Hava Durumu

Lastik kapan bariyer gerek

Yazının Giriş Tarihi: 06.09.2017 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 08:44

Uzun bir bayram tatilini de geride bıraktık değerli okurlar. Bu süreç içinde köşemize gönderilen çeşitli sorunlar ve teşekkür mail'lerini geliş tarihine göre bugünden itibaren sayın ilgililere paylaşmaya başlıyorum.
Okurum Sn.Berkan Akkoyunlu şunları yazıyor:

"Bursa'daki trafik problemi her geçen gün içinden biraz daha çıkılamaz bir hale gelmekte ve bunda yolların yetersizliğinin yanı sıra kural tanımayan sürü-cülerin de büyük ölçüde payının olduğu aşikardır..

İstisnasız her gün yaşadığım bir örneği gazetenizdeki köşeniz kanalı ile sayın yetkililere iletmek istiyorum..
Beşevler Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan banka şubelerinin önünden geçen yan yolun İzmir yönü tarafından gelişte girişi bulunmayan yol trafik tabelası olmasına rağmen her gün yüzlerce sürücü ısrarla ters yöne girmekte ve banka şubeleri önünde trafik akışını sıkıştırıp tıkamakta, hatta bazı zamanlarda da sürücüler arasında tartışmlara ve kavgalara sebep olmaktadır..
Trafikte bu sorunu çözmek, gidermek ve ileride vatandaşlar arasında daha tatsız olaylara mahal vermemek ve araçların ters yöne girişlerini önleyebilmek adına yol üzerine 'lastik kapan bariyer' konulmasında büyük fayda olacağı kanaatindeyim..

Sayın ilgili makam sahiplerinin sorunu ve çözüm önerimi dikkatlerine sunarım.
Saygılarımla.." -Berkan AKKOYUNLU

•Nilüfer kütüphaneleri dünyaya tanıtılıyor

Nilüfer Belediyesi'nde kültürel etkinlikler devam ediyor.
Tatil dönemimde ekranıma düşen bir haber doğrusu çok sevindirici..

Haber özetle şöyle:

"Nilüfer Belediyesi, Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonu tarafından bu yıl Polonya'da 83'üncüsü düzenlenen Ifla Genel Konferansı - Dünya Kütüphane ve Bilgi Kongresi'ne katıldı. Polonya'nın Wroclaw kentinde düzenlenen kongrede 122 ülkeden binlerce kütüphaneci yer aldı. Kütüphanecilik uygulamalarının paylaşıldığı kongrede Nilüfer Belediyesi de Nilüfer'de uygulanan örnek çalışmaları tanıtma fırsatı buldu.
Kongreye Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Kütüphane Sorumlusu Selin Can Cemgil ve Genel Kütüphane Hizmetleri Büro Sorumlusu Dilber Koç katıldı.
Çeşitli aktivitelerle kütüphanecilik hizmetlerinin tanıtıldığı organizasyonda Nilüfer Belediyesi de poster sunumu gerçekleştiren tek belediye olarak "Kadın Hayata Yakın" projesini katılımcılarla paylaştı. Poster sunumuna kongre üyeleri yoğun ilgi gösterdi.
Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl da ABD'nin Ohio eyaletinde düzenlenen kongrede "Yılın Yazarı" ve "Boyun Kadar Kitap Oku" projelerinin poster sunumunu yaparak Türkiye'de ilk kez bir belediye kütüphanesinin poster sunumunu gerçekleştirmişti."

Tebrikler Nilüfer...

Yarılmış asfalt yol

"Osmangazi ilçesindeki Çeltikköy Mahallesi'nden Yeniceabat Mahallesi'ne doğru olan çıkış güzergahında asfalt yol karşıdan karşıya kazılıp yarıllmış ve toprakla gelişigüzel doldurulup öylece de bırakılmış. Zamanla toprak dolgu çöktüğıü için şimdi asfalt yol zeminindeki bu kesimde derin bir çukur mevcut.
Gerekli asfalt onarımın acilen yapılmasını sayın ilgililerden rica ederiz.
Saygılarımızla.." -Çevre sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU

Karayolları'nda temizlik

Bayram tatili dönüşünde Bandırma - Karacabey- Bursa karayolları üzerinde dikkatimi çeken bir durum beni çok memnun etti.
Karayolları üzerinde temizlik yapan karayolları ekipleri kilometrelerce yolda topladıkları çöpleri torbalara koyup bir kenarda yığıyorlar, arkadan gelen bir karayolları aracı da bu çöpleri topluyordu.
Yollar son derece düzgün, tertemiz bir haldeydi. Karayolları'nın ilgili ekiplerini gösterdikleri bu duyarlılık nedeniyle kutluyorum.
Keşke herkes karayollarımız üzerindeki bu titizliği gösterseler diye düşünnmekten kendimi alamadım. Tabrikler, teşekkürler Karayolları.."-Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Sağ olasın Ahlak Zabıtası

"24 Temmuz 2017 tarihindeki gazeteniz köşesinde bir uyarı mesajımı yayınladınız.
Konu; Bursa'dan otobana çıkışta Çağlayan kavşağındaki köşede sağlı sollu iki ayrı dinlenme tesisi inşaatı başlamıştı. Bu unşaatların önünden her gün işim gereği gelip geçen bir kişiyim. Ve her defasında da bu köşelerde ahlaka aykırı davranış içinde olduklarını sandığım bazı kadınların bekleştiklerini görüyordum. Çoğu zaman da bu kişiler genellikle kamyon şoförleriyle sohbet ediyorlardı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Ahlak Zabıta ekiplerinin buradaki durumu gözlemleyip gerekli müdahelede bulunmalarını rica etmiştim.
İkazım hemen dikkate alınmış olmalı ki, aradan bir ayı aşan zaman geçti ve şimdi oradan ne zaman gelip geçsem bu çirkin manzarayla karşılaşmıyor ve Emniyet Ahlak Büro ekiplerinin gerekli çalışmayı yaptıklarını anlıyor, gösterdikleri hassasiyet karşısında çok memnun oluyorum.
Kendilerine her konuda başarılar ve kolaylıklar diliyorum. -Hayrettin T.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.