Hava Durumu

N'olur, bakar mısın? Yolda kaldım!..

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2017 04:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2017 04:52

"Gazetenizden Bursa'daki gelişmeleri izliyorum.. Bir süre önce ana caddelerde "N'olur, bir bakar mısın" diyerek para isteyen bazı kişilerle ilgili şikayetler yayınlamıştınız. Kısa süre içinde benim de başıma birkaç olay geçti.
İlk olayda çok işlek olmayan bir noktada kendi özel aracımın içindeyken bir erkek sert bir cisimle cama vurdu ve yolda kaldığını, yiyecek almak için para istedi.
Gene birkaç kez ana cadde üzerinde yürürken "bir bakar mısınız?. Yolda kaldım diyerek" para istediler.
Son olay daha da ilginç. Balat'tan otoyola çıkmak üzereyken 2 şeritli yolda bir genç bayan korku ve panik içinde aracımın önüne atladı, durmamı istedi. Hemen yanında iki büklüm yaşlı bir bayan ve bir de orta yaşlı kadın vardı. Aracımı sağa çektim. Camı az açtım, bayana ne olduğunu, nasıl yardımcı olabileceğimi sordum. Ninesinin kemoterapi tedavisi olduğunu ve aniden fenalaştığını, acilen evlerine gitmeleri gerektiğini ve taksi parasının yanında olmadığını söyledi. Çok fazla inandırıcı gelmese de vicdanımın sesini dinleyip biraz para verdim.

Aracımla oradan uzaklaşırken bir başka aracı durdurduklarını fark ettim. Bu da yeni bir dolandırıcılık yöntemi olabilir.
Sayın yetkililerden; kapkaç olaylarına karşılık Bursa'da Huzur Timleri kurulmuş ve bunlar çok etkili sonuçlar almıştı..
Benzer şekilde özellikle trafikte "huzur timleri" kurulmalı ve sivil araçlarla 7 gün 24 saat caddelerde gezilerek olumsuz davranışlara aktif olarak müdahale edilmeli. Maalesef Mobese kameraları etkisiz kalıyor ve bu tip huzur timlerinin yaya veya trafikte olması biz sivil halka güven verecektir.
Konuya köşenizde yer verirseniz sevinirim. TV'lerden benzer olaylarda duyarsız davrananlarla ilgili bazen haberler çıkıyor. Benzer bir durum yaşanmasın derken bizler de dolandırıcıların kurbanı olmayalım. Bu tip hadiseler yaşayınca insanın kimseye güveni kalmıyor. Bundan sonra kolay kolay kimseye yardımcı olabileceğimi sanmıyorum.
Konunun aydınlatılması ve benzer hadiselere mani olunması ve bunu önleyecek aktif güvenlik sistemlerinin geliştirilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Saygılarımla." - F.Y.

Geç geçebilirsen, yeter yeter artık!

"Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yunuseli Bulvarı bölünmüş yol çalışmaları nedeniyle bu bölgedeki trafik sıkışıklığı devam edip gidiyor. Bir kesim de trafiğe tamamıyla kapalı, yollar yapılıp trafiğe açılmadı.
Bir yıldan daha fazla bir süredir yapılan çalışmalarda şimdi de köprü-kavşak meselesi yüzünden bu bölgeye yolu düşenler akla karayı seçiyorlar.
Mehmet Akif Mahallesi kesimindeki yeni yapılan köprülerin yol bağlantıları nedeniyle geçtiğimiz 6 Nisan Perşembe gününden itibaren Soğukkuyu sinyalizasyonundan itibaren bir hafta boyunca trafiğe kapatılacağı açıklanan yolda bir hafta da geldi geçti ama çalışmalar henüz bir türlü bitirilemedi.
Her sabah Yunuseli'nden gelip Çekirge'deki işyerime gitmek için akla karayı seçiyorum. Alternatif yollar da kafi gelmiyor, trafik arapsaçı. Yakın çevre yolundaki kavşaklara da girip çıkabilmek için sabır gerek.
Geç geçebilirsen..Yeter artık.. Yeter.."
Efgan ÇİLLİTAŞ

Hayvanat bahçesinde tehlikeli olabilir

"Geçenlerde Botanik Park ve hayvanat bahçesine gittik. Burada gözleme yapılıp satılan yerin çevresine gelen çocuklar hayvanlara hep yiyecek maddesi attı. Onca hayvan yiyecekleri kapmak için hareket edince büyük bir toz dumanı yükseldi. Oysa dışarıdan yiyecek atmak sakıncalı.
Çünkü hayvanat bahçesiyle ilgili web sayfasında aynen şu yazıyor:
"Hayvanların sağlığı için, beslenme saatleri ve uzmanlar tarafından hazırlanan diyetleri dışında hayvanları beslemek yasaktır."
Bazı kişilerce hayvanlara art niyetle çeşitli yiyecek maddeleri de atılabilir endişesindeyim.
Bir olumsuzluk yaşanılmadan tedbir alınması, bazı yerlere bunun için uyarı yazıları asılmalıdır?."
Necla K. Emekli Öğrt.

UEDAŞ'ta bekle bakalım bekle!..

"Vefat eden babamın üzerine kayıtlı olan UEDAŞ aboneliğini kendi üzerime almam gerektiği, aksi halde elektriğimin kesileceği şeklinde bir uyarı alınca kurumun Merinos'taki abone servisine gittim.
10-04-2017 saat 10.24'te 161 no'lu işlem sırası aldım. Ama işimi halletmem için acaba orada kaç saat bekledim durdum dersiniz?.
Saat tüm 14.04' te işlemim ancak bitirilebildi.
Burada saatlerce sıra bekleyen herkesin bundan şikayetçi olduğunu fakat maalesef muhatap bulamadıklarını gördüm.
15 gün önce başka bir işlem için buraya gittiğimde de yine 3 buçuk saat bekleyip durdum..
Uzay çağındayız. Bilgisayarla işlemler her yerde hemen yapılabilirken bu durumu Uludağ Elektrik Dağıtım firmasına doğrusu hiç yakıştıramadım.
Bu şikayetimle ilgli olarak benden bilgi almak isteyen bir yetkili olursa telefon numaramı kendilerine verebilirsiniz. Gerekli bilgileri onlara hemen verebilirim.
Saygılarımla.."
Sabahattin KURTULMUŞLAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.