Hava Durumu

Nesiller boyu ıhlamur kokusu

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2016 00:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2016 00:17
"Köşenizi ilgiyle izliyorum. Hatta geçenlerde bir okurunuzca paylaşılan 'Yörük Çadırında Gözlemeler Nefisti' başlıklı yazısına istinaden hemen Mihraplı Parkı'na gittik. 
Hafta içi olduğu için nispeten tenha olsa da çok muhteşem ve dillere destan bir park olduğunu gördük ve Bursa'nın böyle muhteşem bir esere sahip olmasına çok sevindik. 



Sanırım hafta çi olduğu için gözleme çadırı kapalıydı. Ama gözlerimiz ve ruhumuz bu güzel parktan doya doya yararlandı. Mutlu olduk. 
Birkaç gözlemim ve önerimi de katkı olmasına adına paylaşmak istiyorum. Parkta ağaç popülasyonu çok olmasına rağmen yeni zakkum bitkileri dikildiğini gözlemledim ve çok sevindim. 
Nilüfer Deresi kenarındaki boş alana boylu boyunca ıhlamur ağacı fidanları dikilebileceğini düşünüyorum. Bu ağaçların çiçekleri hem mis gibi kokar hem de bol gölge sağlayarak yazın güneş şemsiyesi görevi görür.. 



Umarım yetkililerce çok sayıda ıhlamur ağacı dikilebilirlerse asırlarca eserleri yaşayacak ve gelecek nesiller ıhlamurlardan yararlanacak ve mis gibi kokularını duyumsayacaklardır. 
Bir de yürüme yollarında kimi kesimlerde sanırım iş makinesi vb.geçişi nedeniyle derin çukurlar oluşmuş ve bozulmalar meydana gelmiş. Bunların da elden geçirilmesi yerinde olacaktır."
Elektrik Mühendisi İmdat GENCER

Hiç yakışmadı..



"İnebey Caddesi ile Maksem Caddesi'nin kesiştiği köşede bulunan 550 küsur yaşındaki  Veled-i Habib Camii, düne kadar olmayan ve yeni yapıldığı belli olan "alüminyumdan imal edilmiş merdiven korkuluğu' ile farklı bir görüntüye sahip oldu. 
Lütfen dikkat; 550 küsur yaşında olan tarihi bir camimizden bahsediyoruz.. 
Tarihi camilerimiz kanunen korunması gerekli birer kültür varlıklarıdır. 
Doğrusu bu uygulamadan Vakıflar İl Müdürlüğü'nün, İl Müftülüğü'nün bilgisi ve izni var mı bilemiyorum?.. Var ise durum daha da vahim.
Özetle, ben tarihi bir camiye alüminyum merdiven korkuluğunu hiç yakıştıramadım.. Türk el sanatlarının yansıdığı bir ahşap korkuluk daha uygun olmaz mıydı?. Saygıyla."
Ali ÖNER

İnönü için ‘4 Mevsim’



Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası bu gece merhum devlet büyüğümüz İsmet İnönü'yü A. Vivaldi ve J. Haydn'ın eserleriyle anıyor.
Bursa Filarmoni Derneği desteğiyle gerçekleşecek "İsmet İnönü anısına" isimli konserde A. Vivaldi ve J. Haydn'ın eserleri icra edilecek.
A. Vivaldi'nin mevsimleri müzikle anlattığı ünlü eseri "4 Mevsim" konçerto dizisi ünlü keman sanatçısı Tuncay Yılmaz'ın yorumuyla müzikseverlerin beğenisine sunulacak. Konserde ayrıca J. Haydn'ın "Oxford" başlıklı 92. Senfonisi seslendirilecek. 
İsmet İnönü Anısına düzenlenen konseri, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı Öğretim Üyesi, Orkestra şefi Burak Tüzün yönetecek. Konser, saat 20:00 de, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Merinos'ta.

Mazgallar ve bir öneri...

"Geçenlerde Bilginler Cad.’ndeki tıkalı mazgallarla ilgili uyarımı yayınlamıştınız. Geçerken gördüm; fotoğrafladığım mazgalla birlikte az ötedeki diğer tıkalı mazgal da temizlenmiş. 
Hatta mazgalların bir tanesinde yağışlardan sonra onlarca izmarit toplanmış. Günümüzde özel sektörde "preventive maintanance", "autonomous maintanance" adı altında önleyici ve kestirimci bakımlar uluslararası kurumların sertifikasyonlarına göre bilimsel olarak yapılıyor. Kamu ve kurumlarında da bir vatandaş olarak beklentimiz çağın gereksinimi olan benzer uygulamaları bünyelerinde uygulamalarıdır. 



Bu anlamda artık mahallelerde ve Bilginler Cad.'nde mazgalların bir daha tıkalı olmayacağına ve benzer görüntülerin yaşanmayacağına inancımız tamdır. Bursa'daki devasa bütçeli en mükemmel kalitede işler gerçekleştiren BUSKİ gibi seçkin kurumların bu tip detay konuları atlaması mümkündür. 
Ama hatalardan ders çıkartılması doğru olandır. Benzer bildirimlerin yaşanmaması adına periyodik temizlik kontrolü çizelgelerinin yapılması, her cadde ve sokak için temizlik frekansı belirlenmesi ve sorunun kalıcı olarak çözümlenerek (yere çöp, izmarit, moloz atılması gibi aşırı kirletici unsurların da bir gerçek olduğu göz önünde tutularak) ilgili sistemlerin gerekirse taşeron temizlik firmalarının devreye alınması gibi önlemlerin yaşama geçirilmesiyle çok daha sağlıklı şehirlerde yaşacağımıza inancımız tamdır. Yetkililere bu sese kulak verdikleri için teşekkür eder, saygılar sunarım."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.