Hava Durumu

Kurşunlu sahilleri unutuldu mu?

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2018 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.06.2018 08:17

"İlk kez 14 yıl kadar önce keşfetmiştim Gemlik/Kurşunlu sahillerini. Hemen her pazar Kurşunlu girişindeki fırından taze ekmeğimizi alır Kurşunlu balıkçı barınağındaki kafede taze çayla kahvaltımızı yaparken gazetemizi okur ve sahil boyunca yürürdük.
Bu güzel sahil bölgesinde 2-3 yıl önce altyapı nedeniyle caddelerde derin çukurlar oluştu. Bu yüzden uzun süre ayrı kaldık. Geçenlerde yeniden gittik. Yeni yapılan geniş otopark dışında Kurşunlu'nun 14 yılda neredeyse yerinde saydığını görünce üzüldük.
Denizin yeşille buluştuğu, etrafı zeytinliklerle bezeli bölgenin benzerleri Avrupa'da turist çeken cazibe merkezleridir.
Balıkçı barınağındaki kafe kapanmış, minicik ağaçlar yürüme yollarına gölge yapamıyor, aralardaki birçok ağaç kurumuş ya da sökük ve çürük diş gibi sırıtıyor. Kapanan kafenin yanındaki beton zeminli park alanında kesilen demir tij uçları sivri olarak bırakılmış. Neredeyse aracımızın 4 lastiğini patlatacaktı. Bir temizlik görevlisi yerlere hoyratça atılan çöpleri temizlemeye çalışıyor ama 14 yılda sahile dökülü kiremit parçaları, moloz yığınları, mangal külleri, kum tepeleri aynen duruyor. Temizlemek kimsenin aklına gelmiyor.
Gazetenizin 'Medya Buluşmaları' kapsamında İznik ve Orhangazi Bld.nin hayret veren çalışmalarını köşenizden okumuştum. İşte hemen dibimizdeki Misi Köyü'ne hayat vermeye ve cazibe merkezi haline getirmeye çaba gösteren Nilüfer Bld. çalışmaları da ortada.
Bir zamanlar belde belediyesi olduğunu anımsadığım Kurşunlu şimdilerde Gemlik Bld.'ne bağlı. Gemlik Bld.'nin Kurşunlu'nun gelişimi ve güzelleşmesi için daha çok çalışıp proje üreterek vitrinlemesi gerek.
Büyükşehir Bld.'nin Kumsaz'daki plaj çalışmaları da sanırım tamamlanmış, ziyaret edemedim. Ama Kurşunlu sahilleri çekim merkezi olabilir. En azından İtalya'nın Como'su, tatil cenneti Garda Gölü kıyısındaki Sirmione kasabası gibi neden çok güzel olmasın?. Japon yönetim sistemlerinde bizlere sahaya inmemiz, sahada yetkili ve çalışanlarla gözlemler yapmamız önerilir.
Ben de sayın yetkililerin bu güzelliği görmek üzere Kurşunlu'ya inmelerini, moloz ve kül yığınlarını hemen temizletip, sahil yolu, balıkçı barınağı ve müştemilatını güzelleştirecek yapım ve yeşillendirme yapmalarını öneriyorum.
Konuyu değerli idarecilerimizin dikkatine sunar, Gemlik Bld.'nin Kurşunlu sahillerinde vizyon projelerini hayata geçirmesini bekliyorum.
Saygılar." - Serkan ÖZGİRAY / End.Yük.Mühendisi

Kanalizasyon fışkırıyor!

"Osmangazi, Soğanlı Mahallesi, 4.Tabak Sokak, Bostancı 3. ve. 4. Etap daireler güzel olmuş.
Ama yağmurların yağdığı günlerde yollarımız çamur deryası içinde kalırken rögar kapaklarından da devamlı şekilde kanalizasyon suları fışkırıyor.
Osmangazi Belediyesi'nden bir an önce bu sorunumuzun çözülmesini önemle rica ediyoruz.
Saygılarımızla."

Çocuk parkı devre dışı

"Osmangazi, Demirtaş bucağı, Sakarya Mahallesi'ndeki Sevinç Çocuk Parkımız hemen her yağmur sonrası burada biriken çamurlu sularla dolu bir havuz haline geliyor. Parktaki oyun aletlerinin önleri ve çevresinde biriken pis sular çekilinceye kadar park adeta devre dışı kalıyor. Park zemininin de kauçuk zemin olarak düzenlenmesini bekliyoruz.." - Mümin DÜNDAR

Bir teşekkür dört uyarı

"26 Haziran sabahı Çamlıca ve Konak Mah. kaldırım ve sokak kenarlarındaki budanmış dallarla ilgili okur yazısını okudum. Duyarlı kişilerden Allah razı olsun.
Bir gün sonra bu kuru dallar ve çöp yığınlarının kaldırıldığını görünce de sevindim.
a)- Keşke kuru yapraklar da süpürülseydi, kaldırım çok daha temiz olurdu.
b)- Nilüfer Bld.'ne çok sevgiler. Diğer ilçelerdeki arkadaşlarım benzer taleplere yanıt dahi alamadıklarından şikayet ederken belediyemizin vatandaş taleplerine saygılı ve hızlı yaklaşımlarından herkesin ders çıkarması gerek.
c)- Nilüfer Bld. uyarılara hızlı el atarken Bld. Basın Bürosu'nun biten işleri köşenize bildirmesi vatandaşta farkındalık yaratma açısından önemli. Ama yapılan çok fazla iş var fakat köşenize pek bildirim gelmiyor. Nilüfer Bld.'nin bu konuda da diğer belediyelere önder ve örnek olması önemli diye düşünüyorum.
d)- Nilüfer genelinde sokak ve cadde kaldırımlarının çoğu uzamış ağaç dalları nedeniyle yürünmez ve geçilmez halde. Temizlik görevlileri ayda bir bu alanlarda sokak ve caddeleri incelese uzayan dallar kesilip rahatsızlık vermez. Teşekkür ve saygılar." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.