Hava Durumu

Mudanya her mevsim güzel!..

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2017 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2017 08:49

Mudanya ilçesi, 2018 yılına rengarenk bir ortamda giriyor.
Şirin ilçemizin cadde, sokak ve parkları, belediye tarafından soğuk hava şartlarına dayanıklı rengarenk çiçeklerle donatıldı..

Yılın dört mevsiminde renk renk olan alanların, kış aylarında da görsel zenginliğini kaybetmeden korunacağını belirten Bld.Bşk. Hayri Türkyılmaz, "Mudanya'da her mevsim bir başka güzel" dedi.
Mudanyalılar'ın ihtiyaçlarına karşılık vermek için yeşil alanların sayısını artıran Mudanya Belediyesi, ilçe genelinde yoğun olarak kullanılan cadde ve sokaklarda ve yeşil alanlarda düzenlemeler yaparken ilçe sakinleri de bundan çok memnun..
Belediyenin Fen İşleri Müd. ekipleri halkın yoğunlukla kullandığı noktalarda bölgenin iklimine uygun bitki ve çiçek dikimi yapan ekiplerin, gerekli peyzaj düzenlemelerini tamamlaması ile ilçe merkezi renkli bir görünüme kavuştu..

Bld. Başkanı Türkyılmaz "ilçemiz park ve refüjlerine dikilen çiçeklerle farklı bir görünüme kavuşuyor, renkleniyor ve daha da güzelleşiyor. Mudanya'da her mevsim bir başka güzel" dedi.
Ayrıca Ülkü Mahallesi'ndeki Ülkü İlkokulu'nun bahçe duvarları Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince ele alındı. Oyun grubu, yürüyüş yolları ve yeşil alan düzenlemesi yapılıyor. Hasköy İlkokulu'nun isteğini de dikkate alan belediye okul duvarlarıyla giriş kapısının yenilenmesinin ardından parke çalışması ve çevre düzenlemesine başlayacak.

Küçük otobüsler körüklü otobüsler

"Toplu taşım araçları çoğaldı ama bazılarının da boyları kısaldı. Bu kısa araçlara Cıtıbus Şehir Otobüsü diyorlar.
İsim çok güzel de yollarda araç sayısını çoğalttı. Körüklü otobüsler 200 yolcu alırken şimdi kısa otobüsler 50 kişi alıyor.. Yani bir körüklünün işini şimdi 4 küçük otobüs yapıyor.
Belediyenin konuyla ilgili yöneticileri 'toplu taşım filomuz 4 katına çıktı' diye gururlu. İyi de eskiden taşınan yolcu daha çoktu. Zaten Bursa'da trafik çözüm bekliyor. Küçük otobüsler de çoğalınca problem daha da arttı.
Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma konusunda küçük otobüsler yerine körüklü büyük otobüslerle filosunu zenginleştirmesi daha uygun olacaktır..
Saygılarımla.. H.B

Sn.okur, orası hangi park?..

28 Aralık köşemizde yayınlanan ve parktaki aydınlatma direklerinin zemin bağlantısını yapan cıvataların yerden on cm. yüksette olduğunu ve bunun da çocuklar için tehlika yarattığını belirten okurumun yakınmasına duyarlılık gösteren Nilüfer Bld.'nden şu mail'i aldım:

Sayın Erdal Bey,

Öncelikle duyarlılığınızdan dolayı teşekkürler. Nilüfer bu yüzden farklı biliyorsunuz. Gazetenizde uyarı yazısıyla ilgili olarak park ismi belirtilmediği için parkın hangi park olduğu konusunda kararsız kaldık bu yüzden park ismi ve mahalle ismini bizle paylaşırsanız ilgili arkadaşlarımızca parkın Belediyemiz'e ya da Büyükşehir Belediyesi'ne ait olup olmadığına bakmaksızın konu ile hemen ilgileneceğiz. İyi çalışmalar. Bekir ÖZDEMİR Park Bahçeler Md.

Okurumdan bu konuda bir açıklama geldiğinde Bekir Bey'e hemen ileteceğim. E.Ö

TEŞEKKÜR PANOSU

"26 Aralık tarihinde gazetenizdeki köşenizde yayınlanan yakınmamda Nilüfer, Ataevler Barış Mahallesi Ali Rıza Bey Caddesi üzerinde yapılan kentsel dönüşüm inşaatında çalışan ağır tonajlı hafriyat kamyonlarının asfalt caddemizde derin çukurlar oluşturduğunu ve buradan gelip geçen araçlarımıza çukurların ve asfalt kenarlarında meydana gelen keskin zeminin büyük zarar verdiğini belirterek gerekli onarımın acilen yapılmasını rica etmiştim.
Konuyu hemen dikkate alan ilgililer gerekli onarım düzenleme çalışmasını yaptılar ve caddemizde oluşan problem tamamen ortadan kalktı.
Onarım çalışmasını yapan ilgili belediye ve çalışanlarına çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.." Çevre sakinlerine adına Abit BELEN

Alo,burası Büyükşehir

9/M HATTI:- "27 Aralık 2017 tarihli köşenizde '9/M'nin sefer saati uzatılsın' başlıklı okur isteği ilgili birimimizce incelenmiştir.
BURULAŞ tarafından yapılan açıklamada belirtildiği üzere; tüm lastik tekerlekli araçların sefer saatleri ve güzergahları yolcu yoğunluklarına göre, bütünleşik bilet sisteminden alınan veriler doğrultusunda eldeki araç filosu ve işletme saatleri dikkate alınarak belirlenmektedir.
9/M No'lu otobüs hattının işletmesi Özel Halk Otobüsçüleri Odası'na bağlı esnaflar tarafından yapılmakta olup, sefer saatleri hafta içi ve cumartesi günleri saat 19.30'da sona ermektedir.

Farklı saatlerde seyahat etmek isteyen yolcular, Ataevler ve İhsaniye mahallelerinin büyük bölümünü kullanan ve gece 23.56'ya kadar hizmet veren B/8 no'lu otobüs hattı ile BursaRay istasyonlarına ulaştığında, hem aktarma indiriminden yararlanarak hem de BursaRay ile daha güvenli ve hızlı ulaşım sağlamaktadır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk.Şb. Müd.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.