Hava Durumu

Nazire Teyze 100. yaşında

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2018 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2018 07:37

Mutlu pazarlar değerli okurlarım.
Çekirge'deki eski Asker Hastanesi'nde 32 yıl hemşirelik yapan ve hastalara şifa dağıtan Hacı Nazire Ünlü, geçenlerde 100. yaşını yakınlarının düzenlediği sürpriz bir partiyle kutladı.
"1918 yılında Yunanistan'da doğdum ancak hangi ay ve günde doğduğumu hatırlamıyorum. Kiraz zamanı diye biliyorum. Ailemin tek çocuğuydum. Mübadele döneminde ilk olarak Tekirdağ Şarköy'e, oradan da Bursa'ya göç ettik. 32 yıl Çekirge eski Askeri Hastanesi'nde hemşirelik yaptım. İsmet İnönü ile tanışma fırsatı buldum. Arapça'ya çok meraklıydım ve 92 yaşımda Arapça'yı öğrendim" diyen Hacı Nazire Teyze için hazırlanan sürpriz doğum gününde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Hacı Nazire Ünlü'nün 100. yaşını elini öperek kutladı ve daha nice yıllar sağlıklı bir ömür diledi.
Koskoca bir yüz yılı geride bırakan ve kentimizin en yaşlılarından biri olan Cumhuriyet Mahallesi sakini Hacı Nazire Ünlü'nün, 100. yaş günü kutlamasında ayrıca CHP Bursa milletvekilleri Erkan Aydın ile Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dilek Tez, Beşevler Mahallesi Muhtarı Erol Yılmazer, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz de bulundular ve Hacı Teyze'nin mutluluğuna ortak oldular..


Heyecanı gözlerinden okunan Hacı Nazire Ünlü sürpriz partiyi düzenleyen yakınlarına ve konuklarına çok teşekkür ederken onlara da yaşamlarında başarılı, sağlıklı ve uzun yıllar diledi.
İyi ki doğdun Nazire Teyze.. Daha nice yıllara, sağlık ve mutlulukla..

Açık havada ilk teravi

Onbir ayın bir sultanı mübarek ramazan ayı Bursa'da da farklı heyecanlarla yaşanıp kutlanıyor..
Evet, yaşadığımız bu mübarek ay Bursamız'a da güzellikler getirdi..
Örneğin; Osmanlı ordularının sefere çıkmadan önce toplu namaz kıldıkları meydanda kalabalık bir çevre sakiniyle birlikte Büyükşehir Bld.Bşk. Alinur Aktaş da bulundu ve açık havada kılınan ilk teravi namazında yaşanan coşkuya, AK Parti İl Bşk. Ayhan Salman ile Yıldırım Bld. Bşk. İsmail Hakkı Edebali de ortak oldu.
Büyükşehir Bld. Bşk. Alinur Aktaş, namaz sonrası cemaate ramazan ayının hayırlar getirmesini diledi ve ayrıca yedi ayrı ülkede iftar davetlerinin organize edildiğini söyledi.
Aktaş, "Biz de Bursa'da farklı noktalarda kurduğumuz iftar çadırlarında ve özellikle ilçelerde vatandaşlarımızla birlikte olmaya çalışacağız. Ben tekrar ramazan ayının ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.
Başkan Aktaş, ayrıca Filistin başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere de değindi. Filistin'de asla kabul edemeyecekleri bir saldırının daha olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, "Son olayda hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bu ramazan, barış ve kardeşliğin, dostluğun arttığı bir ay olur. Türkiye güçlü bir ülke. 11 ayın sultanını fırsat bilerek, inşallah mazlum ülkelere yardım elimizi uzatacağız" diye konuştu.

Ramazan şenlikleri

Büyükşehir Belediyesi, mübarek ramazan ayı nedeniyle Merinos ve Hüdavendigar parklarında her gece eğlenceler düzenliyor.
Merinos Parkı'nda saat 21.15'te 'Kavuklu ve Kıvırcık Çocuk' isimli gösteri ile Hüdavendigar Parkı'nda da 'Nasrettin Hoca ve Fıkraları' isimli ücretsiz gösteriler sergilenecek..
Ramazan ayı sonuna kadar aynı parklar ve ilçelerde de gösteriler gerçekleştirilecek.

Yeni çıkan bir kitap

'DAR BİR ÇEMBER İÇİNDE':- Yakın geçmişimizdeki edebiyat dünyamızın ünlü isimleri Behçet Necatigil ve Kamuran Şipal'in 1948-1972 yılları arasında birbirlerine yazdıkları edebi ağırlıklı mektuplar Yapı Kredi Yayınları arasından 'Dar Bir Çember İçinde' isimli kitapta toplandı.
Dönemin edebiyat ortamı ve gelişen bir dostluğun anlatıldığı mektuplarla oluşan kitap, edebiyatseverlerin kitaplıklarında bulunması gereken bir yapıt.

Güzel sözler

"Almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşar." - SOKRATES
"Tecrübelerin bana öğrettiği bir şey var: Hayallerinin peşinden emin adımlarla yürüyen ve arzu ettiği hayatı yaşamak için gayret sarf eden insanlar, beklenmedik bir anda başarıyla karşılaşır." - Henry D. THOREAU
"Arkamda bıraktığım köprüleri yıkarım ki, ilerlemekten başka hiçbir çarem kalmasın." - Fridtjof NANSEN
(Derleyen Nejat AYHAN'a teşekkürler)

Pazar neşesi

'YÜZÜK:- "Temel gece eve dönerken kaldırımda yüzüğünü düşürmüş ve büyük bir telaşla aramaya başlamış. Yerlerde emekleyerek bulmaya çalışırken karşıdan gelen bekçi merakla 'ne arıyorsun' diye sormuş?.
Temel, 'Yüzüğüm düştü onu areyrüm.'
Bekçi 'tam olarak nerede düşürdun? diye sorunca Temel 'karşi kaldirimda düşürdum'
Bekçi 'karşı kaldırımda düşürdüysen neden burada ararsın?.."
Temel: 'Orası çok karanlik burasi aydinlik ta ondan burda areyrum.."
(Teşekkürler M. Canip YILMAZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.