Hava Durumu

Merinos Park'ta eski hamam ve eski tas..

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2019 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2019 08:42

"AKKM, Merinos Park yönetiminin dikkatine: Defalarca hem köşenizden, hem de bizzat uyarılarımıza rağmen gelişme yok. Eski tas, eski hamam. Yeni gözlemlerim de şöyle:
Çocuk Parkı yanındaki elektrik trafosu ve spot aydınlatmada yine harici bir kablo kullanılmış. Hatta bu da ekli bir kablo ve kablo metal kapağın üstüne atılmış. İnsan faktörünün olduğu yerlerde çok daha tedbirli olmak gereki.
Diğer konu; ana bahçede çimleme için büyük bir gayret var. Fakat kongre ve sergi binalarına yaklaşınca çimleme kesinlikle yapılmıyor, koruma da yok. Tamamen topraklaşma var.
Ayrıca; çocuk parkına ilgi yok. Çocuklar kaydıraktan hızla inince çimle veya kumla değil sert toprakla karşılaşıyor. Diğer bir tehlike de oyun parkının beton temelleri meydana çıkmış, tehlikeli. Gönderdiğim fotoğraflarda bunlar çok net görülüyor..
Biraz kafa dinlemek için girdiğimiz parkın bisiklet ve yaya yoluna araçlar çocuk parkı yanından geçip duruyor. Havalar ısındı. Çocuklar artık Merinos Parkta'lar ve yeşil alan bölgesine araç, motor trafiğini yasaklamak lazım. Güvenlikler motorlu araçlara izin veriyor ama paten yapan gençlere izin yok. Bu da ilginç.
Paten, kaykay yapacak gençlere parkta bir köşede pist yapılması da onların enerjilerini atmaları için daha sağlıklı olacaktır.
Saygılarımla.."

Cengiz SAKARKAYA

BAŞKANIMIZ AKTAŞ'A TEBRİKLER

"Geçen aralık başında 'bu kadar masrafın hiç sırası değil' başlığı ile Beşevler Bölge Parkı'na kasım ayında ekilen yüzlerce kasa çuha ve hercai menekşe çiçeğinin Büyükşehir Bld. bütçesine olumsuz etkileyeceğini ve iş bilen ve tasarruflu hareket eden Bşk. Alinur Aktaş'ın konuya el atmasını köşenizden rica etmiştim..
Her sene ortalama 4 kez ve her 3 ayda bir bu parkta mevsimlik çiçek dikimi yapılırken bu yıl kasım ayında dikilen menekşe ve çuhalar hâlâ parkımızda bizlere gülümsüyor.
Demek aradan 5 ay geçmiş. Bu sene lale ve sümbül dikilmemesi çok olumlu. Yılda 2 kez mevsimlik çiçek dikimi anlamlı karşılanabilir. Dikilen çiçekler de yüzlerce kasa olmamalı, dar bir alanda peyzaj yapmalı. Veya seneye lale ve sümbül soğanı yılın ilk çiçek açacak çiçekleri olarak dikilmeli. Dikildiği yerden toplanıp atılmamalı ve orası çimenlerin arasında olup da sürekli sulanıp çürütülmemeli.
Özetle; akıllı kavşaklar gibi akıllı çözümlerle, tekrar söküme gerek kalmadan tek bir masrafla lale ve sümbül soğanlarını zayi etmeden Bursa'yı çiçeklendirmek ve yılın diğer yarısı da bir başka mevsimlik çiçeği farklı bir noktaya dikerek yılda en fazla iki çiçek değişimi ile masrafları kısmak mümkün.
Buralardan yaptığı tasarrufu halka ulaşım ve su indirimi yaparak yansıtan Sn. Başkanımız'ı yürekten kutluyorum. Saygıyla."

Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

BİR MARATONCU VE HAVUZLUPARK

"1940'ların başında Atatürk'ün silah arkadaşı Muhittin Pars'ın çocuklarının olmaması üzerine mahalle çocuklarının spor yapmaları ve semt sakinlerinin sosyalleşmesi için yaptırdığı, muhteşem tesislerden biri olan Çekirge'deki Havuzlupark üç yıldan beri Bursa İl Spor Md.nce çalıştırılmıyor.
Tesisin içi yaklaşık otuz yıldır tesisi işleten Büyükşehir Bld.'nin çöpleri ve atık malzemeleriyle dolu.
Tesise ulaşım çok kolay. İçinde doğal sıcak su duşlarda kullanılırken son üç yıldır boşa akıyor. Tesisin çevresi tarihi ağaçlarla çevrili. Aynı anda iki-üç bin kişi oturup sohbet edebileceği çay bahçeleri yapılabilme imkanı var. Kapalı alanlarda fitness salonları, sauna ve fin hamamları da yapılabilir.
Ben bir maraton yüzücüsü olarak Atıcılar-Konak gibi en az 15-20 km. uzaklıktaki havuzlara gidiyorum. Gidemeyen vatandaşlar evinde oturuyor. Tesisin acilen faaliyete geçirilmesi gerek. Saygılar."

Coşkun ALINTAŞ - Çekirge Muhtarı

YAZIK OLDU STADYUMA!..

"Bursaspor tarihinde önemli yeri olan Atatürk Stadı yıktırıldı. Oradan geçerken dikkatimi çekti. Şimdi kazılar yapılıyor. İnanın; yüreğim parçalandı adeta.
Malum bu statta Bursaspor şampiyonluğunu ilan etmişti. Şimdi buraya büyük bir park yapılacakmış. Keşke Atatürk Stadyumumuz yıktırılmasaydı.
Gerçekten üzüntü veren, yürek sızlatan bir manzara bu!.."

Cevat K.

ÇOCUK GÖZÜYLE SANAT SERGİSİ

"Çekirge semti, Kükürtlü bölgesindeki Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu'nda açılan 'Çocuk Gözüyle Sanat Sergisi' ve çocukların yaptığı ilginç gösterim büyük ilgi gördü.
'Hayali kahramanlarla bir dünya mutluluk' temalı sergide öğrenciler birbirinden güzel eserler sergiledi.
Kalabalık bir davetli topluluğu açılışta minik sanatçıların yaptıkları gösterileri alkış yağmuruna tuttular. Başarılar çocuklar.

ATATÜRK ALTGEÇİDİ BAKIM BEKLİYOR

"Cumhuriyet Alanımızdaki Atatürk yeraltı geçidi çok bakımsız.
Buradan her gün binlerce Bursalı ve turistler geçiyor. Geçidin bakımsızlığı ile merdiven çıkışlarında yer yer çöpler birikiyor. İnönü Caddesi'ne açılan merdivenlerin yanındaki duvarlardaki kopmuş büyük sıva parçaları da ayrı bir olumsuzluk yaratıyor.
Büyükşehir Bld.'nin dikkatine saygıyla sunuyor ve geçidin elden geçirilip bakımının yapılmasını rica ediyorum. Çünkü Bursa'ya yakışmıyor."

Erdem YÜCEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.