Hava Durumu

Mihraplı'da güzellikler, tehlikeler, teşekkürler

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2017 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 04:46

Değerli okurlarım,
Bahar geldi. Hafta sonları parklar neşeli ailelerle, koşturan çocuklarla dolup taşarken köşemize de bu güzel yeşil alanlar için teşekkür ve öneri e-postaları alıyorum.
Ar-Ge tasarım uzmanı Kamil Aydın Bey de hem teşekkürünü hem de bazı isteklerini belirtmiş mail'inde. Bunları köşemden yetkililere iletmek istiyorum.

Kamil Bey, Mihraplı Park'ın dillere destan güzelliğinden ve hercai menekşelerin renk cümbüşünden övgüyle bahsetmiş. Birçok muhteşem fotoğraf paylaşmış. Köşemizde tamamını veremiyorum. Kamil Bey özetle, hâlâ bu parkı görmeyen Bursalılara sesleniyor ve herkesi Mihraplı Parkı'nın muhteşem peyzajını görmeye davet ediyor. Yetkililere, Mihraplı Parkı'na yaptıkları yatırım için şükranlarını iletmemi de istiyor..

Okurum; iletisinin devamında parkın muhtelif bölümlerinde bazı aydınlatma direklerinin yıkılmış olduğunu ve kablolarının bazı önlemlerle muhafaza altına alınmaya çalışıldığına dikkat çekmiş ve çocukların kablo uçlarıyla oynayabileceğini ve yaralanmaların yaşanabileceğinden endişe ettiğini söylemiş.
Parkın muhtelif noktalarında gözüne çarpan bu tip olumsuzluklar için acil müdahele edilmesi gerektiğini belirtiyor..

Mihraplı Parkı'yla ilgili aldığım birkaç teşekkür iletisi de Nilüfer Deresi'nde yapılan temizlikle ilgili. Belediyenin ilgili yazı sonrası eski koltuk parçaları vb. katı atıkları ve büyük kaya parçalarını dere yatağından temizlemelerine yönelik gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyor. Ben de yetkililere Bursa'nın daha da güzelleşmesi konusunda işbirliği gösteren halkımızın sesine kulak verdikleri ve onların şevklerini kırmadıkları ve çevre temizliğine verdikleri önem nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum.

Alo, burası Büyükşehir

"8/2/2017 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesindeki 'Erdal Abi' adlı köşenizde yer verdiğiniz "BUSKİ'nin su faturası sorunu" başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
BUSKİ Genel Müdürlüğümüzde; su abonesi sayaç okuma ve faturalandırma işlemleri endeks okuma ve iş programı çerçevesinde aylık/dönemsel olarak yürütülmektedir.
Ancak ilgili kurumumuzca, su kayıp ve kaçakların önlenmesine yönelik alt bölge uygulaması kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere 2016/12. dönem sayaç okumasında sapma olmuştur.
Kademeli tarife grubundaki mesken abonelerine; endeks okuma iş programında sapma olması durumunda günlük averaj uygulaması çerçevesinde 10m³/ 30 gün = 0,3333m³ /gün hesaplaması yapılarak 1. Kademeye tekabül eden sarfiyat bulunmakta; 1. kademe ve 2. Kademeye karşılık gelen sarfiyat üzerinden su bedeli tahakkuku oluşturulmaktadır.
Bu itibarla kademeli tarife uygulaması nedeniyle abonelerimizin mağduriyete uğramasına mani olunmaktadır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şb. Md.

Ulucan'ın kemanıyla bir bahar gecesi

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) bu gece, usta keman sanatçısı Özcan Ulucan'ın seslendireceği Çaykovski'nin Keman Konçertosu ve Ludwig van Beethoven'ın 2. Senfonisi ile sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak..
Konserin ilk yarısında, Türk izleyicisinin de yakından tanıdığı İtalyan Orkestra Şefi Antonio Pirolli şefliğindeki BBDSO, Özcan Ulucan solistliğinde Çaykovski'nin etkileyici bir romantizmin yanı sıra, üst düzey bir virtüözlük gerektiren, keman edebiyatının en zor eserlerinden ve bestecisinin başyapıtlarından biri olarak kabul edilen keman konçertosunu seslendirecek. Konserin ikinci yarısında ise ünlü İngiliz müzik bilgini Grove'un "eski rejimin doruğa eriştiği, devrim öncesi bir yapıt!" olarak nitelediği, ünlü besteci Berlioz'un da "temiz ve saf melodilerden kurulu bir senfoni" olarak yorumladığı Ludwig van Beethoven'ın 2. Senfonisi seslendirilecek.
Konser, saat 20.00'de, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos)'nde gerçekleşecek..

Yeşil Türbe çevresi tekrar düzenlenmeli

"Bursamız'ın önemli tarihi değerlerinden biri olan Yeşil Türbe bahar ve yaz sezonunun gelmesi ile birlikte yerli-yabancı turist gruplarının uğrak yeri olmaya başladı yine.
Yeşil Türbe'nin dört bir yanı bilindiği gibi yeşil bir alana sahip. Ancak bu yeşil alanların acilen ele alınması ve gerekli iyileştirme ve düzenleme çalışmalarının yapılması gerekiyor.
Bu işler yapılırken türbe civarında da adeta üs kurmuş olan bazı seyyar satıcıların ve turistlerin önüne geçerek dilencilik yapanların denetim altına alınmaları şart.
Yıldırım Belediyesi'nin işaret ettiğim bu sorunlara eğileceğini umuyor ve çalışmalarında kolaylıklar diliyorum."
Abdullah VANLIER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.