'ya çalıştırılan M-1 ve M-2 hatlı belediye otobüsleri BursaRay'ın Emek istasyonundan kalkıyor.
Fakat istasyondan inen yaşlılar, çocuk ve hastalar otobüslere gitmek için otuz-kırk metre kadar yağmur altında yürümek zorundalar.
Hadi otobüse ulaştık diyelim; bu sefer de binmek için o yağmur altında kapılarının açılmasını beklemek zorundayız.
Otobüslerin hareket saatine kadar yağışlı havalarda yağmur altında beklemek istemiyoruz.
Bu hatta çalıştırılan M-1 ve M-2 hatlı otobüslerin şoförleri biraz insaflı davransalar çok iyi olur.
Ayrıca, toplu taşım araçlarında kullandığımız 65 yaş kartı halk ve belediye otobüslerinde 6 binişle sınırlı.
Hiç olmazsa Belediye otobüslerinde bu hak sınırsız olsun. Çünkü İstanbul, İzmir ve Balıkesir'de 65 yaş kartlılar sınırsız yararlanıyor.
Yetkililer sesimizi duysun istiyoruz. Saygılar."Osman Zeki CANTİTİZ

Güzellikler yok olmasın

"Mudanya Caddesi, Esentepe Kavşağı ortasındaki fıskiyeli süs havuzu kaldırılıyor. Oysa bu önemli konumlu havuz çevreye güzellik katıyordu. Bu işin yol ve kavşağı genişletme amaçlı olduğunu sanıyorum.
Oysa kavşak yeterli. Sorun sadece kavşaktan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'na dönüş ve devamında sağ ve sol taraftaki araç parklanmalarından kaynaklı.
Öyle ki; bazen üç şeritli caddenin sağ ve sol taraflarına yapılan usulsüz parklanmalara bir ilave araç daha park edince cadde tek şeride düşüyor. Bu da trafik akışını olumsuz etkiliyor..
Hürriyet Caddesi'nden kavşağa çıkıştaki hafif rampada da böyle.
Bursa'ya estetik güzellikler kazandırma çalışmalarına özel bir eğilim varken havuzun yok edilmesi çalışmalarına anlam vermek çok güç. Saygılarımla."Tugay GÖLCÜKLÜ

Dikkat Düşeni sakatlayabilir

Nilüfer'in bence en güzel yeri Fethiye Mah. sakiniyim. Ancak istenmeyen nahoş görüntüler de yok değil. Belediyelerin en sık yaptığı işlerden biri olan kaldırım ve tretuvar çalışmaları sanıyorum mahallemizde 6 ay kadar önce yapıldı.
Çalışmanın üzerinden çok geçmeden kaldırımlarda çökmeler başladı. Bazen sokak lambaları arızalanıp yanmadığında kaldırımlardaki çöküntüleri bilmeyenler çok rahat düşüp sakatlanabilir. Hatta görme engelli bir kişinin düşüp yaralanması işten bile değil.
Ben sorunun sadece bizim bölgemizde söz konusu olmadığına eminim. Belediyelerin en temel ve aslında en basit hizmetleri olan kaldırım-asfalt çalışmaları adeta baştan savma yapıldığı için kısa süre sonra kullanılamayacak hale geliyor.
Vergilerimizle yapılan hizmetler böylece heba olurken vatandaşa zarar bile verebiliyor.


Yetkililer bunları görmüyorsa muhtarlar da mı iletmiyor?. Fethiye gibi yüzlerce mahalle var. Bu hizmetler sık sık denetlense belki sorunlar daha çabuk çözülür.
Yapılan hizmet kadar takibi de önemli, unutulmamalı. Ayrıca ihale alan firmalar belediye denetiminde işini layığıyla yapsa hizmetler eminim ki sağlam ve uzun soluklu olacak."

Bat-çık'lara bir çare bulun

Her yağmur yağışında kentimiz içinde trafik akışını kolaylaştırma için yapılan bat-çık'lar trafiği kolaylaştıracağı yerde zora sokuyor.
Çünkü çevreden gelen sel suları bat-çık'ların içini dolduruyor ve buralarda çok derin gölcükler oluşuyor.
Bu da araçlarla bat/çık'lardan geçerken zorluklar yaşatıyor. Bazen bat-çık'larda bu yüzden stop edip kalmış araçlara da rastlıyoruz.
Bu suların otomatikman tahliyesi için yaşadığımız bu uzay çağında bir sistem oluşturulması çok mu zor acaba?.."S.T.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.