Hava Durumu

Öğrenci-veli sorunlarına tiyatral yöntemle çözüm...

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2017 05:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2017 05:11

Mutlu pazarlar değerli okurlarım..
Modern eğitim ve öğretimde yeni ufuklara yelken açan Özel Bursa Kültür Okulları'nda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık birimi tarafından düzenlenen 'Drama Dili ile Anne Baba Eğitimi' / 'Çocuğumuzu Ne Kadar Tanıyoruz?' başlığında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler ve veliler yaşanan sorunları bir tiyatro sahnesinde oynar gibi paylaşarak çözümlediler.

Gerçenlerde kalabalık bir veli-öğrenci grubu ile konukların bir araya geldiği günde sahnede canlandırılan sorunlar bazen izleyicilere kahkaha fırtınaları estirdi, bazen de düşündüren boyutlar kazandı.
Özel Bursa Kültür Okulları'nın 4 yıldır düzenlediği seminerler bu sene yineleniyor. Okul; kaliteli eğitim öğretimini sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerle de destekleyen Özel Bursa Kültür Okulları, çocuk eğitimi ve gelişimi konusunda da velilere özel önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.

İdeal anne-baba olma yolunda ideal çocuğu aramayı ve bu aşamada her yolu denemeyi hedefleyen okulun Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi bu kapsamda çalışmalarını sürdürürken günlük yaşamın yoğunluğunda çocuklarına yeterli zaman ve ilgiyi veremediğini düşünen ebeveynlere, 'Çocuğumuzu Ne Kadar Tanıyoruz?' programında çocuğuyla doğru iletişim kurma yöntemleri anlatılıyor.
Velilerin çocuklarıyla, doğru ve sağlıklı iletişim kuramaması sonucu doğan anlaşmazlık ve çatışmadan etkilenen çocuklarını anlayabilmeleri ve aradaki sorunları çözebilmeleri konusunda sorumluluk alan okul, düzenlediği programla velilere çocuklarını tanıma yolunda yardımcı olurken velilerce de övgü topluyor.

Mihraplı'da Disneyland

"Yıllar önce bir yurtdışı gezimizde Paris'teki Disneyland'a gitmiştik. Çocuklar için çok güzel oyun alanları vardı.
Mihraplı Parkı'ndaki oyuncaklar ise ilk açıldığında adeta tehlike saçıyor ve esniyordu. Devrilme riski olanlar bile vardı.
Geçtiğimiz günlerde aynı yere tekrar gittiğimizde gözlerimize inanamadık. Adeta Disneyland'ı Mihraplı'da gördük ve o günlere adeta geri gittik ve tekrar yaşadık.. Çocuğumuz da çok mutlu oldu.
Bu değerleri oyun alanlarını kazandıranlara kucak dolusu teşekkürler. Yetkililerden bir ricamız da var:
Bu tip oyun aletleri hor kullanmaya bağlı olarak kısa sürede hurda hale gelebiliyorlar.
3 aylık frekanslarda ilgili firma tarafından bakım ve onarımları yapılabilirse gözümüzün nuru çocuklarımız güvenle buralarda oyun oynayabilirler. Konuyu değerli köşenizde aktarmanızı rica ediyoruz."
Aydın TOKGÖZ

BEL-DER'in iki acı kaybı

Bursa Erkek Lisesi mezunlarının bir araya geldiği BEL-DER hafta başında iki değerli mezununu yitirdi.
Bu isimlerden biri anne va baba mesleğini seçerek öğretmen olan ve Kız Lisesi'nde bir dönem müdür yardımcılığı da yapan, Bursa'da bilardonun ünlü ustalarından sevilen eğitimci Selçuk Sarandöl idi.
İkinci isim de Bişkek'te olumsuz hava koşulları nedeniyle yere çakılan kargo uçağının kaptan pilotu İbrahim Gürcan Dirancı idi. Dirancı lisenin 1976, Sarandöl ise 1961 mezunu idi.
Tüm BELDER mensuplarına başsağlığı diliyor, Dirancı ailesine ve Selçuk Sarandöl'ün eşi Halide Sarandöl ile tüm sevdiklerinin acılarını paylaşıyorum. Işıklar içinde olsunlar..

Pazar neşesi

KARNE:- Karne zamanı gelmişti. Ali aldığı karneyi eve getirerek, anne ve babasına 'size bir iyi, bir de kötü haberim' var diyerek onları az da olsa sakinleştirmeyi düşünüyordu.
Babası 'iyi haberden başla oğlum' deyince Ali 'karnemde hiç zayıfım yok baba' dedi. O an babası sevinçten uçuyor gibiydi. Ve annesine sarılarak 'işte bak benim oğlum' diye sevindi durdu. Annesi 'kötü haber ne peki oğlum?' diye sorunca Ali çaresizce 'Anneciğim kötü haber ise bunların hepsi yalandı"
Teşekkürler Zühal ORKAN

Yeni bir kitap

'RACON':- Araştırmacı-gazeteci ve Türkiye Bisiklet Federasyonu eski Başkanı Ergun Hiçyılmaz, Kara Karga Yayınları arasından yeni ve ilginç bir kitabını daha okurlarına sunuyor.
Ünlü gazeteci Hiçyılmaz 'Racon' adlı kitabında Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin ilk yıllarındaki kabadayılar, külhanbeyler, bitirimler, tulumbacılar gibi çeşitli suç örgütlerinin yaşamlarını, kabadayı jargonlarından manilerine kadar yeraltı dünyasının bilinmeyenlerini akıcı bir dille anlatıyor.

Okurlarımın dikkatine

Değerli okurlarım,
Çeşitli sorunlarınız, dilekleriniz ve teşekkür mesajlarınızı ilgililere ulaştırmak için bu köşeye gönderdiğiniz e'mail, fotoğraf, faks ve telefon iletilerini geliş sırasına göre yayınlıyorum.
Önemli ricam; tüm iletilerin altında gerekirse size ulaşabilmek için ad-soyad ve tlf.no'larının bulunması.
Adınızın açıklanmasını istemeseniz bile bu bilgileri lütfen yazın ve 'adım yayınlanmasın' şeklinde bir not ekleyin.
İyi pazarlar..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.