Hava Durumu

Mihraplı Parkımız ve bir ressamın rengarenk paleti

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2017 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2017 07:44

Köşemizin devamlı okurları anımsar; geçen hafta çevre gönüllüsü değerli okurum Elektrik Müh. İmdat Gencer Bey'den ağaçlandırmalarla ilgili çok sevindirici gelişmeleri öğrenmiş ve köşemde yer vermiştim.
Bu hafta da Bursamızın gelişimi, güzelleşmesi ve yeşile değer veren bir diğer duyarlı okurum Endüstri Yüksek Müh. Serkan Özgiray'dan mutlu eden bilgi ve fotoğraflar aldım.
Kendisine bu güzel bilgiyi paylaştığı için çok teşekkür ediyorum. Okurum, iletisinde şunları yazıyor:

"Hafta sonunda sabah yürüyüşü yapmak için Mihraplı Parkı'na gitmiştim. Burada bir dostumu arkadaşlarıyla spor yaparken buldum. Herkes çok keyifliydi ve parkı yapanlara hayır dua ediyorlardı.
Çevreyi dikkatle incelediğimde boş olan alanlara da yeni fidanların dikildiğini ve peyzaj süslemelerinin artırıldığını gördüm.
Adeta ipek bir dantel gibi her köşesi işlenmişti ve parkın güzelliği hercai menekşelerin çeşitli renkleriyle adeta bir ressamın paletini anımsatıyordu..
Böylesine güzel bir parkı şehrimize kazandıran değerli yöneticilerimize çok teşekkür ederiz. Hemen her köşesi bir farklı ağaç cinsiyle dolu olan bu güzel parkımızın kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Bursamızın Ulucamii'si, kutsal mekanları, Uludağ'ı, Cumalıkızık'ı, Uluaabat, İznik gölleri hemen her köşesi adeta bir hazinenin mücevherleri gibi.

Bu muhteşem hazineye şimdi bir başka pırlanta olan ışıl ışıl parlayan, her mevsim güzelliği ile adeta büyüleyen Mihraplı Parkı da eklendi.. Çok güzel parklar görmüştüm ama Mihraplı Parkı daha şimdiden en muhteşem parklardan biri haline gelmiş.
Ne mutlu Bursalılara ki çok yakınlarımızda böyle güzel bir park var. Vatanımız, Bursamız ve Mihraplı Parkımız dünya var olsun, her zaman insanlarımız için mutlu, ferah ve sağlıklı olsun inşallah."
Değerli okurum Özgiray iletisinin devamında Nilüfer Deresi'ne bazı duyarsız kişilerce atılan eskimiş koltuk, lastik gibi katı atıkların Mihraplı Parkı'nın güzelliğine gölge düşürmemesi için iri kaya parçalarıyla birlikte temizlenmesini rica ediyor.
Okuruma dikkati için teşekkür ediyor, konuyu sayın yetkililere iletiyorum..

TEŞEKKÜR PANOSU

Nazik, kibar garsonlar

"25 Şubat 2017'de Nilüfer-Özlüce'de bulunan Özdemiroğlu Kebap tesislerindeki özel salonda doğum günümü kutladım.
Bana ve konuklarıma kusursuz, güler yüzlü ve son derece nazik bir şekilde hizmet veren Sebahattin Bayrak, Murat Coşkun ve Cebrail Sezgin isimli garson kardeşlerime çok teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.."

Padişahlar Merinos'ta

"Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Bursa Göç Tarihi Müzesi'nde Osmanlı Sanatı temalı ilginç bir sergi açıldı.
Ressam Recep Sayinç'in Osmanlı padişah portreleri ve saray resimlerinden oluşan sergisi, 30 Mart Perşembe gününe kadar izlenebilecek..

Nisanda Ulusal Piyano Günleri

Bursa Büyükşehir Bld. ile ortaklaşa düzenlenen Ulusal Piyano Günleri'nin tarihleri bu yıl 14-15-16 Nisan olarak belirlenmişti.
Ancak 16 Nisan'daki referandum nedeniyle Piyano Günleri'nin 8'si bu yıl sadece 14 ve 15 Nisan'da gerçekleştirilecek.. Bu sanat etkinliğine katılmak isteyenler için son başvuru da 16 Mart'ta.."

Müze karakterleri sokaklara çıktı!..

Bugünlerde kent caddelerinde dolaşan ve Bursalılarla sohbet eden Karagöz-Hacivat ve bunun gibi rengarenk ve ilginç giysiler içinde dolaşan insanları görürseniz şaşırmayın.
Onlar Büyükşehir Bld.'nce ziyarete açılan müzelerdeki karakterler. Kültürel birikimin her alanında çalışmalarını sürdüren ve örnek projeler üreten Büyükşehir Bld. işbirliğiyle Çağdaş Drama Derneği'nin organizasyonunda düzenlenen

'Yaşayan Müze' ana temalı 27. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi renkli görüntülere sahne olmaya devam ediyor.
Kongrenin resmi açılışı öncesindeki renkli etkinlik 5 Mart'a dek sürecek. Kongre gönüllüleri, Tekstil, Enerji, Karagöz ve Göç Müzesi'ndeki karakterlerin kostümleri ile cadelerde dolaşırken tanıtıcı broşürleri de halkla dağıttılar.

Su ve elektrik bağlatamıyorum

"Osmangazi, İsmetiye Mah.'ndeki 414. Sokak No: 15'te oturan engelli bir vatandaşım. Evliyim ve bir de çocuğum var. Sekiz yıldan bu yana bahçe içindeki evimde oturuyorum.
Ancak o tarihten beri evime ne su bağlatabiliyorum ve ne de elektrik. Ailecek güç durumda yaşıyoruz. Abonelik başvurularım hep sonuçsuz kaldı.
Yetkililerin bana verdikleri cevap, 'ana şebekeye uzaktasınız. Onun için hemen su bağlayamayız. Bekleyeceksiniz' oluyor. Yani biz su ve elektriğe kavuşmak için bir sekiz yıl daha mı bekleyeceğiz?.
BUSKİ'ye su abonesi olamadığım için UEDAŞ'a elektrik abonesi de olamıyorum. İlgililerin anlayış göstermelerini rica ediyorum."
Gültekin ÖZDEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.