Hava Durumu

Kuştepe bölgesi kanayan bir yara

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2018 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2018 07:55

"Pınarbaşı Bayram Yeri Caddesi Osmangazi İlköğretim ve Anaokulu caddesinde kaldırım işgalleri önlenemiyor.
Araç ve yaya trafiği yoğun olan caddede yolda oluşan göçme onarıldı. Fakat yaya kaldırımı sac perde ile kapatıldı. Yakın zamana kadar burada bir çalışma vardı, şimdilerde durdu.
Ayrıca Belediye tarafından, Alacahırka Mahallesi'ndeki tarihi Zindan Kapı surları eski dönemlerdeki gibi onarılacaktı. Bu inşaatlar da uzun zamandır bir türlü bitirilemiyor.
Kuştepe semti ise bir gecekdondu bölgesi gibi. Burada başlarını sokacak bir ev yapanlar köyden yakınları gelince konutuna istediği kadar ek yapabiliyor.
Burada, bazı sokaklarda zaman zaman kanalizasyon sorunları var. Elektrik trafosunda da bazen patlamalar mevcut.
Geçenlerde cadde ve sokakları sorunlu olan bölgede çıkan yangında itfaiye ulaşım zorluğu çekti ve bir ev yanıp kül oldu.
Özetle, söz konusu bölge bir kanayan yara halinde..
Sayın yetkililerin dikkatlerine sunarım."
- Süleyman BAŞARAN

LASTİKÇİLEDE KUYRUKLAR VAR

"Mevsim gereği araçlarımızda değiştirmemiz gereken lastiklerimizi unutmayalım. Çok yakında süre bitiyor..
Bu yüzden duyarlı vatandaşlarımız araçlarına kış lastiklerini taktırmak için lastikçilerin önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladılar.
Bütün araç sahibi arkadaşlarıma, kış lastikleri değişimini unutmamaları için öneride bulunuyorum. Malum; önümüzde olumsuz kış mevsimi var. Güç durumda kalınabilir.
Ayrıca; lastik değişimi sonrasında balans ayarları da unutulmamalı.
Harkese hayırlı, sağlıklı, huzurlu yolculuklar.."
Recep HASIRCI

ALO 199 ON GÜN SONRAYA

"Nüfus kağıdımı ve sürücü belgemi değiştirmek amacıyla gün almak için Alo 199'a başvurdum.
Fakat telefona çıkan görevli arkadaş, 'on gün sonra tekrar arayın' dedi. Harhalde bir yoğunluk mevcuttu.
Şikayetçi değilim ama Alo 199 telefon hattında bu konuda görev yapan diğer kişilere de ulaşımın rahatça sağlanması gerekmez mi?."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

MUDANYA'DA MADDE BAĞIMLILIĞI SAVAŞI

Mudanya Bld. sosyal sorumluluk ilkesiyle Türkiye'de toplumsal yara olan madde bağımlılığıyla mücadele başlattı.
Toplumsal sorunlara yönelik farkındalık yaratmak, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yürütmek amacıyla Bursa'daki gençler tarafından kurulan Kalkınma ve İnovasyon Ofisi'nin düzenlediği proje, ilçe Bld. işbirliğiyle yürütülüyor. Gençlerdeki bağımlılık sorunlarını ortaya çıkarmayı ve farklı ülkelerden bakış açıları ile bilinçlendirme amaçlı Erasmus+ Gençlik Hareketliliği Projesi, Romanya, Litfanya, Yunanistan ve Türkiye'den 45 katılımcıyı Mudanya'da buluşturdu.
Avrupa Komisyonu, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Başkanlığı ve Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında atölye çalışmaları, uygulamalı eğitim, sunum ve oyunlarla saha çalışmaları yürütülüyor.

BURSAMIZ SAKIN ÇİRKİNLEŞMESİN

"Güzel Bursamız'ı ruhunda hissetmiş olan ve bu kentte sadece para kazanma hedefi taşıyanlara seslenmek istiyorum.
Burada nice medeniyeklerin yansımasını görmüş ve yaşamış biri olarak üzülüyorum.
Bursa'da bir dönemler önlerinde bahçeleri bulunan ayrık nizam tarzında binalar yapılıyordu.
Şimdilerde ise neredeyse sokaklara, caddelere sıfır olan ve altları dükkan yapılan, kaldırımları otoparka dönüşmüş binalar yapılıyor. Bunun birçok örneğine adım başı rastlanabiliyor.. Ve bunlar maalesef devam ediyor..
Bir tanesi de çekip köşenize gönderdiğim ekteki fotoğrafta görülen Mudanya, Güzelyalı, Eğitim Mahallesi'ndeki bu inşaattır. Böyle bir bina denizden Bursa'nın girişine estetik olarak yakışıyor mu? Hava koridorları kesilmiyor mu? Şehircilik ilkelerine uygun mu?.. Merak ediyorum..
Pek çok yetkili kişi toplum önünde bile rahatsızlığını dile getiriyor ama çirkin yapılaşma devam ediyor. Küçük menfaatler için lütfen Bursamıza kıyılmasın.
Saygılarımla.."
Özgür ER

ARANAN KAN O AN BULUNDU

"Bursa Uludağ Üniversitesi, Tıp Fakültesi Hastanesi içinde bulunan bir bankanın şubesinde işimi bitirmiş, acil kapısından çıkıp otobüs durağına gidiyordum. (22 Kasım 2018 Perşembe 16.30 civarı)
O sırada kıyafetinden temizlik görevlisi olduğunu anladığım bir hanım bahçede 'ameliyata girecek bir hasta için acil kan aranıyor' diye bağırıyordu.
Kan grubu uyan bir kişi (orada görevli başka çalışan da olabilir) gerekli olan kanı verebileceğini söyledi. Hemen telaşla içeriye geçtiler.
Duyuruyu yapan kişiye "bunu hep yapıyor musunuz" diye sordum?.
"Evet' dedi ve kendisinin de kan grubu uyarsa hemen kan verdiğini söyledi.
İngiltere' de gördüğüm pek çok çalışan kişi sizin işinizi çözmek için gayret ederler. Örnek teşkil edebilecek bu davranış nedeniyle bu hanımı da yürekten kutlarım.
Ve güzel ve insani davranışı duyurma fırsatı verdiğiniz için gazetenize ve köşenize teşekkür ediyorum.. İnsani bir davranışı yapan ismini bilmediğim bu kişiye de teşekkür etmek isterim. İyi dileklerimi sunarım."
Dr. Ö. ERAKKUŞ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.