Hava Durumu

Müzede bir gece

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2019 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2019 07:59

Tarihi ve turizminin yanında kaplıcalarıyla, Uludağ'ıyla ünlenen Bursa artık bir 'Müzeler Kenti' haline geldi. İşte sevindirici bir haber:

Yılda 100 bin üzerinde ziyaretçisi olan, özgün sergi ve etkinliklerle kentin en önemli kültürel mekanlarından biri olan Bursa Kent Müzesi, artık çarşamba günleri ziyaretçilerini gece de ağırlayacak.
Müze çarşamba akşamları saat 21.00'e kadar açık. Avrupa'nın ödüllü müzeleri arasında yer alan ve büyük ilgi gören Bursa Kent Müzesi, 14 Şubat 2004'te dönemin Büyükşehir Bld. Bşk. Erdoğan Bilenser'in girişimleriyle kente kazandırılmıştı.
Üç katlı müze, kentin kuruluşundan günümüze, kentin yaşam kültüründen el sanatlarına, unutulmaya yüz tutan geleneklerinden Bursa'ya dair onlarca farklı hikâye ve kompozisyonu içinde barındırıyor. Büyükşehir Bld. Müzeler Şube Müd. bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Avrupa standartlarındaki Kent Müzesi, Türkiye'nin de ilk şehir müzesi unvanına sahip. Bu arada bir süredir müze dostlarının beğenisine sunulan, Türkiye'nin ve Bursa'nın 1970'li yıllarının sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamını yansıtan 'Bursa'da Arabesk Yıllar' sergisi müzeseverlere veda etmeye hazırlanıyor. Sergi, 22 Şubat 2019 Cuma gününe kadar izlenebilecek.

TELEKOM DİKKAT!

"Osmangazi ilçesi, Demirtaş bölgemizdeki, Sakarya Mahallesi'nde bulunan Osmangazi Caddesi No.76 önünden devamla Türk TELEKOM firması fiber internet için altyapı çalışmasını gerçekleştirdi..
Fakat yapılan bu çalışmanın ardından iki ay geçmiş olmasına rağmen kazı yapılan yerler delik deşik bir halde öylece duruyor.
Belirttiğimiz yerler acilen asfat onarımı bekliyor. Türk TELEKOM şirketinin dikkatlerine sunarız. Saygılarımızla..
Sokak sakinleri
adına Mümin DÜNDAR

ALİ ÖZKAN'A ERKEN SORU

Dün sabah Baia Otel'deki geleneksel Sönmez Medya Buluşmaları'ndaki konuğumuz Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'dı. Özkan 31 Mart'taki yerel seçimlere yine heyecan içinde hazırlanıyor.
Bursa Hakimiyet ve AS TV mensubu arkadaşlarımın çeşitli sorularına içtenlikle yanıt verirken ben biraz talihsizdim.
Çünkü sorum "AK Parti yakın zamanda Bursa seçim bildirgesini de hazırlayacak. Karacabey'le ilgili olarak bu bildirgede neler göreceğiz?" şeklindeydi.
Ali Özkan 'bugün öğleden sonra İl Başkanımız Sayın Ayhan Salman yönetiminde belediye başkan adaylarımızla birlikte bir koordinasyon toplantısı yapacak. Yeni yatırımlar konusunda çalışmalar yapacağız. Bu toplantıda tüm ilçelerimizi masaya yatıracağız, görüşmeler yapacağız.
Bu toplantıdan önce Karacabey için hazırladığım projeleri açıklamam yersiz olur, bu sorunuza yanıt veremeyeceğim,özür dilerim' dedi.
Evet,bu satırlar yazılırken AK Partili belediye başkan adaylarının yeni projeleri masaya yatırılmış durumda.
81 bin 700 nüfusa sahip Karacabey'in de çalışkan başkanı ve yeni dönem başkan adayı kendi ifadesiyle '3 T vizyonundaki tarım, turizm ve teknoloji' konularında kim bilir hangi güzellikleri yaratacak projelerini açıklayacak?. Bekleyelim, göreceğiz..
Hayırlı olsun, kolaylıklar dilerim.

GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR

"Nilüfer, Çamlıca Mahallesi'nde Özeke Sokağın aydınlatma direklerinde bulunan ampuller arızalı. Uzun zamandan bu yana yanmıyor ve bu nedenle göz gözü görmüyor denecekt şekilde her taraf zifiri karanlıklar içinde.
Sorunun ele alınmasını ve arızalı sokak aydınlatmaları onarımını önemle rica ediyoruz. Saygılarımızla."
Sokak sakinleri

BOZBEY'DEN İÇLİ BİR 'YEŞİL ÖRDEK'

Muhtarlar Korosu'nun konserine katılan Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, istek üzerine sahneye çıktı. "Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere" türküsünü seslendirdikten sonra yoğun bir alkış yağmuruna tutuldu..
Bursa'daki muhtarların oluşturduğu Muhtarlar Korosu'nun ikinci konseri renkli görüntülere sahne oldu. AKKM (Merinos) Orhangazi Salonu'nda düzenlenen 'Mühürden Notaya Konseri'ne Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ve Nilüfer Belediye başkan adayı Turgay Erdem de katıldı.
Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası eşliğinde sahneye çıkan Muhtarlar Korosu seslendirdiği parçalarla izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
Muhtarların 'Çökertme', 'Mihriban' ve 'Nasıl Geçti Habersiz' gibi sevilen eserleri büyük bir ustalıkla söylediği konserde Mustafa Bozbey de sürpriz yaptı. İstek üzerine sahneye çıkan Bozbey, "Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere" adlı içli bir türküyü seslendirdi.
Seslendirdiği türküyle dinleyenlere duygusal anlar yaşatan Mustafa Bozbey, büyük alkış aldı.
Yoğun seçim çalışmalarında müzikli bir doping olmuş bu. Devamını dilerim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.