Hava Durumu

Okula giriş 75 lira!..

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2016 03:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 03:46
Hüseyin Karabacak İlk ve Ortaokulu’ndan bir öğrencinin velisi (adının açıklanmasını istemiyor) telefonla aradı ve okul kapısında bir güvenlik elemanı olduğu halde 4 tane kartlı geçiş bariyeri konulduğunu ve öğrencilerden de giriş kartları için 75 lira istendiğini belirterek yakınmada bulundu.
Dar gelirlilerin güç durumda kaldığını belirten veli, çocuğunun okula girebilmesi için ya kart sahibi bir arkadaşını veya öğretmenini kapıda beklediğini, çok üzüldüğünü ifade etti. 
Bu nedenle Milli Eğitim Md.’ne telefonla şikayette bulunduğunu ve kendisine ‘değil 75 lira, 1 lira bile vermeyin’ şeklinde yanıt aldığını ‘iddia’ etti..

Belki bir yanlış anlamadır diye okul Md.’nü dün sabah telefonla aradım. Md. Bey konuyu doğruladı.
Güvenlik amacıyla Okul Aile Birliği’nce yaptırılan kartlı bariyer geçişleri için ihaleyle çıkıldığını ve Birliğin en uygun fiyat veren firmaya bu sistemi yaptırdığını belirtti.
Ayrıca Milli Eğitim Md. yetkililerinin de konuyu araştırdıkları, kendilerine gerekli bilgilerin sunulduğunu ifade eden Okul Md. kart alamayan öğrencilerin ise ziyaretçi kartıyla okula girdiklerini belirtti.
Yüzlerce öğrencinin bulunduğu okulda toplanacak kart ücretini merak etmemek elde değil doğrusu..
Konuyla ilgili farklı bir açıklama gelirse köşemiz açık elbet. 

Artık yeter, yeter sabrımız kalmadı!

“Halk otobüslerinin ‘bazıları’ çok kötü, pis, bakımsız. Ayrıca boğucu, havayı kirleten ve insanları zehirleyen simsiyah egzoz çıkarıyorlar. Arka camlar kapkara. Özellikle durakta bekleyenler, bu dumandan çok kötü etkileniyor. Hamileler, çocuklar, alerjisi olanlar, astım bronşit, KOAH hastası olanlar daha çok etkileniyor. 
Bu kadar acımasız olunmamalı. Lütfen insan sağlığına ve çevreye saygılı olunsun. Bu otobüsler geçtiği tüm yolların çevresine o iğrenç simsiyah dumanları boşaltarak kent havasını mahvediyor, katlediyor. Bursa halkı bunu hak etmiyor.
Lütfen kalıcı, etkili önlem alınsın. Bu otobüsler seferden alınsın. Şoförler uyarılsın. Uyarılara uymayanlar cezalandırılsın. İlgili kurumlara defalarca yazı yazdım, sonuç alamadım. Ve bu konuda yetki tartışması olmasın. ‘Bu ceza bizim işimiz değil şu kurumu arayın’ diyen kamu görevlileri de uyarılsın. Çevre İl Md. Büyükşehir Bld. Trafik Şb. Md. acilen harekete geçmeli.
Artık yeter, yeter!. Sabrımız kalmadı. Şehrin havasını zehirleyen bu otobüslere izin verilmesin. İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Vedat KAT 
Psikolojik Danışman/Sosyolog

Alo, burası Büyükşehir

KIRMIZI IŞIKLAR:-”14/10/2016 köşenizde yayınlanan ‘Hastalar ve kırmızı ışıklar’ başlıklı okur yazısı incelenmiştir.
Söz konusu noktalardaki yaya sinyalizasyonları yayanın yoğun geçiş yaptığı yerlere zorunlu olarak yapılmıştır. 
Bu sinyalizasyonlar yaya butonlu olarak talep olması halinde yaya butonuna basılmasıyla devreye giriyor. 
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na göre ambulans vb. araçların geçiş önceliği vardır ve sinyalize kavşaklarda geçiş üstünlüğüne sahiptir. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk.Şb.Md.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.