Hava Durumu

Kültür Mahallemize bunlar yakışmıyor

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2018 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2018 07:59

Nilüfer ilçemizdeki Kültür Mahallesi bölge sakinleri olarak sayın ilgili makam sahiplerinin işaret edeceğimiz problemlere ilgi göstermelerini rica ediyor ve gerekli onarımların yağışlar başlamadan yapılmasını diliyoruz.
Çünkü bu konudaki fotoğraflarda da net bir şekilde görüleceği gibi bu manzaralar adı'Kültür' olan semtimize doğrusu hiç yakışmıyor.
Örneğin; Derya Sokağımızda bir süre önce yolda çalışma ve daha sonra burada asfaltlama da yapılmış.
Ancak muhtemelen asfalt öncesi kazılan yerlerin dolgusu gereken şekilde tam oturmamış olacak ki yolda çökme olmuş ve araçlar üzerinden geçerken gayri ihtiyari sorun yaşanıyor.
Bir diğer olumsuz durum da aynı mahallemizdeki Azimli Sokak'ta karşımıza çıkıyor. Bu sokakta da sıkça rastladığımız rögar kapağı manzarası işte bu şekilde Azimli Sokak'ta rögar kapaklarının çevresindeki parke taşlar çok özensiz yapıldığı için dağılmaya yüz tutmuş.
Kentimizdeki birçok cadde ve sokaklarda rögar kapaklarının çevreleri de benzer durumda.
Bu özensiz yapılmış çalışmalar hiç denetlenmiyor mu acaba? Ayrıca bunların düzeltilmesi sağlanmaz mı?. Kaldırımlar da berbat..
Herkes kendilerine düşen görevi ve çalışmaları özenli bir şekilde yapmak zorundadırlar..
Bu tür özensiz imalat yapanlar yarattıkları bu şaheserlerden (!) memnunlar mı yoksa?. Saygılar."
- Adının açıklanmasını istemeyen bölge sakini bir okur

MÜZEDE 'CUMHURİYET' COŞKUSUNU YAŞADILAR

İlk, orta ve anaokulu öğrencileri Cumhuriyet'in kuruluşunun 95. yıl- dönümü için hazırladıkları oratoryo, skeç ve gösterileri kültür yuvası olan bir müzemizde kutladılar.
Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı koordinesinde Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi müze galeri alanında düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.
Abdülhalim Altınoluk Uludağ Ortaokulu ve Uludağ İlk ve Anaokulu öğrencileri Cumhuriyet'in kuruluşunun 95. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Bursa'da Göç Tarihi ve Vakıf Kültürü Müzesi'nin de içinde bulunduğu müze galeri alanında renkli bir gösteriye imza attılar.
Bayram coşkusu yaşayan çocukların heyecanına Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez ve Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik de ortak oldu. Etkinlikler öncesi söz alan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sönmez, Cumhuriyet'in öne-mi ve erdemini öğrencilere anlattı.
Bursa'nın müzelerinde bu tür etkinliklerin anlamlı olduğunu ve böylesi güzel faaliyetleri önemsediklerini ifade eden Sönmez, katılımcılara Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın bayram tebriki ve başarı dileklerini de iletti.
Sönmez daha sonra Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini müzede gerçekleştiren Uludağ İlkokulu Müdür Yardımcısı Fatma Nilgün Arseven ve Abdülhalim Altınoluk Ortaokulu Müdür Yardımcısı Murat Eser ile okul öğretmenlerine birer teşekkür belgesi takdim etti.
İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan kutlamalar, anaokulu öğrencilerinin müzikli gösterileri ile devam etti. Öğrenciler tarafından seslendirilen 'Cumhuriyet'i nasıl kurduk?' oratoryosu ise büyük alkış aldı.

ONARIM HEMEN YAPILMIŞ

"Nilüfer ilçemizdeki, Çamlıca Mahallemiz'de bulunan, Ata Caddesi'ndeki Çamlıca Anadolu Lisesi'nin önünde yaşanılan olumsuzluk için 29 Ekim Pazartesi günkü sayfanızda sayın yetkili makam sahiplerinin dikkatini fotoğrafımla uyarmıştım.
Ana yolumuzun bu noktasında yer alan sel suları mazgallarının bir kısmı çok tehlikeli bir şekle bürünmüştü.
Uyarıma dikkatle yaklaşan yetkililere çok teşekkürler ederim. Çünkü bu kesimde oluşan probleme hemen el atılmış ve gerekli düzenleme de yeni gönderdiğim bu fotoğrafımdaki gibi onarılmış.
Çok teşekkürler ederim.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir çevre sakini

SÜPÜRGECİLER UĞRAMIYOR MU?

"Nilüfer ilçesi, Nilüfer Hatun Caddesi, Barış Mahallesi'ndeki Körfez Sokak'a Belediye Temizlik İşleri'nde görev yapan süpürgeci ekip hiç uğramıyor mu?.
Çoktan beridir bu bölgede temizlik işçilerimizi göremez olduk.
Örneğin, buradaki yeşil alan ve yol kenarlarında her taraf çöplerle ve ambalaj atıkları ile dolu durumda..
Belediye Temizlik İşleri sayın Müdürlüğü yetkililerinin dikkatlerine saygılarımızla sunarız." İnci Y.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.