Hava Durumu

Modern sitelere giriş yolları çamur deryası

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2018 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2018 07:57

"Nilüfer ilçemizdeki Ata Bulvarı'nda bulunan sitelere giriş yapabilmek çok zor bir hale geldi.
Çünkü sitelerimize girişte bulunan yollarımız oldukça kötü. Çamur deryası halindeki yollardan yürümek zorunda kalınca balçık çamura bulanıyoruz.
Gazetenizdeki köşenize gönderdiğimiz fotoğraflarımız da bunun en somut delili.
Mevsim gereği yağışlı havalarda yaşadığımız bu bitip tükenmez problem yaz aylarında da bu defa toz toprak içinde kalınarak devam edip gidiyor.
Konu ile ilgili sayın makam sahiplerinin artık lütfen bu sorunumuzu ele almalarını ve gerekli iyileştirmelerin acilen yapılmasını önemle rica ediyoruz.. Saygılarımızla."

Başkan Aktaş'tan önemli bir istek

"Nilüfer ilçesi, Hasanağa Mahallesi'ni İzmir yoluna, Hastavuk güzergahından bağlayan ve çevre sakinleri tarafından 'Ova Yolu' olarak adlandırılmış güzergah maalesef günümüz trafiğine cevap verememektedir.
Bunun nedeni de bölgemizde, içerisinde Karsan gibi büyük bir fabrikanın da bulunduğu Hasanağa, Akçalar ve Kayapa olmak üzere üç ayrı sanayi bölgesinin var olmasıdır.
Bu nedenle o kadar yoğun bir araç trafiği gözleniyor ki, adeta Altıparmak Caddesi gibi.
Dar ve zemini bozuk olan bu yol geçmiş yıllarda ölümle sonuçlanan trafik kazalarına bile sebep olmuştu.
Bahsettiğim yol Bursa Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında bulunuyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Sayın Recep Altepe döneminde konuyu defalarca gündeme taşıyıp yazmıştım.
Finans sorunu vb. gibi sürekli yanıtlar verilmişti. 3 yıl önce genişletme çalışmaları yapılıp, yola cephesi olan bazı arazi sahipleriyle kamulaştırma pazarlıkları yapılıp imzaların bile atıldığını duymuştum.
Konuyu daha fazla uzatmadan, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Başkanı Sayın Alinur Aktaş'tan söz konusu olan bu yolun gerekli çalışmalar yapılarak bölünmüş yol olarak acilen iyileştirilmesini saygılarımla talep ediyorum." -Halil ALTIN Hasanağa sakini

Flüt nağmeleriyle güzel bir gece

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası bu gece Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Merinos) flüt nağmeleriyle oluşan güzel bir konsere daha imza atacak.
Viyana Filarmoni Orkestrası'nın 1. flütçüsü Walter Auer, Saverio Mercadante'nin flüt konçertosunu orkestra eşliğinde çalacak.
Ünlü İtalyan orkestra şefi Antonio Pirolli'nin yöneteceği konserde ayrıca Sergei Rahmaninov'un 1. Senfonisi çalınacak.
Rahmaninov'un 1897'de henüz 22 yaşında yeni tanındığı dönemde yazdığı ilk senfonisi Saint Petersburg prömiyerinde başarısız olunca besteci derin bunalımlara sürüklenmişti.
Sonraki üç yıl hiç eser yazmayıp psikiyatrik tedavi gören sanatçının ölümü sonrası eser yeniden değerlenip sıkça çalınmaya başladı.
Aslında eser Rahmaninov'un senfonik müzik dehasının bir habercisi ve Bursa'da ilk kez çalınacak.

TIR'lar için lütfen dikkat!

"Hergün TIR kamyonları ile çarpışıp hayatını kaybedenleri okuyoruz. Bir iki gün önce de gazetelerde bir TIR'ın altına giren bir aracın haber ve fotoğrafı vardı. Ve yine insanlar ölmüş.
TIR'larla çarpışarak ailesiyle hayatını yitiren çok sayıda sürücü var. Karanlıkta, sisli ve puslu havalarda TIR'lar dönüş yaparken dorseleri maalesef arkadan gelen araç tarafından seçilmiyor. Sürücü fark ettiğinde ise çoğu zaman iş işten geçiyor ve ölmüş oluyor.
Bu kazaları önlemenin yolu çok basit. TIR dorselerini yanıp sönen led lambalarıyla donatmak.
Yetkililere bu önemli konu hakkında tedbir almalarını ve bu önerimi değerlendirmeleri için çağrıda bulunuyorum." -Ekrem Hayri PEKER / Kimya mühendisi

15 metreküp yuvarlama için çok değil mi?..

"Osmangazi ilçesi, Elmasbahçeler Mahallesi, 3. Baş Sokak No: 19'da Semiha Dediler adına kayıtlı BURSAGAZ abonesi olan yakınıma son gelen 506.08 TL'lık BURSAGAZ ödeme faturasını incelediğimde şaşırtıcı bir durumla karşılaştım.
Çünkü harcanan doğalgaz için gönderilen faturada belirlenen rakam 435 metreküp. Gelen fatura tüketilmiş olan bu rakam üzerinden hesaplanacağı yerde 'yuvarlama' yapılarak 450 metreküp olarak işlenmiş ve ücretlendirilmiş.
Bunda bariz bir hata olduğu kanısındayız.
Tüketilen doğalgaz ücretlendirilmesinde 15 metreküplük 'yuvarlama' yapılması çok fazla değil mi?
BURSAGAZ yöneticilerinin dikkatine sunuyor ve uyarıda bulunurken konu hakkında bir açıklama bekliyorum.
Saygılarımla." - Dr. Rıza DEDİLER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.